уторак, 20. децембар 2011.

Celestit



Celestit
BOJA   Plava, zuta, crvena, bela


IZGLED   Providni, piramidalni kristal srednje velicine, do velikih grozdova ili geoda, ili plocastih delova


UCESTALOST  Lako se dolazi do njega ali je prilicno skup


IZVOR   Britanija, Egipat, Meksiko, Peru, Poljska, Libija, Madagaskar


OSOBINE  Celestit ima visoku vibraciju i on je ucitelj za novo doba.Prozet je bozanskim energijama.Vodi vas u beskrajni mir duhovnog kontakta sa andjeoskim kraljevstvom.Motivise duhovni razvoj i tera vas ka prosvetljenju.To je koristan kamen za stimulisanje duhovne komunikacije, za prisecanje snova i vantelesna putovanja.Ovaj divni kristal potpomaze cistotu srca i privlaci srecu.Leci auru i otkriva istinu.To je kamen koji donosi ravnotezu i uskladjivanje.Duboki mir koji sadrzi pomaze pri razresavanju konflikta i u odrzavanja harmonicne atmosfere u stresnim periodima.Celestit moze da poboljsa odnos koji ne funkcionise, tako sto ce otvoriti prostor za mirno pregovaranje.
Celestit je kreativan kamen, posebno koristan za umetnosti.
Psiholoski, celestis otkriva neznu snagu i ogroman unutrasnji mir uprkos stremljenju prema vecoj otvorenosti za nova iskustva.To je ucitelj poverenja u beskrajnu mudrost bozanskog.Svojim umirujucim dejstvom celestit moze da stisa plahovite emocije.
Mentalno, celestit smiruje i izostrava um, rasteruje brige, unosi bistrinu uma i tecnu komunikaciju.Pomaze pri analizi kompleksnih ideja.Ovaj kamen ukrsta intelekt sa instiktom i potpomaze mentalni balans.Kada se stavi na trece oko, celestit otvara vezu sa energijama univerzuma.Donosi vizije mirne koegzistancije sa citavom kreacijom i sadrzi mogucnost totalne harmonije .


LECENJE   Celestit je izvrstan isceljujuci kamen, koji razgradjuje bol i donosi ljubav.Utice na bolest ociju i usiju, eliminise  toksine i normalizuje stanje celija.Njegov smirujuci uticaj opusta napetos misica i stisava mentalni haos.Kao sto je slucaj sa svim plavim kristalima, celestit efikasno otvara i preciscava grlenu cakru i povezan je sa njenim fizickim stanjima.


POLOZAJ   Staviti gde odgovara ili upotrebiti za meditaciju i otkrivanje.Kada se u prostoriji nalazi veliki komad celestita, on povecava vibracije u njoj.Ne izlagati direktnoj suncevoj svetlosti jer ce mu boja izbledeti. Sledeci tekstovi ceruzit, smaragd.


Celestit

2 коментара:

  1. Skup???? Ja sam ga nabavio za 300 dinara!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман8. мај 2013. 05:35

    Pa, verovatno si kupio "Blago Zemlje". Oni za te pare prodaju i kristale koji manje vrede, pa tako mogu i skuplje kristale da daju za manje para. Kod njih su i plocice zlata bile 300 dinara, ali i recimo togrovo oko, koje sam nalazila za 150 dinara. To ti je njihova kalkulacija.

    ОдговориИзбриши