четвртак, 12. март 2015.

Staurolit



BOJA   Smedja, zutosmedja, crvenkasto smedja

IZGLED   Podseca na hijastolit, moze da kristalizuje u obliku krsta ili da sadrzi upisan krst

UCESTALOST   Lako dostupan u specijalizovanim radnjama

IZVOR   SAD, Rusija, Srednji istok

OSOBINE   Staurolit je poznat kao vilinski krst. Verovalo se da je nastao od suza koje su vile prolile kada su cule vest o hristovoj smrti. Tradicionalno, ovaj zastitni kamen je talisman koji donosi srecu. Staurolit poboljsava i jaca rituale i koristi se u belomagijskim ceremonijama. Kazu da pristupa drevnim mudrostima Srednjeg istoka. Ovaj kamen povezuje fizicku, etericnu i duhovnu ravan, podsticuci komunikaciju medju njima.
Psiholoski, staurolit je izuzetno koristan u oslobadjanju stresa. Ublazav depresiju i zavisnost i eleminise tendenciju preterivanja sa radom i preteranog posvecivanja energije.
Fizicki, staurolit je odlican kamen za one koji zele da prestanu da puse, i za izlecenje posledica pusenja. Pomaze pri razumevanju razloga skrivenih iza zavisnosti od nikotina, daje uzemljujucu energiju lelujavim ljudima koji su nikotin koristili da bi ih usidrio na zemlji.

LECENJE   Staurolit deluje na celijske poremecaje i izrasline, podstice apsorpciju ugljenih hidrata i ublazava depresiju. Tradicionalno se koristio za groznicu.

POLOZAJ   Drzati ili staviti na odgovarajuce mesto. Sledeci tekstovi stilbit, karneol.


Staurolit

Нема коментара:

Постави коментар