субота, 17. децембар 2011.

Krvavi kamen



Krvavi kamen
BOJA   Crveno - zelena


IZGLED   Zeleni kvarc prosaran crvenim ili zutim jaspisom, cesto srednje kotrljan kamen


UCESTALOST   Lako dostupan


IZVOR   Australija, Brazil, Kina, Ceska, Rusija, Indija


OSOBINE   Kako mu ime kaze, krvavi kamen je odlican prociscivac krvi i mocan isceljitelj.Veruje se da ima misticna i magijska svojstva, da kontrolise vremenske uslove, da daje sposobnost da se otera zlo i negativnost i da usmerava duhovne energije.U drevnim vremenima govorilo se da je krvavi kamen "prprociste koje se cuje" verovalo se da pusta zvuke kao sredstvo vodjstva.Pojacava inuiciju i povecava kreativnost.Odlican za uzemljenje i zastitu, krvavi kamen odbija nezeljene uticaje.Stimulise sanjanje i mocan je revitalizator.
Psiholoski, krvavi kamen daje hrabrost i uci kako da se izbegnu opasne situacije strateskim povlacenjem i fleksibilnoscu.Podstice nesebicnost i idealizam i pomaze spoznavanju da haos prethodi transformaciji.Krvavi kamen vam pomaze da delate u sadasnjem trenutku.
Mentalno, krvavi kamen smiruje um, otklanja konfuziju i poboljsava proces donosenja odluka.Moze da revitalizuje um ako ste mentalno iscrpljeni.Ovaj kamen pomaze u privikavanju na neobicne okolnosti.
Emotivno, krvavi kamen pomaze u uzemljenju srcane energije.Smanjuje razdrazljivost, agresivnost i netrpeljivost.Duhovno, krvavi kamen pomaze u uvodjenjuduhovnosti u svakodnevni zivot.


LECENJE   Krvavi kamen prociscava energiju i stimulise imunitet protiv akutnih infekcija.Stimulise protok limfe i metabolicke procese, revitalizuje i puni energijom kad su um i telo iscrpljeni, prociscava krv, detoksifikuje jetru, creva, bubrege, slezinu i besiku.Krvavi kamen je koristan za organe bogate krvlju, regulise i podstice koagulaciju krvi, pomaze cirkulaciji.Smanjuje stvaranje gnoja i neutralise preterano stvaranje kiselosti.Koristan je u slucajevima leukemije, posto je dobar za krv i otklanja toksine.Drevni Egipcani su ga koristili za smanjivanje tumora.Krvavi kamen moze da se koristi za isceljivanje loze predaka.Cisti donje cakre i vraca njihove energije u ravnotezu.


POLOZAJ   Gde treba.Nositi stalno za dobro zdravlje.Staviti u posudu sa vodompored kreveta da bi se obezbedio miran san.Kao stimulator imuniteta zalepiti preko timusa. Sledeci tekstovi bodzi kamen, ahat.


Krvavi kamen





2 коментара: