недеља, 11. децембар 2011.

Akvamarin



Akvamarin
BOJA   Zelenoplava


IZGLED   Bistar do mat kristal, cesto mali i kotrljan ili fasetiran


UCESTALOST   Lako dostupan


IZVOR   SAD, Meksiko, Rusija, Brazil, Indija, Irska, Zimbabve, Afganistan, Pakistan


OSOBINE   Akvamarin je kamen hrabrosti.Njegova smirujuca energija smanjuje stres i stisava um.Unosi harmoniju u okruzenje i stiti od zagadjivaca.U drevnim vremenima se verovalo da se bori sa silama tame i da privlaci naklonost duhova svetla.Nosili su ga morepovci kao talisman protiv davljenja.
Psiholoski, akvamarin nalikuje senzitivnim ljudima.Ima moc da probudi toleranciju drugih.Prevazilazi predrasude, pruza podrsku svakom kome se odgovornost cini preteska i podrzava preuzimanje odgovornosti na sebe.Stvara licnost koja je korektna, uporna i dinamicna.Moze da razbije stare, samoporazavajuce programe.
Akvamarin smiruje um, otklanjajuci nevazne misli.Filtrira informacije koje stizu do mozga i bistri percepciju, izostrava intelekt i rasciscava konfuziju.Sa svojom sposobnoscu da nedovrsen posao privede kraju, akvamarin je koristan za okoncavanje posla na svim nivoima.Oslobadja blokiranu komunikaciju i poboljsava sposobnost izrazavanja.Ovaj kamen je koristan u razumevanju skrivenih emotivnih stanja i u interpretiranju osecanja.Stisava strahove i povecava senzitivnost.
Duhovno, akvamarin izostrava intuiciju i omogucava jasno vidjenje.Divan kamen za meditaciju, priziva visoke nivoe svesti i spiritualnu svest i ohrabruje sluzenje covecanstvu.
Akvamarin stiti auru i ujednacava cakre, prociscava grlenu cakru i donosi komunikaciju sa viseg nivoa.Takodje dovodi u ravnotezu fizicka i duhovna tela.


LECENJE   Akvamarin je koristan za grlobolju, natecene zlezde i probleme sa tiroidnom zlezdom.Uskladjuje pituitarnu i tiroidnu zlezdu, regulisuci hormon rasta.Ovaj kamen generalno deluje kao tonik, ojacava organe za ciscenje tela, pomaze ocima, vilici i zubima, zelucu.Koristan je za lecenje kratkovidosti i dalekovidosti, stisava preterane reakcije imunog sistema i autoimune bolesti poput senske (polenske) kijavice.


POLOZAJ   Drzati ili staviti gde god odgovara.Moze da se stavlja na oci ili da se koristi kao eliksir.
Sledeci tekstovi argonitapatit.
Akvamarin













3 коментара: