понедељак, 12. децембар 2011.

Argonit



Argonit
BOJA   Plava, zelena


IZGLED   Sjajan sa venama, razlicitih velicina, ponekad kotrljan


UCESTALOST   Uobicajan


IZVOR   SAD, Kanada, Brazil, Indija, Mozambik, Nambija, Austrija


OSOBINE   Argonit je pouzdani zemljani iscelitelj i uzemljivac.Blizak boginji Zemlji, podstice odrzavanje i preradjivanje.Ovaj kamen transformise geopatogeno zracenje i oslobadja blokirane energetske tokove, cak i izaleka.Sa svojom sposobnoscu da usmeri i uzemlji fizicku energiju, koristan je u stresnim situacijama.Argonit stabilise donje i zemaljsku cakru, produbljujuci vezu sa zemljom.Obrazivo vas vraca u detinjstvo ili dalje da bi ste istrazivali proslost.
Psiholoski argonit uci stpljenju i prihvatanju.Suprotstavlja se preteranoj osetljivosti.Dobar je za one koji od sebe traze previse, olaksava povezivanje duznosti.Njegova prakticna energija podrzava disciplinu i pouzdanost i razvija pragmatican pristup zivotu.
Mentalno, ovaj kamen potpomaze koncentrisanost na dati problem, podsecajuci na fleksibilnost i toleranciju.Daje uvid u uzroke problema i situacija.Emotivno argonit se suprotstavlja besu i emotivnom strsu.Pruza snagu i podrsku.
Fizicki, argonit je kamen koji cini da se osecate ugodno i lepo unutar sopstvenog tela.Suprotstavlja se nezdravosti, posebno grcevima i spazmima nerva, kojima je uzrok unutrasnji nemir.To je stabilisuci kamen koji uzemljuje i fokusira unutar tela.
Duhovno argonit stabilise spiritualni razvoj, koji je mimo kontrole.Umiruje i usredjuje, vraca ravnotezu i priprema za meditaciju podizuci vibracije na visok duhovni nivo i dovodeci energiju u fizicko telo


LECENJE   Argonit zagreva ekstremitete, donoseci energiju u telo.Leci Rejnovu bolest i zmarce.Leci kosti, pomaze apsorciju kalcijuma, vraca elasticnostprsljenovima.Takodje umiruje bol.Argonit zaustavlja nocne grceve i spazme misica.Ojacava imuni sistem i regulise procese koji prebrzo napreduju.Koristan je da ljude koji lelujaju uzemlji u njihovo telo.Argonit moze da se stavi na mapu da deluje na linije zracenja u zemlji.


POLOZAJ   Drzati ili staviti na ostecenu tacku, ili se kupati u eliksiru.Staviti ga pod jastuk da bi izbegli besane noci.Koristan je jer brzo utesi.Moze se nositi kao privezak za uzemljivanje. Sledeci tekstovi atakamit, magnetit.


Argonit



Нема коментара:

Постави коментар