понедељак, 5. децембар 2011.

Cilibar



Cilibar
BOJA   Zlatno smedja ili zuta - zeleni je vestacki obojen


IZGLED   Mat ili providna smola, insekti ili bilje zarobljeni unutra, razlicitih velicina


UCESTALOST   Lako se dolazi do njega


OSOBINE   Strogo gledano, cilibar uopshte nije kristal.To je smola drveta koja se stvrdnula i fosilizirala.Ima snaznu vezu sa zemljom i po prirodi je kamen koji uzemljuje vise energije.Cilibar je mocan isceljitelj i prociscivac koji izvlaci nezdravost iz tela i potpomaze obnavljanje tkiva.Takodje cisti okruzenje i cakre.Apsorbuje negativne energije i pretvara ih u pozitivne sile koje stimulisu telo da se samoisceljuje.Mocan zastitnik, povezuje svakodnevno ja sa visim duhovnim domenama.
Psiholoski, cilibar donosi stabilnost u zivot, a i motivise tako sto povezuje zelju sa suncanim spontanim temperamentom koji bez obzira na sve postuje tradiciju.Moze da pomogne pri savladavanju suicidnih i depresivnih sklonosti.
Mentalno, cilibar stimulise intelekt, oslobadja od depresije, podstice pozitivno stanje uma i kreativno izrazavanje.Donosi ravnotezu i strpljenje i pomaze pri donosenju odluka, dobar je za pamcenje.Njegova flksibilnost razresava konflikt.
Emotivno, cilibar podrzava smirenost i razvija poverenje.
Duhovno, cilibar potpomaze altruizam i donosi mudrost.


LECENJE   Cilibar je mocan prociscivac cakri i isceljitelj.Na fizickom nivou, ispunjava telo vitalnoscu i ima moc da izvuce bolest iz tela.Upijajuci bol i negativnu energiju, cilibar dozvoljava telu da se ponovo dovede u ravnotezu i izleci.Cilibar smanjuje stres.Odgovara grlu delujuci na gusavost i na ostale probleme sa grlom.Leci zeludac, slezinu, bubrege, besiku, jetru i zucnu kesu, smanjuje probleme sa zglobovima i ojacava sluzne membrane.Kao eliksir i za lecenje rana, odlican je prirodan antibiotik.Moze da stimulise pupcanu cakru i moze da pomogne pri uzemljivanju energije u telo.


POLOZAJ   Nositi tokom duzih vremenskih perioda, posebno na rucnom zglobu ili na grlu, ili na bilo kom odgovarajucem mestu.Ako je za lecenje beba ili dece, korisno je da majka prvo nosi kamen.
Sledeci tekstovi ametist, citrin.

Cilibar

3 коментара:

  1. kako da znamo dali cilibar koji imamo je pravi cilibar....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pravi ćilibar je jedan jedini. Svako poseduje prirodni ćilibar samo je potrebno malo strpljenja. On nastaje tako što se uši ne čiste najmanje 6 godina, a po mogućstvu je najbolje izgurati 15 godina i 16 dana. Kvalitet raste protekom vremena,jednom kada se iščupa iz uha potrebno je prokuvavati u vodi 36 sati obavezno na vatri nikako na ringli a u je ubačena majKina dušica i glogov kolac i povremeno mešati. Jednom kada se prokuva uvalja se u krpe i stavi u zamrzivač da odstoji 11 dana, tako nastaje prirodni i visoko cenjeni ćilibar.

      Избриши
    2. Vo imje oca 🤦🏻‍♀️

      Избриши