недеља, 29. јануар 2012.

JaspisJaspis
BOJA   Crvena, smedja, zuta, zelena, plava, purpurna


IZGLED   Mat, isaran, cesto uglacan vodom ili mali i kotrljan


UCESTALOST   Sirom sveta


IZVOR   Sirom sveta


OSOBINE   Jaspis je poznat kao :"vrhunski negovatelj".On reaguje i podrzava u periodima stresa i donosi mir i ucelovljenost.Kada se koristi u isceljivanju, ujedinjuje sve aspekte vaseg zivota.Jaspis podseca ljude da pomazu jedni drugima
Jaspis ujednacava cakre i moze da se koristi u uredjivanju cakri.Svaka boja odgovara odredjenoj cakri.Ovaj kamen olaksava samanska putovanja i secanja na snove.Pruza zastitu i uzemljuje energiju i telo.Upija negativnu energiju i uskladjuje cakre i auru.jaspis dovodi jin i jang u ravnotezu i uskladjuuje fizicko, emotivno i mentalno telo sa etericnim domenom.Cisti elektromagnetmo i ekoloska zagadjenja, ukljucujuci radijaciju , i pomaze u rasljarenju.
Psiholoski, jaspis donosi resenost u svim poduhvatima.Daje hrabrost da se energicno uhvate u kostac sa problemima i podstice iskrenost sa samim sobom.Pruza podrsku tokom neophodnih konflikata.
Mentalno, jaspis potpomaze brzo razmisljanje, podstice organizacione sposobnosti i sprovodjenje projekata u delo do kraja.Stimulise mastu i pretvara ideje u delo.
Fizicki, jaspis produzava seksualni uzitak.Pomaze tokom dugotrajne bolesti ili bolnickog lecenja i dopunjava telo energijom.


LECENJE   Jaspis je koristan za vaskularni i digestivni sistem, kao i za polne organe.Balansira nivo minerala u telu.Posebno je koristan kao eliksir, zato sto ne stimulise telo preterano.


POLOZAJ   Gde god odgovara u dodiru sa kozom.Postavljanje na odredjene pozicije je navedeno kod svake boje.Treba ga koristiti tokom duzih vremenskih perioda, posto jaspis deluje sporo.Krupan komad smedjeg jaspisa treba smestiti negde u prostoriju da upija negativnu energiju.


ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, sledece boje imaju dodatna svojstva:


Plavi jaspis vas povezuje sa spiritualnim svetom.Stimulise grlenu cakru, dovodi jin i jang energju u ravnotezu, stabilizuje auru.Ovaj kamen odrzava energiju tokom posta, leci degenerativne bolesti i balansira nedostatak minerala.Polozaj pupcana cakra i cakre srca za astralno putovanje.


Smedji jaspis (ukljucujuci i pejzazni jaspis) je povezan sa zemljom i podstice ekolosku svesnost.Rezultat toga jesu stabilnost i ravnotezakoje on donosi.Narocito je koristan za smanjenje geopatogenog i ekoloskog zracanja.Olaksava duboku meditaciju, usmeravanje i regresiju u prethodne zivote, otkrivajuci karmicke uzroke.Ovaj kamen poboljsava nocni vid, podstice astralna putovanja i stimulise donju zemaljsku cakru.Poboljsava imuni sistem, cisti zagadjenja i toksine iz tela, stimulise organe za ciscenje.Leci kozu.Smedji jaspis ucvrscuje odluku da prestanete da pusite.
Polozaj celo ili gde god odgovara.


Zeleni jaspis leci i otklanja nezdravost i opsesije.Balansira delove vaseg zivota koji su postali previse vazni, na stetu drugih.
Ovaj kamen stimulise srcanu cakru.Zeleni jaspis leci bolesti koze i umiruje otoke.Leci oboljenja gornjeg torza, digestivnog trakta i prociscavajucih organa.smanjuje otrovnost i upale.


Purpurni ajspis stimulise krunsku cakru.Eliminise kontradikcije.
Polozaj krunska cakra.


