уторак, 06. децембар 2011.

AmetistAmetist
BOJA   Purpurna do boje lavande


IZGLED   Providan, siljati kristal.Moze da bude geoda, grozd ili samostalan siljak,.Svih velicina


UCESTALOST   Jedan od najuobicnijih kristala


IZVOR   SAD, Britanija, Kanada, Brazil, Meksiko, Rusija, Sir Lanka, Urugvaj, Istocna Afrika, Sibir, indija.


OSOBINE   Ametist je ekstremno mocan kamen zastitnik, visokih duhovnih vibracija.Stiti od psihickih napada, preobrazavajuci energiju u ljubav.Prirodni sedativ, ametist blokira geopatogena zracenja i negativne energije okruzenja.Njegov razvija visa stanja svesti i meditaciju.Ametist ima snazne isceliteljske i prociscavajuce moci, motivise duhovnu svesnost.Tradicionalno se nosio da bi sprecio pijanstvo i moze da otrezni od preterane neumerenosti i fizickih strasti, podrzavajuci trezvenost.Koriscen na visem nivou, ametist vas otvara ka drugoj realnosti.
Ametist je izuzetno koristan za um, smirujuci ga ili motivisuci, sta god da je potrebno.Kada meditirate, preusmerava misli od svakodnevnice prema smirenosti i dubljem razumevanju,Mentalno pomaze vam da se osecate manje rasejano, vise fokusirano i da imate kontrolu nad svojim obavezama.Poboljsava prihvatanje novih ideja i povezuje uzrok sa posledicom.
Ovaj kamen olaksava proces donosenja odluka, uvodeci zdrav razum i duhovne uvide i sprovodeci odluke i uvide u delo.
Mentalno smiruje i objedinjuje, pomaze prenos nervnih signala kroz mozak.Od pomoci je tamo gde je previse aktivan umuzrok nesanice, stiti od hronicnih nocnih mora.Ametist popravlja memoriju i pojacava motivaciju, cinici vas sposobnijima da postavite realisticne ciljeve.Moze da vam pomogne da se secate svojih snova i da ih razumetem i olaksava proces vizualizacije.
Ametist dovodi u ravnotezu nase uspone i padove, potpomazuci emotivno fokusiranje,Otpusta ljutnju, bes i anksioznost.Smanjujuci tugu i bol, pomaze prihvatanju gubitka.
Ametist je jedno od najduhovnijeg kamenja, istice ljubav bozanskog, dajuci uvid u njegovu pravu prirodu, podrzavajuci nesebicnost i duhovnu mudrost.Ovo je odlican kamen za meditaciju i otkrivanj, a moze se poloziti i na trece okoda ga stimulise.Spavanje sa ametistom olaksava vantelesna iskustva i donosi intuitivne snove.Transformise "nize" u vise frekvencije duhovnog i etericnog domena.


LECENJE   Ametist poboljsava proizvodnju hormona i uskladjuje endokrini sistem i metabolizam.Jaca organe za ciscenje i probavne organe i imuni sistem.Odlicno cisti krv .Ametist oslobadja fizickog, emotivnog i psihickog bola ili stresa, i blokira geopatogene zone.Smanjuje glavobolju i opusta napetost.Kamen smanjuje modrice, povrede i otoke.Leci poremecaje sluhaLeci bolesti pluca i respirativnog trakta, bolesti koze, celiske poremecaje i bolesti digestivnog trakta.Koristan je za creva, regenerise floru, otklanja parazite i potmpomaz reapsorciju vode.Ametist leci nesanicu i donosi dobar san.
Na suptilnom nivou, ametist dovodi u ravnotezu i povezuje fizicko, mentalno i emotivno telo, povezujuci ih sa duhovnim.Cisti auru i transformise negativnu energiju, stimulise krunsku i grlenu cakru.Pomaze ljudima koji se spremaju za tranziciju kroz smrt.Ametist moze da stabilizuje psihijatriske slucajeve, ali ne treba da se koristi u slucajevima paranoje i sizofrenije.


POLOZAJ   Drzati ili staviti gde god odgovara, posebno kao nakit.Grozdovi i geode mogu da se smeste u okruzenje, a pojedinacni siljci se koriste u lecenju.Postavite vrh prema sebi da bi ste privukli energiju, a od sebe da bi ste izvukli energiju.Ametist je posebno koristan kada se nosi na grlu ili na srcu.Za nesanicu ili nocne more, staviti ga pod jastuk.Ametist bledi na suncu


ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, sledece boje i oblici imaju dodatna svojstva.


Ljubicastolavanda ametist i,a posebno visoku vibraciju.Lila kristal sa dvostrukom terminacijom vas vodi u beta talase.Oni stimulisu i onda smiruju grlenu i srcanu cakru.Ljubicasti "cvetovi" donose svetlost i ljubav u okruzenje.


Sevron ametist   (chevron - sara u obliku obrnutog slova V ) je jedan od najboljih stimulatora treceg oka.Poboljsava unutrasnji, intuitivni vid i spoljni, fizicki vid, i vantelesna putovanja.Njegova snazno usmerena energija rasteruje i odbija negativnost.Ovaj kamen cisti auru i pomaze u diagnostikovanju preko aure.Ima snazno isceljujuce polje, donosi harmoniju organima u telu i stimulise imuni sistem,.Pomaze da se nadje i prihvati pozitivan odgovor na bilo koji problem.


Ananas ametist ima male module koji pokrivaju stranice iznad kojih se pojavljuju terminacije.Izgleda kao kule zamka iz bajke, olaksava kontakt sa mitskim i bajkovitim domenima i stimulise mastu.To je mocan arhetipski isceljitelj za porodicu i kolektivne mitove. Sledeci tekstovi ametrin, hematit.


Ametist

9 коментара:

 1. Da li Ametist nekako mpze da pojaca njegovu ljubicastu boju cuo sam da moze da boja moze biti purpurnija.
  Molim vas za brz odgovor.

  ОдговориИзбриши
 2. Moze da se njegova boja pravilnije rasporedi zagrevanjem.Ali to mora da se radi veoma pazljuvo da ametist nebi pozuteo ili pozeleneo tojest da se nebi pretvorio u citrin.

  ОдговориИзбриши
 3. Izlagao sam letos ametist suncu (jer sam mislio da se tako puni) i izbledeo je. Hteo sam da vas pitam da li time gubi svoju energetsku vrednost ili ne?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Pa tu i tamo, svakako da nema više tu energiju,neće te više štititi od promaje i pjanstva,a moguće je i da usled njegovog smanjenog dejstva češće dobiješ dijareju, medjutim ako ga uroniš u himalajsku sol bar 43 dana, a najbolje bi bilo tačno 97 dana sjaj će mu se vratiti, a takodje i njegova enerđija

   Избриши
 4. Niste napisali i da kožu pete čini mekšom, a isto tako sprečava nastanak kurjih očiju.

  ОдговориИзбриши
 5. Na sta sme da se nanize privezak rozen kvarca i ametista? Srebro? Kozica? Konac? Ili to nije vazno ni malo ...
  Hvala.

  ОдговориИзбриши