петак, 30. децембар 2011.

Dijamant



Dijamant
BOJA   Prozirnobela, zuta, plava, smedja, ruzicasta


IZGLED   Malo, bistro, prozirno drago kamenje kad se oblikuje i ispolira


UCESTALOST   Skup


IZVOR   Afrika, Australija, Brazil, Indija, Rusija, SAD


OSOBINE   Dijamant je simbol cistoce.Njegova cisto bela svetlost moze da vam pomogne da dovedete svoj zivot u objedinjenu celinu.Ucvrscuje veze, donoseci ljubav i jasnost u partnerstvo.Kazu da pojacava ljubav muza prema zeni, pa ga smatraju znakom posvecenosti i vernosti.
Dijamant je vec hiljadama godina simbol bogatstva i jedno je od kamenja ispoljenja, koje privlaci bogatstvo.Sto je veci dijamant, to je vise izobilja.Veliki dijamant je takodje odlican za blokiranje geopatogenog i elektromagnetnog zracenja i kao zastita od zracenja mobilnih telefona.Dijamant je pojacivac energije.Jedan je od retkih kristala kojima nikad nije potrebno dopunjavanje.Povecava energiju svega sa cim dodje u kontakt i veoma je efikasan kada se sa drugim kristalima koristi za lecenje, zato sto povecava njihove moci.Ipak moze da poveca i negativnu energiju, jednako kao i pozitivnu.Na suptilnom nivou, popunjava "rupe" u auri, dopunjujuci je energijom.
Psiholoski, medju kvalitetima koje dijamant podstice su neustrasljivost, nepobedjenost i snaga,Nemilosrdna svetlost dijamanta ce izdvojite sve sto je negativno i sto zahteva preobrazaj.Dijamant sanira emotivni i mentalni bol, smanjuje strah, donosi nove pocetke.Veoma je kreativan kamen, stimulise mastu i inventivnost.
Mentalno, dijamant obezbedjuje vezu izmedju intelekta  viseg uma.Donosi jasnocu uma i potpomaze prosvetljenje.
Na duhovnom nivou, dijamant cisti auru od svega sto zaklanja unutrasnju svetlost pojedinca, dozvoljavajuci svetlost duse da isijava.Podseca vas na sklonosti vase duse i potpomaze duhovnu evoluciju.Aktivira krunsku cakru, povezivajuci je sa bozanskim svetom.


LECENJE   Dijamant leci glaukom, bistri vid i koristan je za mozak.Utice na alergije i hronicna stanja, vraca metabolizam u ravnotezu.Tradicionalno je koriscen za suprotstavljanje otrovima.


POLOZAJ   Nositi ga uz kozu, drzati ga ili staviti na odgovarajuce mesto.Posebno je efikasan ako se nosi u mindjusama, narocito protiv emanacija mobilnih telefona. Sledeci tekstovi dioptaz, magnetit.

Dijamant



Нема коментара:

Постави коментар