понедељак, 12. децембар 2011.

Atakamit



Atakamit
BOJA   Tamnotirkizna

IZGLED   Sitni kristali u matriksu - potseca na hriskolu

UCESTAOST   Prilicno redak, ali postaje sve sire dostupan

IZVOR   SAD, Austria, Meksiko, Cile

OSOBINE   Atakamit je nedavno otkriven kristal i njegova svojstva jos nisu u potpunosti istrazena.(ako meditirate sa kristalom atakamita, on ce vam reci kako zeli da vam pomogne.) Ponekad ga brkaju sa dragim kamenom hrisokolom, a moguce je i da imaju neka zajednicka svojstva.Ono sto je poznato jeste da atakamit grubo otvara trece oko, stvarajuci mocne vizualne halucinacije i snaznu duhovnu vezu.Uprkos svojoj silovitosti , to je kristal koji se moze veoma bezbedno koristiti za stimulisanje spiritualnih vizija i potpomaze vizualizacijii.To je kamen velike jasnoce.Kada se koristi u meditaciji, nosi dusu bezbedno do najvecih mogucih nivoa.
Atakamit  obnavlja izgubljeno duhovno poverenje i pomaze povezivanju sa visim vodstvom.To je kamen koji je korisno drzati kada se putuje izvan tela, posebno u vise duhovne sfere.
Atakamit voljno otvara visu srcanu cakru, donosi vise bezuslovne ljubavi u vas zivot, i stimulisuci rad zlezde timus i imunog sistema.

LECENJE   Atakamit prociscava bubrege, otklanja strah, poboljsava eliminaciju na svim nivoima.Odlicno cisti etericno telo i cakru trece oko.Moze da se koristi za lecenje genitalija i kazu da povecava otpornost na herpes i venericne bolesti.Stavljen na grlo, atakamit leci tiroidnu zlezdu, otvara grlenu cakru i uklanja blokade pri izrazavanju, sto moze da bude u pozadini hipotiroidizma.Svojom umirujucom zelenom bojom, koristan je za nervni sistem, prevazilazeci stres i ostecene nerve na suptilnom nivou.

POLOZAJ   Staviti na trece oko da stimulise vizualizaciju, ili na organe, gde god odgovara.Drzati u rukama za meditaciju ili putovanje. Sledeci tekstovi aventurin, fluorit.

Atakamit

Нема коментара:

Постави коментар