уторак, 27. децембар 2011.

Hrizokola



Hrizokola
BOJA   Zelena, plava, tirkizna


IZGLED   Mat, cesto na pruge ili nsa inkluzijama, svih velicina, cesto kotrljan ili poliran


UCESTALOST   Uobicajan


IZVOR   SAD, Britanija, Meksiko, Cile, Peru, Zait, Rusija


OSOBINE   Hrizokola je miran i zadovoljavajuci kamen, dobar je za meditaciju i komunikaciju.Unutar doma, hrizokola izvlaci negativnu energiju svih vrsta.Moze da vam pomogne da smireno prihvatite situacije koje se konstantno menjaju, izazivajuci veliku unutrasnju snagu.Koristan je za veze koje su postale nesigurne, zato sto stabilizuje i isceljuje i dom i licni odnos.
Hrizokola smiruje, prociscava i puni cakre energijom i izravnava ih sa bozanskim.Na cakri solarnog pleksusa izvlaci negativne emocije poput krivice i preokrece destruktivne emotivne programe.Na srcanoj cakri leci srdobolju i povecava kapacitet da volite.Na grlenoj cakri povecava komunikaciju, a;i i pomaze da shvatite kad trebate da cutite.Na trecem oku otvara duhovnu intuiciju.
Psiholoski, hrizokola podstice samosvesnost i unutrasnju ravnotezu, otkriva poverenje i osecajnost.Povecava licnu snagu i povecava kreativnost.Prevazilazi fobije, izvlaci negativnost i snabdeva motivacijom onima kojima nedostaje.
Mentalno, hrizokola smanjuje mentalnu napetost i pomaze vam da zadrzite glavu hladnom.Podrzava izradjivanje istine i nepristrasnost.
Emotivno, hrizokola otklanja krivicu i unosi radost.


LECENJE   Hrizokola leci artritis, bolest kostiju, grceve misica, digestivni trakt, cireve, bolesti krvi i probleme sa plucima.Detoksikuje jetru, bubrege i creva.Kiseonikom snabdeva krv i celisku strukturu pluca, doprinoseci povecanju kapaciteta pluca i disanja, regenerise pankreas, regenerise insulin i uravnotezava krv.Ovaj kamen jaca misice i otklanja grceve misica.Svojim rashladjujucim dejstvom leci infekcije, posebno grla i krajnika, snizava krvni pritisak i stisava opekotine.Olaksava artriticni bol, jaca tiroidnu zlezdu i koristan je za metabolizam.Odlican kamen za zene, hrizoola utice na PMS i menstrualne grceve.Na suptilnom nivou hrizokola resava mijazme


POLOZAJ   Staviti kako odgovara na kozu ili na trece oko


KOMBINOVANI KAMEN Druzna hrizokola ukrsta svojstva hrizokole sa svojstvima kvarca.Ovaj kamen ima veliku bistrinu i deluje ekstremno brzo. Sledeci tekstovi hrizopras, labradorit


Hrizokola



2 коментара:

  1. Da li bi neko mogao da mi odgovori na pitanje u čemu je razlika između hrizokole i azurita-malahita. Čitala sam da i jedan i drugi kamen imaju primese bakra, na slikama su vrlo slični, oba su kamena dobra za meditaciju, imaju tvrdoću oko 4.
    Hvala unapred i pozdrav svima koji se interesuju za čudesni svet kristala!
    Ljiljana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. razlika je mala, azurit je bakrov karbonat, a hrizokola bakrov silikat... tako da tu su negde

      Избриши