понедељак, 16. март 2015.

Suncev kamensuncev kamen
BOJA   Zuta, narandzasta, crvenosmedja

IZGLED   Cist prozracan, ili mat kristal, koji se presijava u prelivima, cesto mali, kotrljan

UCESTALOST  Lako dostupan u specijalizovanim radnjama

IZVOR   Kanada, SAD, Norveska, Grcka, Indija

OSOBINE   Suncev kamen je radostan, lakoinspirativni kamen. Daje radost zivljenja i dobru prirodu i pojacava intuiciju. Kada zivot izgubi svoju slast, suncev kamen je obnavlja i pomaze vam da negujete sebe. Ovaj kamen prociscava sve cakre, i unosi svetlost i energiju, te dozvoljava istinskom ja da srecno isijava. Tradicionalno se povezuje sa blagonakolnim bogovima, sa srecom i talisnoscu. Ovo je alhemicarski kamen koji kroz meditaciju i u svakodnevni zivot donosi duboku vezu sa svetloscu i sa regenerativnim mocima sunca.
Suncev kamen je izuzetno koristan za uklanjanje "kuka" drugih ljudi, lociranih na cakrama ili na auri. Ove kuke mogu da budu na mentalnom ili emotivnom nivou i mogu da poticu od posesivnih roditelja, dece, ljubavnika. Imaju efekat iscrpljivanja vase energije. Suncev kamen s ljubavlju vraca kontakt onoj drugoj osobi i izvanredno je koristan za presecanje veza. Ako vam je tesko da kazete "ne" ako se zbog toga konstantno zrtvujete za druge, treba da imate suncev kamen uvek pri sebi. Kada je otklonjena uzajamna zavisnost, kamen olaksava unapredivanje sebe, nezavisnost i vitalnost. Ako vas zadrzava oklevanje, suncev kamen ce ga prevazici.
Emotivno, suncev kamen deluje kao antidepresiv i otklanja mracna raspolozenja. Narocito je delotvoran kod sezonske depresije, osvetljavajuci tamu zime. Odvaja  od osecaja diskriminisanosti, ostecenosti i napustenosti. Uklanjajuci inhibicije i emotivne probleme, suncev kamen preokdece osecaj neuspeha i pojacava samouvazavanje i saompouzdanje. Posto podrzava optimizam i entuzijazam, suncev kamen preusmerava na pozitivan razvoj stvari. Cak i najneporpavljiviji pesimista reaguje na suncev kamen. Kada se stavi na solarni pleksus, suncev kamen izvlaci teske  i potisnute emocije  i transformise ih.

LECENJE   Suncev kamen stimulise samoisceljujuce moci, regulise autonomni nervni sistem i uravnotezava sve organe. Deluje na hronicno bolno grlo i cireve na zelucu. Izuzetno dobar za sezonsku depresiju. Suncev kamen moze da se uplete u zastitnu resetku oko tela i otklanja probleme sa hrskavicama, reumatizam i opste bolove svih vrsta.

POLOZAJ   Staviti, nositi ili drzati gde  god odgovara. Suncev kamen je posebno koristan kada se nosi na suncu. Sledeci tekstovi tektit, pirit.


suncev kamen

1 коментар:

  1. Molim vas, sta znaci da se moze uplesti u zastitnu resetku oko tela? Kako? Hvala unapred.

    ОдговориИзбриши