недеља, 15. март 2015.

Sulufur



Sugulit BOJA   Zuta

IZGLED   Puderast ili omanji prozracni kristal u matriksu

UCESTALOST   Dostupan u specijalizovanim radnjama

IZVOR   Italija,Grcka, Juzna Amerika, vulkanske oblasti

OSOBINE   Sulufur ima negativan elektricni naboj i ekstremno je koristan za apsorbovanje negativnih energija, emanacija i emocija. Kada se nalazi u okruzenju, apsorbuje negativnost bilo koje vrste i otklanja prepreke za napredovanje
Vulkanskog porekla, ovaj kamen je odlican za sve sto eruptira: osecanja, nasilje, bolesti koze i groznice. Moze da bude koristan i za izvlacenje latentnih natculnih sposobnosti na povrsinu.
Psiholoski, sulufur ublazava tvrdoglavost i podstice prepoznavanje negativnih osobina unutar licnosti. Dopire do buntovnog, tvrdoglavog ili bucnog dela licnosti koji se tvrdoglavo odupire instrukcijama i automatski se suprotstavlja svakom  predlogu, posebno kada je za "sopstveno dobro". Sulufur omeksava ovu poziciju i pomaze da se prepozna efekat, otvarajuci put svesnoj promeni.
Mentalno, sulufur blokira misaone modele koji se ponavljaju i ometaju. Inspirise imaginaciju, potstice rasudjivanje i pretvara misaone procese u prakticno ovde i sada.
Fizicki, sulufur je koristan za dopunjivanje energije nakon iscrpljivanja ili ozbiljne bolesti i moze da pojaca kreativnost.
Sulufur je toksican i ne sme se primenjivati interno. Eliksir je najbolje praviti uz pomoc kristalne forme indirektnom metodom i primenjivati samo spolja.

LECENJE   Sulufur je ekstremno koristan za stanja koja buknu, poput infekcija i groznica. Kada se stavi na mesto otoka, smanjuje vlaknaste i izrasline tkiva. Kada se ubaci u vodu za kupanje, ili u obliku eliksira, sulfur umiruje bolne otoke i probleme sa zglobovima. Moze da se primenjuje spolja za lecenje bolesne koze. Sulufur u prahu moze da se koristi kao prirodni dimni insekticid, ali je toksican i za ljude, i trebalo bi nositi masku, da bi se izbegavalo udisanje dima. Posle treba dobro provetriti prostor.

POLOZAJ   Staviti ili drzati gde god odgovara (za ovo je bolja kristalna forma, zato sto puderasta forma pravi nered i nabolje ju je cuvati za kupanje i za ekolosku upotrebu.) Tradicionalno se sulufur upotrebljen na izraslinama, spaljuje. Ako se to ne cini, onda ga treba veoma pazljivo ocistiti pre sledece m upotrebe. Sulufur u prahu spalite za dimljenje (nosite masku). Eliksir naprevite indirektnom metodom, i upotrebljavajte ga samo spolja. Sledeci tekstovi suncev kamen, akvamarin.


Sugulit



Нема коментара:

Постави коментар