четвртак, 29. децембар 2011.

Citrin




Citrin
BOJA   Zuta do zuckastosmedja ili cadjavosivosmedja


IZGLED   Providni kristali, svih velicina, cesto u obliku geodam siljaka ili grozdova


UCESTALOST   Prirodni citrin je relativno redak; termicki obradjen, cmetist ce cesto prodaje kao citrin


IZVOR   Brazil, Rusija, Francuska, Madagaskar, Britanija, SAD


OSOBINE   Citrin je snazan regenerator i prociscivac.Posto nosi moc Sunca, ovo je izvanredno koristan kamen.Greje, dopunjava energijom i veoma je kreativan.Ovo je jedan od kristala kojima nikad nije potrebno ciscenje.Apsorbuje, preobrazava, rasprsuje i uzemljuje negativnu energiju i zato sluzi kao odlicna zastita za okruzenje.Citrin puni energijom svaki domen zivota.Stiti auru, ponasa se kao sistem za rano upozoravanje, tako da pojedinac moze blagovremeno da preduzme neshto, da se zastiti.Sposoban je da cisti cakre, posebno cakru solarnog pleksusa i pupcanu.Aktivira krunsku cakru i otvara intuiciju.Citrin prociscava i balansira suptilna tela, dovodeci ih u harmoniju sa fizickim.
Citrin je jedan od kamenova izobilja.Ovaj dinamicni kamen poducava kako da otkrijemo i privucemo bogatstvo i napredak, uspeh i sve dobre stvari.Citrin je srecan, velikodusan kamen i podstice deljenje onoga sto posedujete, a opet vam pomaze da zadrzite svoje bogatstvo.Ima moc da otkrije radost svakome ko je ima.Sumornost i negativnost nema mesta u blizini citrina.Ovo je kamen koristan za izmirivanjesuprotstavljenih grupa ili porodicnih nesuglasica.
Psiholoski, citrin popravlja samopouzdanjei samouverenost i otklanja destruktivne sklonosti.Pojacava individualnost, poboljsava motivaciju, aktivira kreativnost, podstice izrazavanje sopstvenog misljenja.Cini vas  manje osetljivima, posebno na kritiku, i podrzava delanje u skladu sa konstruktivnom kritikom.Pomaze vam da razvijete pozitivan stav i da na buducnost gledate sa optimizmom, krecuci se napred umesto da se  drzite proslosti.Ovaj kamen podstice uzivanje u novim iskustvimai podrzava istrazivanje svakog moguceg puta sve dok ne pronadjete najbolje resenje.
Mentalno, citrin pojacava koncentraciju i revitalizuje um.Odlican je za prevazilazenje depresije, strahova i fbija.Citrin potpomaze unutrasnju smirenost tako da mudrost moze da ispliva na povrsinu.Pomace varenjuC informacija, analizi situacija i u njihovom usmeravanju u pozitivnom pravcu.Ovaj kamen budi visi um.Nosenjem priveska od citrina prevazilaze se teskoce u pretvaranju misli i secanja u reci.
Emotivno, citrin istice radost u zivotu.Otpusta negativne osobine, strahove i osecanja na najdubljem nivou.Doprinosi prevazilazenju straha od odgovornosti i zaustavlja bes.Ovaj kamen vam pomaze da udjete u tok osecanja i postanete emotivno uravnotezeni.
Fizicki, citrin donosi energiju i okrepljuje fizicko telo.Koristan je za ljude koji su posebno osetljivi na spoljne uticaje, poput okruzenja i slicnog.


LECENJE   Citrin je izvanredan kamen za punjenje i dopunjavanje energijom.Veoma je koristan kod SHU  i reveribilno deluje na degenerativne bolesti.Citrin stimulise varenje, slezinu i pankreas.Suprotstavlja se infekcijama bubrega i mokracne besike, pomaze kod problema sa  ocima, poboljsava cirkulaciju krvi, detoksikuje krv, aktivira timus, dovodi tiroidnu zlezdu u ravnotezu.Greje i jaca nerve.Citrin je eliminator - pobedjuje opstipaciju i otklanja celulit.Kao eliksir pomaze kod menstrualnih problema i siptoma menopauze poput valunga, uskladjuje hormone i smanjuje zamor.


