субота, 10. децембар 2011.

Apatit



Apatit
BOJA   Zuta, zelena, siva, bela, purpurna, smedja, crvenkastosmedja, ljubicasta


IZGLED   Mat, ponekad providan, staklast, sestougaoni kristal, razlicitih velicina, cesto kotrljan


UCESTALOST   Plavi lako dostupan, zuti redak


IZVOR   Meksiko, Norveska, Rusija, SAD


OSOBINE   Apatit ima inspirativna svojstva.Na granici izmedju svesnosti i materije, ovo je kamen ispoljenja i istice humanitarni stav,naginjuci ka sluzenju.Apatit je usmeren ka buducnosti , a opet povezan sa proslim zivotima.Razvija dar predvidjanja i duhovnu uskladjenost, pojacava kundalini, i pomaze komunikaciju i izrazavanje na svim nivoima.
Psiholoski,apatit pojacava motivaciju i gradi rezerve energije.Izaziva otvorenost i osecaj lagodnosti u drustvu, podrzava ekstrovertnost, potiruci rezervisanost i distanciranost.Otklanja negativan stav o sebi i o drugima.Pomaze hiperaktivnoj i autisticnoj deci.
Stimulisuci kreativnost i intelekt, apatit rasciscava konfuziju i pomaze da se dodje do informacijakoje se mogu upotrebiti za licno i za opste dobro.Apatit siri znanje i istinu, olaksava tugu, apatiju i bes.Smanjuje razdrazljivost i doprinosi prevazilazenju emotivne iscrpljenosti.Oslobadjajuci energiju u donjoj zemaljskoj cakri, oslobadja frustracije i podstice strast bez krivice.


LECENJE   Apatit leci kosti i potpomaze nastanak novih celija.Pomaze apsorciji kalcijuma, hrskavicama, kostima, zubima i motornim sposobnostsima, olaksava artritis, problme sa zglobovima i rahitis.Ovaj kamen potiskuje glad i ubrzava metabolizam, podrzavajuci zdravu ishranu, leci zlezde meridijane i organe, prevazilazi povisen krvni pritisak.Dovodi u ravnotezu fizicko, emotivno, mentalno i duhovno telo, i cakre, umirujuci hiperaktivnost i stimulisuci nedovoljnu aktivnost.Kada se koristi sa drugim kristalima, doprinosi boljim rezultatima.


POLOZAJ   Nositi na kozi na problematicnom delu tela, ili staviti kako odgovara.


ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, sledece boje i oblici imaju dodaatna svojstva.


Plavi apatit se povezuje sa veoma visokim nivoom  duhovnog vodjstva.Olaksava se javno govorenje, poboljsava grupnu komunikaciju, otvara grlenu cakru i leci srce i emotivnu nezdravost.


Zuti apatit je odlican eliminator posebno toskina.Aktivira solarni pleksus i izvlazi staticnu energiju.Zuti apatit leci SHU, letargiju i depresiju, doprinosi prevazilazenju nedostatka koncentracije, poteskoca sa ucenjem i lose probave.Uklanja celulit i leci jetru, pankreas, zucnu kesu i slezinu.Na emotivnom nivou, neutralise talozeni bes.Eliksir od zutog apatita je potiskuvac apetita.
 Sledeci tekstovi apofilit, akvamarin.
Apatit

4 коментара:

  1. Nije verodostojan clanak, nema nikakvih cinjenica vec samo verovanja o glupostima koje kamen navodno moze da donese

    ОдговориИзбриши
  2. Naravno, svako ima svoj izbor kao i za sve u zivotu, onaj ko se poveze sa kamenom ce znati njegove dobrobiti, i prepoznavace njegove ucinke, s'druge strane ostaim ljudima ostaje da budu skepticni i slepi usled informacija koje im nauka servira :)

    ОдговориИзбриши
  3. Za nekoga su kristali ,za nekog apoteka ... :)

    ОдговориИзбриши