уторак, 14. фебруар 2012.

Lapis lazuli



Lapis lazuli
BOJA   Tamnoplava sa zlatnim pegama

IZGLED   Neprozracan, inervisan, lapis lazuli izgleda kao nocno nebo.Svih velicina, ponekad kotrljan

UCESTALOST   Lako se dolazi do njega, ali je skup

IZVOR   Rusija, Afganistan, Cile, Italija, SAD, Egipat, Srednji Istok

OSOBINE  Lapis lazuli otvara trece oko i balansira grlenu cakru.Stimulise prosvetljenje i pojacava rad u snu i natculne sposobnosti, olaksava duhovno putovanje i podstice licnu i duhovnu moc.Ovaj kamen brzo otpusta stres, donoseci duboki mir.Sadrzi ogromnu smirenost i kljuc za postizanje duhovnih vestina.
Lapis lazuli je zastitni kamen, koji komunicira sa duhovima zastitnicima.Ovaj kamen prepoznaje natculni napad, blokira ga i vraca energiju njenom izvoru.Poducava snazi izgovorene reci i moze da preokrene kletvu ili bolest izazvane neizgovaranjem necega u proslosti.
Ovaj kamen dovodi u harmoniju na fizickom, emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou.Nedostatak ravnoteze izmedju ovih nivoa moze da  rezultira depresijom, nezdravoscu i osecajem nedostatka svrhe.U ravnotezi, harmonija donosi duboku duhovnu spoznaju.Lapis lazuli podstice  preuzimanje kontrole nad zivotom.Otkriva unutarnjuu istinu, podstice samosvesnost i dozvoljava izrazavanje svog stava bez uzdrzavanja ili kompromisa.Ako potisnuti bes izaziva poteskoce u grlu ili u komunikaciji, lapis lazuli to otklanja.Ovaj kamen donosi postojane kvalitete iskrenosti, saosecanja i ispravnosti licnosti.Lapis lazuli je sjajan pojacivac misli.Stimulise vise sposobnosti uma, donoseci objektivnost i jasnocu.Podstice kreativnost kroz povezivanje sa izvorom.Lapis lazuli pomaze da se suocite sa istinom, gde god da je nadjete, i da prihvatite ono o cemu vas poducava.Pomaze izrazavanju sopstvenih misljenja i konflikt zamenjuje harmonijom.Poducava vrednost aktivnog slusanja.
Lapis lazuli ojacava veze u ljubavi i u prijateljstvu i potpomaze izrazavanju osecanja i emocija.Razgradjuje mucenistvo, okrutnost i patnju.U obliku esencije, razgradjuje emotivnu vezanost.

LECENJE   Lapis lazuli smanjuje bol, posebno u slucaju migrenskih glavobolja.Doprinosi prevazilazenju depresije, pomaze disajnom i nervnom sistemu i grlu, larinskoj i tiroidnoj zlezdi, cisti organe, kicmenu mozdinu, timus i imuni sistem.Lapis lazuli doprinosi prevazilazenju slabljenja sluha, prociscava krv i podstice imuni sistem.Ublazava nesanicu i vertigo, snizava krvni pritisak.

POLOZAJ   Nositi li staviti na grlo ili na trece oko.Lapis lazuli bi trebalo da se postavi iznad dijafragme, bilo gde izmedju grudne kosti i vrha glave. Sledeci tekstove larimar, aventurin.

Lapis lazuli

4 коментара: