недеља, 22. фебруар 2015.

Safir



BOJA   Plavi, zuti, zeleni, crni, purpurni

IZGLED   Bistar, prozracan kada je ispoliran, cesto mali ili veci mutan komad

UCESTALOST   Neke boje safira su retke ali je vecina lako dostupna u obliku neobradjenog kamena

IZVOR   Mijanmar, Ceska, Brazil, Kenija, Indija, Australija, Sir Lanka

OSOBINE   Safir je poznat kao kamen mudrostii svaka boja ima svoju odredjenu mudrost.Usmerava i umiruje um, otpusta  nezeljene misli, i mentalnu napetost.Donoseci mir i stalozenost uma, safir uskladjuje fizicku, mentalnu u duhovnu ravan i uspostavlja ravnotezu unutar tela.
Ovaj kamen otpusta depresiju, duhovnu konfuziju i stimulise koncentraciju.Donosi napredak i privlaci darove svih vrsta.Polozen na grlo, safir otpusta frustraciju i olaksava izrazavanje svog misljenja.

LECENJE   Safir umiruje previse aktivne sisteme u telu i regenerise zlezde.Leci bolesti krvi i smanjuje obilno krvarenje, jaca vene i poboljsava njihovu elasticnost.

POLOZAJ   U dodiru sa telom.Nositi na prstu ili gde god odgovara.


ODREDJENE BOJE   Svaka boja safira ima svoje jedinstvene kvalitete, pored opstih svojstava:

Crni safir stiti i usmerava.Uliva poverenje u licnu intuiciju nosioca.Ovaj kamen povecava izglede za zaposlenje i pomaze da se posao zadrzi.

Plavi safir   traga za duhovnom istinom i tradicionalno se povezuje sa ljubavlju  i cistotom.Ekstremno je delotvoran za isceljivanje zemlje i cakri.Ovaj mirni kamen vam pomaze da ostanete na duhovnom putu i koristi se u samanskim ceremonijama da transformise negativnu energiju.Otvara i leci grlenu cakru i tiroideu, olaksava izrazavanje sopstvenih stavova i licne istine.

Zeleni safir poboljsava vid, unutarnji i spoljasnji, i pomaze secanju na snove.Stimulise srcanu cakru, donosi odanost, vernost i cestitost.Ovaj kamen pojacava saosecanje i razumevanje tananosti i jedinstvenih kvaliteta drugih.Istice poverenje i postovanje za sisteme verovanja drugih ljudi.

Ruzicasti safir   deluje kao magnet koji u vas zivot uvlaci sve sto je potrebno da biste  napredovali.Ovo je kamen koji deluje brzo, i koji vas uci kako da ovladate emocijama, cisteci emotivne blokade.

Purpurni safir   Koristan je za meditaciju, zato sto stimulise porast kundalini energije i krunsku cakru, i otvara duhovnost.Ovaj kamen aktivira pinealnu zlezdu i njene veze sa natculnim sposobnostima, i stimulise vidovnjacke kvalitete.Na emotivno nestabilne, deluje izuzetno umirujuce.

Kraljevski safir   eliminise negativne energije iz cakrii stimulise trece oko da bi se pristupilo informacijama potrebnim za razvoj.Ovaj kamen poducava odgovornosti za sopstvene misli i osecanja.Deluje na poremecaje mozga, ukljucujuci disleksiju.

Zvezdasti safir u svojim dubinama ima petokraku formaciju u obliku zvezde.Ovaj redak kamen vas vuce u svoje dubine i otvara intuiciju.Usredsredjuje vase misli i pomaze da naslutite namere drugih ljudi.Veruje se da kontaktira sa vanzemaljskim bicima.

Beli safir   ima izvanredno cistu energiju.Otvara krunsku cakru, duhovnu svesnost uznosi u vrlo velike visine, otvara kosmicku svest.Ovaj kamen pruza izuzetnu zastitu i uklanja prepreke sa duhovnog puta.pomaze vam i pri pristupanju visim potencijalima i zivotnoj svrsi.

Zuti safir privlaci bogatstvo u kucu i moze da se drzi u kasici za povecanje napredka i zarad.Ako se nosi, trebalo bi da dodiruje telo.Zuti safir stimulise intelekt i poboljsava opsti fokus, tako da se posmatra iz sire perspektive.U obliku eliksira uklanja toksine iz tela.Sledeci tekstovi Sardoniks, Ahat.


Safir


Нема коментара:

Постави коментар