субота, 10. децембар 2011.

Apofilit



Apofilit
BOJA   Prozirna, bela, zelena, zuckasta, boja breskve


IZGLED   Kockasti ili piramidalni kristali, mogu da budu providni ili mat, od malih pojedinacnih kristala do velikih grozdova


UCESTALOST   Lako dostupan


IZVOR   Britanija, Australija, Indija, Brazil, Ceska, Italija


OSOBINE   Apofilit ima veliki procenat vode, sto ga cini veoma efikasnim provodnikom energije i nosiocem Akasa hronike (ezotericna hronika svega sto se desilo i sto ce se desiti, ukljucujuci i informacije o proslim zivotima).Njegovo prisustvo u sobi pojacava energije, posto je mocan predajnik vibracija.Apofilit stvara svesnu vezu izmedju fizickog i duhovnog domena.Tokom vantelesnih putovanja, odrzava jaku vezu sa fizickim telom, dozvoljavajuci da se informacije prenose iz duhovnog domena u fizicki.Ovaj duhovni kamen poboljsava jasan vid, stimulise intuiciju i omogucava pristup buducnosti.Ovo je odlican kamen za otkrivanje.
Psiholoski, apofilit potpomaze introspekciji u sopstveno ponasanje i popravljenju neuskladjenosti ili gresaka koje se uoce.Odbacuje pretvaranje i slama rezervu.Ovo je kamen istine, donosi prepoznavanje istinskog sopstva pojedinaca i dozvoljava da se ono ispolji na svetu.
Mentalno, apofilit ima umirujuce dejstvo.Efikasno je sredtstvo za smanjenje stresa, uklanja mentalne blokade i negativne obrasce razmisljanja.Smanjuje pozudu.Na duhovnom nivou, apofilit analizu i proces donosenja odluke prozima univerzalnom ljubavlju tako da um postize talasnu duzinu duha.
Emotivno, apofilit oslobadja potisnuta osecanja.Doprinosi prevazilazenju anksioznosti, briga i strahova.Stisava strepnju i dozvoljava tolerisanje neizvesnosti.
Duhovno ovaj kamen smiruje i prizemljuje duh.Ima snazne veze sa duhovnim domenom, dok vam istovremeno dozvoljava da se osecate ugodno sa svojim telom.Olaksava vantelesno  putovanje i spiritualne vizije.Svojom vezom sa Akasa hronikom olaksava putovanje u prosle zivote.


LECENJE   Apofilit se smatra kamenom par excellence za pomoc Reiki lecenju.Olaksava dovodjenje pacijenta u stanje dublje opustenosti i otvorenosti., dok istovremeno eliminise vidara, tako da je prenosisceljujuce energije pacijentu cistiji.
Apofilit utice na raspiratorni sistem pa, kada se drzi na grudima, moze da zaustavi napade astme.Neutralise alergije i pomaze regeneraciji sluznih membrana i koze.Stavljanje kristala na oba oka pojedinacno podmladjuje oci.Apofilit je posebno koristan u resavanju problema duha i pomaze duhu da se uskladi sa bivstvovanjem u fizickom telu.


POLOZAJ   Staviti kako odgovara.Jedna piramida od apofilita moze da se stavi na trece oko pri usmeravanju ili meditaciji.Kad se radi otkrivanje gledajte u kristal krajem oka.


ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, sledece boje i oblici imaju dodatna svojstva.


Zeleni apofilit aktivira srcanu cakru i pomaze iskrenom srcu, posebno kada su u pitanju odluke u ljubavi.Apsorbuje i onda transformise univerzalnu energiju.Ovaj kamen otvara srcanu cakru i dozvoljava upijanje univerzalne energije.Pomaze onima koji hodaju po vatri, posto olaksava meditativno stanje i hladi stopala posle hodanja.Oslobadja hipnotickih komandi i drugih mehanizma kontrolisanja iz sadasnjeg i predhodnih zivota.


Piramide od apofilita su mocni usmerivaci energije.Pojacavaju siritualne vizije i otvaraju trece oko.Gledanje kroz osnovu piramide prema  vrhu otvara zvezdanu kapiju.Kao i sve piramide, imaju moc ocuvanja i mogu se koristiti da napune objekte ili druge kristale.Pretvorene u eliksir piramide od apofilita donose svetlost i energiju u srce. Sledeci tekstovi akvamarin, pirit.


Apofilit



Нема коментара:

Постави коментар