субота, 28. фебруар 2015.

Selenit



BOJA   Cisto bela, narandzasta, plava, smedja, zelena

IZGLED   Prozracan sa finim naborima (saten spar) ili grublji nabori, riblja kost ili kao latice (pustinjska ruza). Svih velicina

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   SAD, Meksiko, Rusija, Austrija, Grcka, Poljska, Nemacka, Francuska, Engleska

OSOBINE   Prozirni selenit ima veoma finu vibracijui donosi bistrinu uma, otvara krunsku i visu krunsku cakru, i pristupa andjeoskoj svesti i visem vodjstvu. Cist selenit je veza sa svetlosnim telom, i pomaze mu da se usidri u zemaljskoj vibraciji.
Selenit je smiren kamen koji uliva duboki mir i koji je odlican za meditaciju i spiritualni rad. Telepatija se pojacava kod svake osobe koja drzi komad selenita ciste vibracije.Najcistiji prozracni beli selenit ima nebeski kvalitet i kazu da naseljava prostor izmedju svetlosti i materije.Prastar kamen, ali idalje jedan od namocnijih kristala za novu vibraciju na zemlji.
Selenit moze da se koristi za konstruisanje zastitne resetke oko kuce, cime se stvara bezbedan i miran prostor koji ne propusta spoljasnje uticaje, postavlja se unutra, u uglove kuce.Krupan komad selenita u kuci obezbedjuje mirnu atmosferu.Stapici od  selenita mogu da se koriste za uklanjanje entiteta sa aure ili za zastitu od bilo kakvog spoljasnjeg uticaja na um.
Posto nosi otisak svega sto se dogodilo na svetu, selenit seze do drugih zivota i veoma je koristan za proveravanje postignutog napretka, kao i za pristupanje planovima za sadasnji zivot iz stanja izmedju zivota. Ukazuje na lekcije i probleme na kojima jos treba da radimo, a pokazuje i kako najbolje to mozemo da postignemo.Moze da se koristi za otkrivanje, kako bi se videla buducnost ili da se potvrdi ono sto se desilo u proslosti.
Psiholoski pomaze kod procene i uvida. Mentalno razbistrava konfuziju i pomaze pri sagledanju krupnijeg plana. Donosi svesno razumevanje onoga sto se desava na podsvesnom nivou. Efikasno rasprsuje i stabilise eratickih emocija.

LECENJE   Selenit ravna kicmeni stub i podstice fleksibilnost.Stiti od epileptickih napada. Ovaj kamen neutralise trovanje zivom iz plombi u zubima i preokrece dejstvo "slobodnih radikala". Ovo je odlican kristal kada je rec o dojenju i negovanju deteta. Njegovo najfinije lecenje se odvija na energetskim nivoima.

POLOZAJ   Drzati, ili staviti unutar ili oko kuce. (napomena selenit se rastvara od vlage)

ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, razlicite boje selenita imaju odredjena svojstva:

Narandzastosmedji selenit uzemljuje andjeoske energije i pomaze pri isceljivanju zemlje,

Plavi selenit polozen na trece oko umiruje intelekt, olaksava iskljucivanje blebetanje uma tokom meditacije, i brzo otkriva srz problema.

Zeleni selenit pomaze u napredovanju prema vrhunskom dobru. Cini da se osecate dobro kada ste vi u pitanju i pomaze da se prevazidju efekti starenja na kozi i na skeletu.

Selenit riblji repobezbedjuje duboko isceljivanje nerva. Izuzetno je umirujuc, stabilizuje emocije i smanjuje napetost. Ova forma selenita cesto se naziva selenit krila andjela, posto olaksava andjeoske kontakte.

Pustinjska ruza selenit   pomaze da se razgrade samonametnuti programi koji su predugo trajali. Otpusta program i pomaze pri pronalazenju odgovarajuce zamene. Moze da se koristi za jacanje afirmacija svrhe. Sledeci tekstovi serafinit, lapis lazuli


Selenit


Нема коментара:

Постави коментар