субота, 3. децембар 2011.

Ahat vatreni



BOJA   Braonkastcrvena, narandzasta, plava, zelena


IZGLED   Vrtlozan, svetlucav, mali kamen


UCESTALOST   Moze se naci u specializovanim prodavnicama


IZVOR   SAD, Ceska, Indija, Island, Maroko, Brazil


DODATNA SVOJSTVA   Vatreni ahat ima duboku vezu sa zemljom i njegova energija je umirujuca, donosi sigurnost i bezbednost jakih uzemljujucih moci, daje podrsku u teskim trenucima.
Vatreni ahat ima snaznu zastitnu svrhu, posebno protiv pakosti.Gradeci zastitni zid oko tela, vraca zlo njegovom izvoru tako da izvor razume zlo koje cini.
Fizicki vatreni ahat se, kako mu ime kaze, povezuje sa petim elementom i seksualnim zeljama, razgradjuje zemaljsku cakru i stimulise virtualnost na svim nivoima.Psiholoski vatreni ahat otpusta strahove i ugradjuje duboku sigurnost.
Drzanje vatrenog ahata podstice introspekciju, bez muke izvlaceci na povrsinu unutrasnje probleme koje treba resavati, pomaze pri eliminaciji zudnji i destruktivnih strasti i moze da bude koristan pri lecenju zavisnosti.
Duhovno ovaj zastitni kamen ppotpomaze opustanje, tako da se telo potpuno umiri, poboljsavajuci meditaciju.Posto se kaze da predstavlja apsolutnu perfekciju, on budi duhovnu snagu i pomaze evoluciji svesti.


LECENJE   Ovaj kamen leci zeludac, nervni i endokrini sistem i poremecaje cirkulacije.Dobar je za oci, jaca nocni vidi cini ostriji vid na unutrasnjem, intuitivnom nivou i na spoljasnjem fizickom nivou.Odgovara trostrukom-sagorevajucem meridijanu i moze da ga dovede u ravnotezu, otklanjajuci vrele talase i otklanjajuci vrelinu iz tela.Vatreni ahat u telo donosi vitalnost, sprecavajuci potpuno iscrpljivanje energije.
Kada se stavi na raspuklu cakru, on je polako raca u normalu.Na suptilnom nivou, vatreni ahat cisti energetske blokade i puni auru energijom 


POLOZAJ   Vatreni ahat moze da se nosi tokom duzih vremenskih perioda ili da se stavlja na glavu ili telo kako odgovara.Ledeci tekstovi ahat mahovinasti, smaragd.


Ahat vatreni







Нема коментара:

Постави коментар