субота, 14. март 2015.

Sugilit



Sugilit
BOJA   Purpurna, ljubicastoruzicasta

IZGLED   Mat, na blage prguge, ili retko prozracan, svih velicina, cesto kotrljan

UCESTALOST   Lako dostupan u specijalizovanim radnjama

IZVOR   Japan, Juzna Afrika

OSOBINE   Sugilit je jedan od glavnog "ljubavnog kamenja", koji donosi purpurni energetski zrak na zalju. Pretstavlja duhovnu ljubav i mudrost, i otvara sve cakre tom protoku ljubavi, dovodeci ih u sklad. Sugulit inspirise duhovnu svesnost i odstice sposobnost usmeravanja. Sugulit vas poducava kako da zivite iz svoje istine i podseca dusu na razloge njene inkarnacije. Prati vas u kretanju kroz prosle zivote i stanja izmedju zivota, kada trazite razlog nezdravosti. Ovaj kamen nalazi odgovore na sva velika zivotna pitanja, poput "Zasto sam ovde", "Odakle dolazim", "Ko sam" i "Sta jos trebam da razumem" Koristan je pratilac u svim mogucim duhovnim potragama. Ovaj kamen s ljubavlju stiti dusu od soka, traume i razocarenja, i otpusta duhovnu napetost. Pomaze osetljivim ljudima, i duhovnim ratnicima, da se naviknu na zemljinu vibraciju, a da ne zaglibe i ne razocaravaju se. Sugilit pomaze da se donesu svetlost i ljubav u najmracnije situacije.
Posto podstice oprastanje i eliminise neprijateljstvo, sugulit je koristan kamen za rad sa grupama, jer resava poteskoce grupe i potpomaze komuniciranje s ljubavlju.
Psiholoski, sugilit je koristan za nelagodnosti raznih vrsta, za ljude koji ne osecaju da je zemlja njihov dom i za one koji pate od paranoje ili sizofrenije. Odlican je za autizam, zato sto pomaze da se dusa malo vise uzemlji u sadasnjost i da se prevazidju poteskoce sa ucenjem. Sugulit podstice razumevanje dejstva uma na telo i njegovo mesto u nezdravosti.
Emotivno, sugilit daje sposobnost suocavanja sa neprijatnim pitanjima. Ublazava zalost, tugu i strah i podstice na oprastanje sebi.
Mentalno, sugilit stimulise pozitivne misli i reorganizuje mozdane  modele koje leze ispod poteskoca sa ucenjem, poput disleksije. Podrzava prevazilazenje konflikta bez kompromisa.
Fizicki, sugilit je dobar za obolele od raka, zato sto blago smiruje emotivnu uznemirenost i moze da ublazi ocaj. izvlaci negativnu energiju i s ljubavlju pruza podrsku, usmeravajuci lekovitu energiju u telo, um i duh.

LECENJE   Izuzetno dobro umiruje bol,   a mangan iz sugulita uklanja glavobolju i nelagodnost na svim nivoima.. Deluje na epilepsiju i motorne smetnje, i dovodi mozak i nerve u sklad. Sugulit svetle boje prociscava krv i limfu.

POLOZAJ   Gde god odgovara, narocito preko srca i limfnih zlezda. Drzati na celu kod glavobolja. Staviti na trece oko da ublazi ocaj. Sledeci tekstovi sulufur, aventurin.


Sugilit

Нема коментара:

Постави коментар