среда, 21. децембар 2011.

Ceruzit



Celestit
BOJA   Bela, siva, zuta


IZGLED   Beli i zuti providni kristali, ili sivi i crni zrnasti, uglavnom u matriksu


UCESTALOST   Moze se naci u specializovanim prodavnicama


IZVOR   Namibija


OSOBINE   Ceruzit moze takodje da formira zvezdoliki ili hronicarski kristal.Ovo dragoceno kamenje povezuje sa visim mudrostima i sa karmickom svrhom.Meditacijom mozete otrkiti jedinstvene tajne koje cuva za vas.Za zzvezdu kazu da pomaze u vanzemaljskim kontaktima.Ceruzit pomaze kod istrazivanja proslih zivota koji nisu bili na Zemlji i kod prepoznavnja ljudi iz proslih zivota kao i njihovog mesta u sadasnjosti.Objasnjava zasto ste odabrali da dodjete na Zemlju, lekcije koje ucite, zadatak koji morate da ispunite i darove koje cete doneti da unapredite evoluciju covecanstva.Ovaj kamen pomaze kod otpustanja proslosti i njenih posledica.
Ceruzit je koristan za putovanje, bilo poslom bilo iz zadovoljstva, smanjujuci umor posle dugog putovanja avionom i pomazuci vam da se  prilagodite drugacijoj kulturi.Ovo je koristan kamen za postizanje kratkorocnih kompromisa i za prilagodjavanje situacijama prema kojim osecate otpor.
Ceruzit je pragmatican kamen koji pomaze donosenje odluka i stimulise rast.Uceci vas kako da postanete fleksibilni i kako da preuzmete odgovornost, oslobadja napetosti i anksioznosti i pokazuje kako da se prilagodite neophodnoj promeni.Daje sposobnost takticnosti u svakoj situaciji i pomaze da se pre istakne ekstrovertnost nego povucenost.Poboljsavajuci komunikaciju, ceruzit olaksava korespodenciju i donosi sposobnost d a se pazljivo slusa.Dovodi u ravnotezu levu i desnu mozdanu hemisferu i potkrepljuje kreativnost.Ovaj kamen je idealn za svakog ko je u vezi sa umetnoscu.
Eliksir od ceruzita ima korisno insekticidalno dejstvo.Moze da se poprska po kucnim biljkama ili po prostoriji da bi se zastitilo od gamadi i bolesti.


LECENJE   Cezurit je divan kamen koji donosi vitalnost i energiju, posebno tamo gde je bolest dugo istrajavala.Uravnotezava nervni sistem, uticuci na nevoljne pokrete i jacajuci misice i pokrete.Pomaze kod Parkinsonovog i Turetovog sindroma.Pobedjuje nesanicu i nocne more.


POLOZAJ   Drzati ili staviti na odgovarajuce mesto.Koristiti kao eliksir za kontrolu gamadi i za kucno bilje.  Sledeci tekstovi kalcedon, larimar.


Ceruzit





Нема коментара:

Постави коментар