недеља, 1. јануар 2012.

Dioptaz



Dioptaz
BOJA   Tamnoplavozelena ili smaragdnozelena


IZGLED   Sjajni, mali kristali, uglavnom u matriksu ili nekristalna masa


UCESTALOST   Prilicno redak i skup


IZVOR   Iran, Rusija, Nambija, Narodna Republika Kongo, Severna Afrika, Cile, Peru


OSOBINE    Dioptaz je mocan isceljitelj srca i otvara visu srcana cakru.Njegova prelepa plavozelenaboja dovodi sve cakre do vseg nivoa funkcionisanjai olaksava duhovno prilagodjavanje, dostizuci najvise nivoe svesnosti.Ima dramaticno dejstvo na ljutsko energetsko polje.
Psiholoski, dioptaz podstice zivljenje u sadasnjem trenutku a takodje i paradoksalno, aktivira secanja iz prethodnih zivota.Podstice pozitivan stav prema zivotu i daje vam sposobnost da se prikljucite na sopstvene izvore.Deluje u svim oblastima zivota da bi preobrazio negativno u pozitivno, prevazilazi svaki osecaj nedostatka i omogucava ispunjenje potencijala.Posebno je koristan kada ne znate sta sledece da radite, posto vam pokazuje vas pravac.
Mentalno, doioptaz odlicno preciscava i detoksifikuje.Oslobadja nas potrebe da kontrolisemo druge.Emotivno dioptaz moze da ima funkciju mosta do emotivnog isceljenja, posebno za unutrasnje dete.Njegov zeleni zrak seze duboko u srce da bi absorbovao rane koje gnoje i zaboravljene boli.Razgradjuje bol, izdaju i tugu i veoma je efikasan za lecenje srdobolje i bola abdomena.
Dioptaz poducava da bol i pteskoce odrazavaju unutrasnje razdvajanje od sebe.Obnavljanjem te veze i privlacenjem ljubavi na svim nivoima, moze se isceliti emotivna crna rupa koja je ocajna za ljubavlju.Ovaj kamen nam rasvetljuje poimanje toga kakva bi ljubav trebalo da bude i donosi nam novu vibraciju ljubavi.
Duhovno, dioptaz postavljen na trece oko porekce duhovno prikljucivanje i duhovnu intuiciju.Donosi svest o unutrasnjim bogatstvima.


LECENJE   Dioptaz regulise celiske poremecaje, aktivira T- celije i timus, leci menijerovu bolest (bolest unutrasnjeg uha), snizava visok krvni pritisak i smiruje bol i migrene.Sprecava srcani udar i leci srcane smetnje.Dioptaz smanjuje zamaranje i doprinosi prevazilazenju soka.Ima detoksikaciono dejstvo, smiruje mucninu i regulise jetru.Posebno je koristan za prevazilazenje zavisnosti i stresa.Koristiti kao eliksir protiv glavobolje i bola.


POLOZAJ   Preko vise srcane cakre.Izvanredan kao eliksir.Sledeci tekstovi smaragd, fluorit.


Dioptaz

Нема коментара:

Постави коментар