понедељак, 30. јануар 2012.

Dzet



Dzet
BOJA   Crna

IZGLED   Nalik na ugalj, uglavnom poliran i mali

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Sirom sveta, posebno SAD

 OSOBINE   Dzet je u stvari nastao od fosilizovanog (okamenjenog) drveta, ali izgleda kao ugalj.Jos od kamenog doba se koristi kao talisman.Dzet izvlaci negativnu energiju i razgradjuje bezrazlozne strahove.Kada se nosi oko vrata , onda je kamen zastite.Cuva protiv nasilja i bolesti, i pruza zastitu tokom duhovnih putovanja.U drevna vremena se koristio da zastiti od "entiteta tame"
Kzu da su oni koje ovaj kamen privlaci stare duse, koje imaju bogato iskustvo reinkarniranja na zemlji.
Dzet takodje moze da se koristi kod otvaranja za natculna iskustva i da pomogne u potrazi za duhovnim prosvetljenjem.
Tradicionalno za nakit sa dzetom se govorilo da postaje deo tela onoga ko ga nosi.Ovo znaci da nakit od dzeta, koji je nasledjen ili kupljen, treba veoma pazljivo ocistiti.Dzet koji se koristi za lecenje treba dobro da se ocisti posle svake primene.
Za dzet se kaze da stabilizuje finansije i da stiti poslove.Moze da se stavi u kasicu ili u ugao bogatstva u kuci (levi ugao najdalji od ulaznih vrata) ili na poslovne planove.
Psiholoski, dzet podstice preuzimanje kontrole nad zivotom.Dovodi u ravnotezu promene raspolozenja i olaksava depresiju, donoseci stabilnost i ravnotezu.
Dzet prociscava donju zemaljsku cakru i stimulise porast kundalini  sile.Kada se polozi  na grudi, usmerava kundalini silu prema krunskoj cakri.

LECENJE   Dzet leci migrene, epilepsiju i prehlade.Smanjuje otoke zlezda i limfaticne otoke i leci bol zeluca.Tradicionalno se koristio za menstrualne grceve.

POLOZAJ   Bilo gde.Za izradu nakita, dzet treba da se ugradjuje u srebro. Sledeci tekstovi hrizopras, jaspis.
Dzet









Нема коментара:

Постави коментар