петак, 20. март 2015.

Tektit



BOJA   Crna ili tamnosmedja, zelena (moldavit)

IZGLED   Mali, staklast, gusto proziran

UCESTALOST   Zato sto je tektit meteorit, prilicno je redak, ali je dostupan u specijalizovanim radnjama

IZVOR   Srednji i Daleki istok, Filipini, Polinezija, moze da se javi sirom sveta

OSOBINE   Zbog njegovog vanzemaljskog porekla, za tektit se veruje da poboljsava komunikaciju sa drugim svetovima i da podstice duhovni rast kroz upijanje i zadrzavanje visih znanja. Formira vezu izmedju kreativne energije i materije. Tektit vam pomaze da otpustite nezeljena iskustva, pamteci lekcije koje ste naucili i koncentrisuci se na one stvari koje su pogodne za duhovni rast. Nosi vas duboku u srce  problema, nudeci uvid u istinski uzrok i neophodno delovanje.
Kada se stavi na cakre, tektit uravnotezava protok energije i moze da preokrene smer cakri, ako se okrecu u pogresnom pravcu. Pomaze kod telepatije i kod vidovitosti, a ako se tektit stavi na trece oko, potpomaze komunikaciju sa drugim dimenzijama. Ovaj kamen jaca biomagnetni omotac oko tela.
Tradicionalno, tektit su nosili kao talisman za plodnost na svim nivoima. Ovaj kamen dovodi u ravnotezu musku i zensku energiju unutar licnosti.

LECENJE   Tektit obara groznice, dobar je za hrskavice i za cirkulaciju. Sprecava prenosenje bolesti. Odredjeni tipovi  tektita su korisceni u alternativnoj hirurgiji.

POLOZAJ   Staviti ili drzati gde odgovara. Sledeci tekstovi tulit, apatit.



Нема коментара:

Постави коментар