понедељак, 12. децембар 2011.

ArgonitArgonit
BOJA   Plava, zelena


IZGLED   Sjajan sa venama, razlicitih velicina, ponekad kotrljan


UCESTALOST   Uobicajan


IZVOR   SAD, Kanada, Brazil, Indija, Mozambik, Nambija, Austrija


OSOBINE   Argonit je pouzdani zemljani iscelitelj i uzemljivac.Blizak boginji Zemlji, podstice odrzavanje i preradjivanje.Ovaj kamen transformise geopatogeno zracenje i oslobadja blokirane energetske tokove, cak i izaleka.Sa svojom sposobnoscu da usmeri i uzemlji fizicku energiju, koristan je u stresnim situacijama.Argonit stabilise donje i zemaljsku cakru, produbljujuci vezu sa zemljom.Obrazivo vas vraca u detinjstvo ili dalje da bi ste istrazivali proslost.
Psiholoski argonit uci stpljenju i prihvatanju.Suprotstavlja se preteranoj osetljivosti.Dobar je za one koji od sebe traze previse, olaksava povezivanje duznosti.Njegova prakticna energija podrzava disciplinu i pouzdanost i razvija pragmatican pristup zivotu.
Mentalno, ovaj kamen potpomaze koncentrisanost na dati problem, podsecajuci na fleksibilnost i toleranciju.Daje uvid u uzroke problema i situacija.Emotivno argonit se suprotstavlja besu i emotivnom strsu.Pruza snagu i podrsku.
Fizicki, argonit je kamen koji cini da se osecate ugodno i lepo unutar sopstvenog tela.Suprotstavlja se nezdravosti, posebno grcevima i spazmima nerva, kojima je uzrok unutrasnji nemir.To je stabilisuci kamen koji uzemljuje i fokusira unutar tela.
Duhovno argonit stabilise spiritualni razvoj, koji je mimo kontrole.Umiruje i usredjuje, vraca ravnotezu i priprema za meditaciju podizuci vibracije na visok duhovni nivo i dovodeci energiju u fizicko telo


LECENJE   Argonit zagreva ekstremitete, donoseci energiju u telo.Leci Rejnovu bolest i zmarce.Leci kosti, pomaze apsorciju kalcijuma, vraca elasticnostprsljenovima.Takodje umiruje bol.Argonit zaustavlja nocne grceve i spazme misica.Ojacava imuni sistem i regulise procese koji prebrzo napreduju.Koristan je da ljude koji lelujaju uzemlji u njihovo telo.Argonit moze da se stavi na mapu da deluje na linije zracenja u zemlji.


POLOZAJ   Drzati ili staviti na ostecenu tacku, ili se kupati u eliksiru.Staviti ga pod jastuk da bi izbegli besane noci.Koristan je jer brzo utesi.Moze se nositi kao privezak za uzemljivanje. Sledeci tekstovi atakamit, magnetit.


ArgonitНема коментара:

Постави коментар