субота, 14. јануар 2012.

Hematit



Hematit
BOJA   Srebrna, crvena


IZGLED   "Nalik mozgu" , crven ili siv kada je neispoliran.Sjajan kada je ispoliran.Tezak , svih velicina


UCESTALOST   Uobicajen


IZVOR   Britanija, Italija, Brazil, Svedska, Kanada, Svajcarska


OSOBINE   Hematit je narocito efikasan za uzemljivanje i za zastitu.Dovodi u harmoniju um telo i duh.Kada se koristi tokom vantelesnih putovanja, stiti dusu i prizemljuje je nazad u telo.Ovaj kamen ima snazan jang element i uskladjuje meredijane, otklanjajuci neuravnotezenost jina.Rasprsuje negativnost i sprecava da negativna energija udje u auru, vracajuci mir i harmoniju u telo.
Kazu da je hematit koristan za situacije u vezi sa zakonom.
Psiholoski, hematit je jak.Podstice stidljive zene, podstice samouverenost i sposobnost prezivljavanja, pojacava snagu volje i dalje samopouzdanje.Ovaj kamen otklanja ogranicenja koja ste sami sebi postavili i podstice ekspanziju.Koristan je za prevazilazenje kompulzija i bolesti zavisnosti.Hematit usmerava paznju na strasti koje upravljaju zivotom.Utice na prezderavanje, pusenje, svaki oblik preteranog zadovoljavanja.Hematit vam pomaze da se pomirite sa greskama i da ih radije prihvatite kao iskustva iz kojih ste nesto naucili, nego kao katastrofe.
Mentalno, hematit stimulise koncentraciju i usresredjenje.Poboljsava pamcenje i originalnu misao.Skrece paznju uma na potrebe osnovne za opstanak i pomaze vam da resite probleme svake vrste.Ovo je kamen koristan za izucavanje matematickih i tehnickih predmeta.
Fizicki , hematit ima jaku vezu sa krvlju.Obnavlja, jaca i regulise snabdevanje krvlju.Moze da izvuce visak toplote iz tela.


LECENJE   Hematit leci probleme sa cirkulacijom, poput Rejnove bolesti i stanja poput anemije.Pomaze bubrezima u prociscavanju krvi i regenerise tkivo.Hematit stimulise apsorpciju gvozdja i stvaranje eritrocita.Leci grceve u nogama, anksioznost i nesanicu, pomaze kod ravnjanja kicme i kod fraktura.Za groznicu se koristi kao eliksir.


POLOZAJ   Koren i vrh kicme da bi se olaksalo upravljanje kicmom.Drzati ili staviti kako odgovara za lecenje ili smirivanje.Hematit ne treba da se koristi tamo gde je prisutna upala ili tokom duzih vremenskih perioda. Sledeci tekst hekimer dijamant, ahat.


Hematit

3 коментара:

  1. Naravno da mogu, horoskopski znaci su samo jedni od smernica, ne mora se striktno uslovljavati prema njima, kamen se bira po osecaju :)

    ОдговориИзбриши
  2. Да ли огрлица купљена у цркви са крстом утиче на висок крвни притисак?

    ОдговориИзбриши