среда, 14. децембар 2011.

Azurit



Azurit
BOJA   Tamno plava


IZGLED   Vrlo sitni, sjajni kristali (nisu vidljivi posle kotrljanja), cesto malo, kotrljano kamenje


UCESTALOST   Lako se dolazido njega, cesto u kombinaciji sa malahitom


IZVOR   SAD, Australija, Cile, Peru, Francuska, Nambija, Rusija, Egipat


OSOBINE   Azurit predvodi spiritualni i intuitivni razvoj.Tera dusu ka prosvetljenju.Cisti i stimulise trece oko i otvara ka duhovnom vodjstvu.Ovaj kristal omogucava da se vantelesna putovanja odvijaju lako i bezbedno.Podize svest na visi nivo i daje vecu kontrolu nad spiritualnim otvaranjem.Olaksava ulazenje u stanje meditacije i usmeravanja.Azurit je snazan isceliteljujuci kamen, koji olaksava psihosomatsko razumevanje uticaja uma i osecanja na telo.
Mentalno, azurit donosi cisto razumevanje i novu perspektivu, i siri um.Oslobadja dugotrajne blokade u komunikaciji i stimulise memoriju.
Azurit izaziva vas novi pogled na realnosti  otpusta programirane sisteme ubedjenjja da bi se upustilo u nepoznato bez straha, dolazeci do novih uvida i nowe stwarnosti.Stara ubedjenja polako dopiru do svesnog uma kako bi se uporedila sa istinom.
Emotivno, azurit oslobadja stresa, brige, zalosti i tuge, dozvoljava svetlosti da prodre u osecanja.Transformise strahove i fobije, a donosi i razumevanje za razloge zbog cega su se uopste i pojavili.Smiruje one koji pricaju previse od nervoze, ohrabruje druge koji se sazdrzavaju od izrazavanja sopstvenog misljenja.


LECENJE   Azurit leci probleme sa grlom, artritis i probleme sa zglobovima, ispravlja kicmu i rad na celiskom nivou da popravi bilo kakvu blokadu ili ostecenje mozga.Leci bubrege, zucnu kesu, probleme sa jetrom, tretira slezinu, tiroidnu zlezdu, kosti, zube i kozu i pomaze kod detoksikacije.Potpomaze razvoju embriona u materici.Azurit ima poseban uticaj na umne i mentalne procese, mentalno isceljivanje i oslobadjanje od stresa.Moze da napuni energijom i uskladi suptilna tela sa fizickim, cisteci cakre.Eliksir od azurita olaksava krizu izlecenja, gde se siptomi privremeno pogorsavaju pre poboljsanja.


POLOZAJ   Nositi na desnoj ruci da dodiruje kozu ili postaviti gde je potrebno, direktno na telo, posebno na trecem oku. Moze da izazove drhtanje.Ako se to desi, treba ga odmah ukloniti


KOMBINOVANI KAMEN   Azurit sa malahitom kombinuje kvalitete oba kristala i snazan je provodnik energije.Oslobaja spiritualne vizije, jaca sposobnost vizualizacije i otvara trece oko. Na emotivnom nivou donosi duboko isceljenje, cisti drevne blokade, mijazme ili misaone modele.Resava grceve misica Sledeci tekstovi beril, oniks.


Azurit

2 коментара:

  1. Kupila sam skoro azurit kamen!Kako da ga nosim uza se i koliko cesto...?
    Ako bi se koristio za otvaranje 3. oka,koja je pravilna primena...?Negde sam citala da sa azuritom treba biti pazljiv po tom pitanju!U kom smislu...?
    Takodje sam citala da kristali, ako postoje orgoniti u kuci,mogu da se ciste ili pune uz orgonite,tj. da dr. metode ciscenja i punjenja onda nisu potrebne!Sta mislite o tome...?

    ОдговориИзбриши
  2. Ja ne verujem u tu takozvanu moc kristala.Kako on to moze da leci???
    Mineral je hemijsko jedinjenje koje ne moze da se "puni" ili "prazni".
    To je jednostavno receno nemoguce!!!!

    ОдговориИзбриши