недеља, 26. фебруар 2012.

Magnetit



Magnetit
BOJA   Crna, braonkastosiva

IZGLED   Taman i granularan, magnetican (gvozdena ruda), svih velicina

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   SAD, Kanada, Indija, Meksiko, Rumunija, Italija, Finska, Austrija

OSOBINE   Magnetit je magnetican i ima snazn pozitivno - negativan polaritet.Moze da se koristi u magnetnoj terapiji, delovanje na biomagnetno polje samog tela i na meridijane, a moze i da isceljuje zemlju, po istom tom principu.To je uzemljujuci kamen.Kada ga koristi iskusan iscelitelj, on vraca harmoniju obrnutim i retrovertnim tokovima energije tela ili citave zemlje.
Magnetit privlaci i odbija, aktivira i umiruje.Postoje periodi kada se telo previse trudi da se izleci i u tom slucaju neki meridijan je prepunjen energijom.Ako je organ ili meridijan previse aktivan, magnetit ce ga smiriti svojim negativnim nabojem.Ako je lenj, magnetit ce ga aktivirati svojim pozitivnim nabojem.Izuzetno je koristan za sportske povrede, posto ublazava bolove u misicima.
Magnetit privremeno uskladjuje cakre i meridijane suptilnih i etericnih tela.Povezuje zemljane cakre sa hranljivim energijama zemlje, koje odrzavaju zivotnu silu i vitalnost fizickog tela.
Magnetit potpomaze telepatiju, meditaciju i vizualizaciju.Stara se za uravnotezenu perspektivu i poverenje u vasim licnim opazanjima.
Posto je magnetican, magnetit privlaci ljubav, posvecenost i odanost.
Psiholoski, magnetit moze da se koristi da ublazi negativne emocije poput straha, besa, zalosti i preterane vezanosti, i da donese pozitivne kvalitete poput upornosti i izdrzljivosti.Ukazuje kako da se udaljite od stetnih situacija i podstice objektivnost.Ovaj kamen uskladjuje intlekt sa emocijama, da bi doneo unutrasnju stabilnost.

LECENJE   Magnetit donosi isceljujucu energiju neophodnu za oporavak.Koristan je za astmu, krv i vaskularni sistem, kozu i kosu.Aktivira lenje organe i umiruje one previse aktivne.Deluje protivupalno, leci grceve i napetost misica.Zaustavlja krvarenje iz nosa.

POLOZAJ   Staviti na zadnji deo vrata i na koren kicme, ili na zglob koji boli.Staviti u kraj kreveta da zaustavi nocne grceve.Sledeci tekstove malahit, fluorit.

Magnetit

3 коментара:

  1. interesira koliko e vredna i koliko kosta magnetik kristal u novcom dase kupi ako moze nekako da se mi odgovori pozz fala lepo

    ОдговориИзбриши
  2. Ako nekog interesuje magnetit ja ga imam na prodaju neka se javi na e mail- tarapana1@yahoo.com ...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobrovece, mene interesuje, ali sam slao na Vas mejl, nije htelo da se posalje

      Избриши