POLOZAJ   Nositi na prstima ili na grlu u dodiru sa kozom.Nosenje siljka citrina donosi zlatni zrak duha u fizicki domen.Odredite polozaj gde god odgovara za lecenje.Loptu koristiti za meditaciju.Postavite u ugao bogatstva u svojoj kuci ili na poslu, ili ga drzite u svojoj kasici.Citrin bledi na suncu. Sledeci tekstovi danburit, akvamarin.


Citrin

19 коментара:

  1. Kako se programira i da li se pre toga cisti od negativne energije ???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pre pocetka rada ili nosenja svakog kristala potrebno je ciscenje, jer postoji mogucnost da je kristal zadrzao negativne energije od prethodnog nosioca ili je pokupio na neki drugi nacin.Ciscenje citrina se obavlja pod mlazom vode uz vizualizaciju kako sve shto je negativno i lose izlazi iz kristala i odlazi sa vodom, preporucljivo je i punjene kristala nakon ciscenja, sto se tice citrina on se puni na suncu.
      Programiranje se vrsi u toku meditacije, mislima i vizualizacijom mu odredjujete svrhu i namenu :)

      Избриши
  2. Анониман6. мај 2012. 08:57

    Kako da znamo kad je pravi kamen a kad vestacki???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Postoje vise nacina, ali ako ste laik najbolje je kupiti u specijalizovanoj radnji za kristale :)

      Избриши
  3. Citrin je jedini kamen koji se niti puni niti cisti, jer i da ga je neko drugi nosio on ce to sto je pokupio pretvoriti u pozittivnu energijuu i punii njome onoga koji ga nosi. Nikada ga n drzati poed gorskog kristala.
    A to koji je pravi, samo zapalite u tgovini upaljac i stavite ispod kamena, ako je pravi posto ga izlozite vatri i obrisete, ostace ne promenjen, a i trgovac vam nece dozvolitida touradite ako zn da vam prodaj staklice...to je moje iskustvo koem su me nucili ljudi sa Istoka koji to dobro znaju.

    ОдговориИзбриши
  4. Mene zanima kolike su cene ti pravog cistina ? I gde postoje radnje sa pravim kamenjem u Beogradu ako neko zna?

    ОдговориИзбриши
  5. Napisali ste da se puni na suncu i da bledi na suncu. Ne razumem, molim vsas da mi pojasnite

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E to je i meni zaostalo uši ali to se valjda podrazumijeva,prije podne i posle podne kada je sunce u zakasku

      Избриши
  6. Citrin se moze puniti na suncu,mada i ne treba, posto je to suncev kamen. Nece mu skoditi,ali ga ne treba izlagati direktno pod sunceve zrake,isto kao ametist. Ako se vec puni,onda bi trebalo ili sa izlazkom ili sa zalaksom sunca.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. citrin se ne puni na suncu jer bledi kao ametist. puni se uz ametist i hematit a čisti pod vodom. ali može i da se ne čisti i ne puni uopšte jer sve negativno pretvara u pozitivno.

      Избриши
    2. Gde mogu da kupim pravi citrin i reci mi cenu

      Избриши
  7. Анониман7. март 2015. 12:44

    da li citrin moze da se stavi u polje karijere i posla? ili mora u polje bogatstva?

    ОдговориИзбриши
  8. Trebalo bi da moze ako je svrha ista, a ako je posao zasnovan na dobrotvornim radovima, ili radovima koji nemaju veze sa novcem, onda ne bi trebalo u to polje :)

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман17. мај 2015. 04:19

    Sve potrebne informacije mozete dobiti u Zmaj Jovinoj 22. " Too 'orange" , gde nema zalutalih staklica ,iskljucivo poludrago i drago kamenje ! Zadovoljna musterija

    ОдговориИзбриши
  10. Ja sam navodno kupila narukvicu od citrina i za par dana je pistao providab? Sta da radin?

    ОдговориИзбриши
  11. Ribam citrine i punim ih sabajle. Kontakt inbox. Radiša.

    ОдговориИзбриши
  12. Kako odrediti gdje je polje bogatstva? Je li to na nama ili u kuci?
    Ako ga nosim oko vrata, nosi li sve pozitivne stvari?
    Smije li se kombinirati sa suncevim kamenom, buduci da i on utjece na povecanje energije i opce pozitive ili bi moglo biti previse istoga?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kazimi jel.valja da nosim citrin na ruci ili mora da stoji u kuci u zoni bogastva i gde se nalazi zona bogastva u kuci

      Избриши