недеља, 25. децембар 2011.

Hijastolit



Hijastolit
BOJA   Smedjesiva, ruzicasta, siva, crvenkastobraon, maslinasto zelena


IZGLED   Izrazen krst u sredistu kamena, cesto kotrljan


UCESTALOST   Lako se dolazi do njega


IZVOR   Cile, Rusija, Spanija


OSOBINE   Hijastolit je snazan zastitni kamen.U drevnim vremenima je koristen da zastiti od uroka i  kletvi.Ima sposobnost da transformise konflikt u harmoniju.Ovo je kreativan kamen, koji ima moc da rastera negativne misli i osecanja.Pretvara konflikt u harmonju i pomaze resavanju problema i promenama.
Hijastolit je kapija za misterije i olaksava putovanje izvan tela.Olaksava razumevanje i istrazivanje besmrtnosti.Povezan sa smrcu i ponovnim rodjenjem, pomaze onima koji odlaze s ove strane zivota.Ovaj kamen moze da odgovara na misteriozne dogadjaje.
Psiholoski , hijastolit rasprsuje iluzije i smiruje strahove, omogucava vam da se suocite sa realnoscu, a posebno je koristan u prevazilazenju straha od ludila.Pomaze u prelazenju iz jedne situacije u drugu, posebno na psiholoskom nivou, i otpusta otrcane modele i uslovljavanja.
Mentalno, hijastolit pomaze pri sredjivanju problema, jacajuci analiticke sposobnosti.Emotivno hijastolit oslobadja osecaja krivice i stabilizuje emocije.Hijastolit odrzava duhovnost tokom bolesti ili traume, prizivajuci zastitne sile.Pomaze shvatanju svrhe duse.


LECENJE   Hijastolit smiruje groznicu, poboljsava cirkulaciju krvi i utice na preterano stvaranje kiseline, lececi reumatizam i giht.Stimulise lucenje mleka kod majki koje doje.Ovaj kamen popravlje hromozomska ostecenja i uravnotezava imuni sistem.Moze da leci paralizu i ojacava nerve.


POLOZAJ   Staviti na odgovarajuce mesto ili oko vrata.


Zeleni andaluzit   je kamen koji prociscava srce i dovodi u ravnotezu.Otpusta emotivne blokade i blokade cakri izazvane potisnutim besom i starom emotivnom traumom, i mnogo pomaze u psihoterapiji ili terapiji kristalima. Sledeci tekstovi hlorit, hematit.


Hijastolit

Нема коментара:

Постави коментар