недеља, 8. јануар 2012.

Granat



Granat
BOJA   Crvena, ruzicasta, zelena, narandzasta, zuta, smedja, crna


IZGLED   Providan ili poluprovidan kristal, cesto mali i fasetirani ili veliki mat komadi


UCESTALOST   Uobicajan


IZVOR   Sirom sveta


OSOBINE   Granat je kamen koji puni energijom i regenerise.Prociscava i dopunjava energijom cakre.Revitalizuje, prociscava i uravnotezava energiju, donosi smirenost ili strast, sta god treba.Kazu da je sposoban da upozori na dolazecu opasnost i nekada davno se nosio kao zastitni talisman.Granat je jedan od najplodnijih kamenova.Ima nekoliko oblika u skladu sa svojom mineralnom osnovom, od kojih svaki ima razlicita svojstva, pored opstih osobina,
Granat inspirise ljubav i posvecenost.Balansira seksualni nagon i otklanja negativnu disharmoniju.Crveni granat posebno stimulise kontrolisani porast kundalini energije i potpomaze seksualnu potenciju.Ovo je kamen predanosti.
Granat je kristal koji je dobro imati u krizi.Posebno je koristan u situacijama u kojima se cini da nema izlaza, ili u kojima se zivot razbio na komade, ili je traumatican.Ojacava, aktivira, istice instikt prezivljavanja, donosi hrabrost i naduu u naizgled i beznadeznim situacijamaKriza se pretvara u izazov pod garantnim uticajem.Takodje podstice uzajamno ispomaganje u problematicnim periodma.
Granat  je snazno povezan sa pituitarnom zlezdom i moze da stimulise prosirenu svest i secanje na prethodne zivote.Granat aktivira druge kristale, pojacavajuci njihovo dejstvo.Cisti negativnu energiju iz cakri.Za kvadratno secene granate kazu da donosi srecu u poslovnim pitanjima.
Psiholoski, granat izostrava sagledanje sebe samog i drugih ljudi.Razgradjuje ukorenjene modele ponasanja, koji vam vise ne sluze i prevazilazi otpor nesvesnih sabotaza koje ste sami sebi napravili..
Mentalno, granat vam pomaze  da opustite beskorisne ili stare ili neupotrebljive ideje.Emotivno, granat otklanja inhibicije i tabue.Otvara srce i daje samopouzdanje.


LECENJE   Granat regenerise telo.Stimulise metabolizam.Granat leci celiske poremecaje i poremacaje kicme, prociscava i obogacuje energijom krv, srce i pluca i regenerise DNK.Potpomaze apsorpciju minerala i vitamina.


POLOZAJ   Usne resice, prsti ili preko srca.Nositi u dodiru sa kozom.Staviti na kozu gde god odgovara za lecenje.Za prisecanje proslih zivota staviti na trece oko.


OBLICI GRANATA   Pored opstih svojstava, sledece boje i oblici imaju dodatna svojstva


Almandin   je mocan regenerativni isceljujuci kamen koji donosi snagu i izdrzljivost.Podrzava odvajanje vremena za sebe, donosi duboku ljubav i pomaze pri integrisanju istine i pri priblizavanju visem ja.Otvara visi um i pokrece milosrdje i saosecajnost.Almandin stvara vezu izmedju zemaljske i krunske cakre, usmerava i uzemljuje duhovnu energiju u fizicko telo i ukotvljuje suptilno telo u fizicko otelotvorenje.
Almandin potpomaze apsorbciju gvozdja u crevima.Stimulise oci, leci jetru i pankreas.


Andradit   je dinamican i fleksibilan.Stimulise kreativnost i u vasu vezu privlaci ono sto vam je najpotrebnije za razvoj.Razgradjuje osecaj izolovanosti i otudjenosti i privlaci intimne susrete sa drugima.Andradit podrzava muske kvalitete poput hrabrosti, izdrzljivosti i snage.Uskladjuje magnetna polja tela.Prociscava i siri auru, otvara natculni vid.Andradit podstice stvaranje krvi i puni jetru energijom.Potpomaze apsorpciji kalcijuma magnezijuma i gvozdja,


Grosularit   je kamen koji je korisno imati tokom izazova i pravnih parnica.Poducava opustanju i prepustanju toku, inspirise sluzenju i saradnju.Ovaj kamen pojacava plodnost i potpomaze apsorpciju vitamina A.
Odlican je za artritis i reumatizam, ojacava bubrege.Koristan je za sluzne membrane i kozu.


Hesonit daje samopostovanje, otklanja osecaj krivice i inferiornosti, podstice sluzenje .Podrzava trazenje onovih izazova.Ovaj kamen otvara intuiciju i natculne sposobnosti.Kada se koristi za vantelesna putovanja nosi vas na vase odrediste.Regulise proizvodnjuu hormona, smanjuje neplodnost i impotenciju: Leci organe cula mirisa i odvlaci negativne uticaje koji uticu lose na zdravlje.


Melanit  ojacavaotpornost i podstice iskrenost.Oslobadja blokade srcane i grlene cakre, omogucavajuci tako govorenje istine.Prevazilazi nedostatak ljubavi u svakoj situaciji, otklanjajuci bes, zavist, ljubomoru i nepoverenje.Pomera partnerstvo u sledecu fazu, ma koja bila.Melanit jaca kosti i pomaze telu da se navikne na lecenje.Tretira rak, mozdani udar, reumatizam i artritis.


Pirop daje vitalnost  i harizmu i podstice odlican kvalitet zivljenja.Ujedinjuje kreativne sile unutar pojedinca.Ovaj kamen stiti zemaljsku i krunsku cakru, poravnavajuci ih sa suptilnim telima, i povezujuci prizemljenost zemaljsku cakre sa mudroscu krunske.Pirop je stabilizujuci kamen.Jaca cirkulaciju i tretira digestivni trakt.Neutraslise gorusicu i smiruje gusobolju.


Rodolit je topao kamen poverenja i iskrenosti.Stimulise kontemplaciju, inuiciju i inspiraciju.Rodolit stiti zemaljsku cakru i ojacava zdravu seksualnost, prevazilazi frigidnost.Stimulise metaboliza i utice na srce, pluca i kukove.


Spesarit   vibrira velikom brzinom.Daje volju da se pomogne drugima i jaca srce.Poboljsava analiticke procese i racionalno razmisljanje.
Antidepresivje i pobedjuje nocne more.Spesarit oslobadja seksualnih problema i smanjuje nepodnosenje laktoze i poremecaj u koncentraciji kalcijuma.


Uvarovit   podstice individualnost bez egocentricnosti, dok istovremeno povezuje dusu sa njenom univerzalnom prirodom.Ovo je smiren i umirujuci kamen, koristan pri prezivljavanju samoce bez usamljenosti.
Detoksifikuje, smanjuje upale, obara visoku temperaturu.Utice na acidozu (samotrovanje kiselinom), leukemiju i frigidnost.


Crveni granat predstalja ljubav.Odgovara energiji srca, obnavlja osecanja i pojacava seksualnost.Crveni granat kontrolise bes, posebno prema samom sebi. Sledeci tekstovi hematit, malahit.


Granat















Нема коментара:

Постави коментар