уторак, 3. јануар 2012.

Fluorit



Fluorit
BOJA   Prozirna, bela, zelena, purpurno zuta, smedja


IZGED   Providan, kubicni ili osmougaoni kristali, svih velicina


UCESTALOST   Uobicajan


IZVOR   SAD, Britanija, Australija, Nemacka, Norveska, Kina, Peru, Meksiko, Brazil


OSOBINE   Fluorit je zastitnik, posebno na fizickom nivou.Pomaze vam da razaznate kada unutar vas deluju spoljasnji uticaji, iskljucje psiholosku manipulaciju i neispavane mentalne uticaje.Ovaj kamen prociscava i stabilizuje auru.Izuzetno je efikasno stiti od zracenja kompjutera i elektromagnetnog zracenja.Kada se koristi u lecenju, fluorit otklanja negativnu energiju i stres svih vrsta.Cisti,  prociscava, rasipa i reorganizuje sve sto je unutar tela nije u savrsenom redu.Ovo je kristal koji je najbolje koristiti da biste prevazisli bilo koji oblik dezorganzacije.
Fluorit uzemljuje i ujedinjuje duhovne enregije.Podstice nepristrasnost bez predrasuda i pojacava  intuitivne moci, cini vas svesnijima visih duhovnih stvarnosti i moze da ubrza duhovno budjenje, usmerava um i pridruzuje ga u univerzalnom umu.Fluorit donosi stabilnost grupama, povezujuci ih u zajednickoj svrsi.
Fluorit je povezan sa napretkom na mnogim nivoima, ugradjujuci strukturu u svakodnevni zivot.Ovaj kamen moze da prevazidje haos i da reorganizuje fizicko, emotivno i mentalno telo.
Psiholoski, flurit razgradjuje ustanovljenje modele ponasanja i polako otvara vrata podsvesti, izvlaci potisnuta osecanja na povrsinu da bi se razresila.Povecava samopouzdanje i spretnost.
Fluorit poboljsava fizicku i mentalnu koordinaciju i suprotstavlja se mentalnim poremecajima.Razgradjuje fiksirane ideje i tako pomaze da se prevazidju ogranicenosti uma i da se otvore vidici.Ovaj kamen rastvara iluzije  i otkriva istinu.Veoma je koristan kada treba da se postavite objektivno i nepristrasno.
Fluorit je izvrsna pomoc za ucenje - organizuje i procesuje informacije, povezujuci vec poznate sa onim sto tek usvaja, i pojacava koncentraciju.Pomaze vam da upijete nove informacije i podstice brzo razmisljanje.
Emotivno, fluorit ima stabilizujuci uticaj.Pomaze vam da razumete dejstvo uma i osecanja na telo.U vezama poducava o znacaju ravnoteze.
Fizicki, fluorit pomaze ravnotezi i koordinaciji.


LECENJE   Fluorit je mocan instrument za leenje, zato sto utice na infekcije i bolesti.Dobar je za zube, celije i kosti, popravlja ostecenja DNK.Efikasan je protiv virusa, posebno u formi eliksira.Fluorit regenerise kozu i sluzne membrane, posebno u disajnim organima, i leci cireve i rane.Koristan je kod prehlade, gripa i upale sinusa.Rastavlja srasline i cini zglobove pokretljivijima, Fluorit ublazava artritis, reumatizam i povrede kicme.Kada se njime povlace linije duzinom tela prema srcu, fluorit oslabadja bola.Smanjuje nelagodnost od herpesa zostera i drugih bolova povezanih sa nervim, isceljuje kozu, otklanja nedostatke i bore.Moze da se koristi tokom stomatoloske intervencije.Fluorit razbuktava seksualni libido.


POLOZAJ   Nositi na usnim resicama ili smestiti negde u svom okruzenju.Za lecenje ga namestiti gde god odgovara.Fluorit izvlaci negativnu energiju i stres i potrebno mu je ciscenje posle svake primene.Staviti ga na kompjuter ili izmedju sebe i izvora elektromagnetnog zracenja.Poprskati esencijom dragulja po okruzenju.Kamenje za dlan je korisno za umirivanje.


ODREDJENE BOJE   Pored opshtih svojstava, sledece boje imaju dodatna svojstva:


Plavi fluorit podstice kreativnu, sredjenu misao i jasnu komunikaciju.Kamen sa dualnim dejstvom, smiruje ili revitalizuje energiju, kad god je to potrebno fizickim ili biomagnetnim telima.Plavi fluorit je efikasan za probleme sa ocima, nosom, usima i grlom.Pojacava vas isceliteljski potencijal uskim fokusiranjem aktivnosti mozga i moze da prizove duhovno budjenje.


Prozirni fluorit stimulise krunsku cakru, puni auru energijom i dovodi intelekt u harmoniju sa duhom.Uskladjuje cakre, donosi univerzalnu energiju u fizicko telo.Ovaj kamen pojacava dejstvo drugih kristala tokom lecenja i moze da izbistri zamagljen vid.


Zeleni fluorit uzemljuje visak energije, razgradjuje emotivnu traumu i cisti infekcije.Posebno je delotvoran, jer apsorbuje negativnu energiju iz sredine.Donosi informacije iz podsvesnog uma i ima pristup intuiciji.Efikasno prociscava auru, cakre i um, rastvara zastarela uslovljavanja.Resava poremecaje zeluca i grceve u crevima.


Ljubicasti i furpurni fluorit stimulise trece oko i ugradjuje zdrav razum u venculnu komunikaciju.Ovaj kamen je odlican za meditaciju.Koristan je u lecenju poremecaju kosti i kostane srzi.


Zuti fluorit pojacava kreativnost i stabilise enrgiju grupe.Posebno je koristan za kolektivna nastojanja.Na fzickom nivou, oslobadja toksine.Utice na holesterol i pomaze jetri.


Itrijan fluorit se za nijansu razlikuje od ostalih oblika fluorita i ne koriguje dezorganizaciju.Ipak efikasno leci druge smetnje koje su u vezi sa fluoritom.Ovaj kamen je usmeren na sluzenje.Privlaci bogatstvo i izobilje, poducava principima maniestacije.Pojacava mentalnu aktivnost. Sledeci tekstovi fuksit, moldavit


Fluorit

Нема коментара:

Постави коментар