Crveni jaspis (ukljucujuci i brecasti jaspis) je blago stimulativan.Uzemljuje energiju i ispravlja nepravdene dogadjaje.Crveni jaspis iznosi probleme na svetlo, pre nego sto postanu preveliki i obezbedjuje uvide u najteze situacije.Sacinjava odlicnu "brojanicu", koja smiruje emocije kada se njome igrash.Kada se stavi pod jastuk, pomaze da se secate snova.Crveni jaspis stimulise zemljaske cakre i pomaze da se ponovo rodite.Cisti i stabilizuje auru, ojacava vase granice.Ovo je kamen zdravlja, koji osnazuje i detoksifikuje vaskularni sistem, krv i jetru.
Razgradjuje blokade u jetri i u zucnim kanalima.
Polozaj zemaljske cakre ili gde god odgovara.


Zuti jaspis stiti tokom spiritualnog rada i fizickih putovanja.Usmerava pozitivnu energiju, cineci da se osecate bolje fizicki, i puni energijom endokrini sistem.Zuti jaspis stimulise cakru solarnog pleksusa.Otpusta toksine, popravlja varenje i leci zeludac.
Polozaj celo, grudi, grlo, rucni zglob, ili staviti na mesto bola, sve dok ne popusti.


Bazanit   (crni jaspis) je kamen koristan za otkrivanje.Nosi vas duboko u izmenjena stanja svesti i donosi prorocke snove i vizije.


Mukair   (Mookaite, austaliski jaspis) pruza korisnu ravnotezu izmedju unutrasnjih i spoljasnjih iskustava.Daje strast sa novim iskustvima, kao i duboku smirenost, s'kojom treba da se suocite sa njima.Fleksibilni mukait podstice prilagodljivost.Ukazuje na sve mogucnosti i pomaze da izaberete onu pravu.Mukait je kamen koji fizicki stabilizuje, ojacava imuni sistem, zaceljuje rane i prociscava krv.


Pejzazni jaspis je kamen za koji kazu da je obracanje majke zemlje svojoj deci.Sadrzi poruku iz proslosti medju svojim slikama, za one koji znaju da je procitaju.Iznosi na povrsinu skrivena osecanja krivice, zavisti, mrznje i ljubavi i misli koje su u glavnom potisnute, bilo iz sadasnjeg ili iz proslih zivota.Kada se konacno to potisnuto oslobodi, shvatamo da su sve to lekcije koje smo dobili usput.Ovaj kamen daje osecaj proporcije i harmonije.Pejzazni jaspis donosi utehu i razgradjuje strah.Stimulise imuni sistem i prociscava bubrege.


Orbikularni jaspis podstice sluzenje, pomaze u prihvatanju odgovornosti i uliva strpljenje.Njegova kruzna obelezija odgovaraju kruznom disanju, koje olaksava.Eliminise toksine koji izazivaju neprijatan miris tela.


Kraljevski jaspis boje sljive otvara krunsku cakru i uskladjuje duhovne energije sa licnom svrhom, donoseci status i moc.Ovaj kamen eliminise kontradikcije i podstice ocuvanje dostojanstva pojedinaca.Donosi emotivnu i mentalnu stabilnost.


Brecasti jaspis   (jaspis inervisan hematitom) pretstavlja odlicnu pomoc da zadrzite stopala na zemlji i postignete emotivnu stabilnost.Izvlaci visak energije iz glave, donoseci mentalnu bistrinu.


Kombinovani kamen   Tigrovo gvozdje je kombinacija jaspisa, hematita i tigrovog oka.Podstice vitalnost i pomaze u prolasku kroz promenu, pokazujuci gde se moze pobeci kad naidje opasnost.Izuzetno je koristan za ljude koji su potpuno iscrpljeni na bilo kom nivou, posebno za one koji pate od emotivnog ili mentalnog sagorevanja ili zbog porodicnog stresa.Podstice promenu otkrivanjem prostora za kontemplaciju nad onim sto je potrebno, a onda obezbedjivanjem energije za delovanje.Resenja tigrovog gvozdja su najcesce pragmaticna i jednostavna.Tigrovo gvozdje je kreativan i umetnicki kamen koji izvlaci urodjene talente.
Tigrovo gvozdje deluje na krv, dobvodi u ravnotezu broj crvenih i belih krvnih zrnaca, eliminise toksine, i leci kukove, donje ekstremitete i sopala, jaca misice.Pomaze apsorpciji vitamina B i proizvodi neutralne steroide.Tigrovo gvozdje drzite u kontaktu sa kozom.Sledeci tekstovi dzet, citrin
.
Jaspis

Нема коментара:

Постави коментар