четвртак, 12. фебруар 2015.

Rubin



BOJA   Crvena

IZGLED   Bistar, prozracan kada je ispoliran, mat kada nije. Mali fasetirani kristali ili veci mutan komad

UCESTALOST   Neobradjeni rubin je lako dostupan, polirani dragulj je skup

IZVOR   Indija, Madagaskar, Rusija, Sir Lanka, Kambodza, Kenija, Meksiko

OSOBINE   Rubin je odlican kamen za energiju.Unosi snagu u zivot, snabdeva energijom i donosi ravnotezu, iako ponekad previse stimulise osetljive ili razdrazljive ljude.Rubin podstice strast sa zivotom, ali nikada u smislu autodestrukcije.Poboljsava motivaciju i postavljanje realisticnih ciljeva.
Rubin stimulise srcanu cakru i i balansira srce.Podrzava "pracenje svoje srece".Ovaj kamen je mocan, stiti protiv natculnih napada i vampirizma srcane energije.Podstice pozitivne snove i jasnu vizualizaciju, i stimulise pinealnu zlezdu.Rubin je jedno od kamenja izobilja i pomaze kod zadrzavanja bogatstva i strasti.
Psiholoski, rubin izvlaci nemir i negativnu energiju radi transformisanja i podstice uklanjanje svega negativnog sa vaseg puta.Podpomaze dinamicno vodjstvo.
Mentalno, rubin donosi pozitivno i hrabro stanje uma.Pod uticajem rubina, um je ostar sa povisenom svescu i odlicnom koncentracijom.S obzirom na zastitno dejstvo kamena, cini vas jacim tokom rasprava i sporova.
Emotivno, rubin je dinamican.Dopunjava strast i rasplamsava entuzijazam.Rubin je drustven kamen, koji privlaci seksualnu aktivnost.
Fizicki, rubin prevazilazi iscrpljenost i bezvoljnost, i daje snagu i krepkost.I suprotno umiruje hiperaktivnost.


LECENJE   Rubin detoksifikuje telo, krv i limfu, leci groznicu, infektivne bolestii slabu cirkulaciju.Izuzetno je koristan za srce i vaskularni sistem.Stimulise nadbubrezne zlezde, bubrege, reproduktivne organe i slezinu.

POLOZAJ   Srce, prst, skocni zglob.


Rubin


KOMBINOVANI KAMEN
Rubin u coisitu (anjolit) aktivira krunsku cakru,  stvara izmenjeno stanje sveti i olaksava pristup secanju duse i duhovnom ucenju.Moze da bude izuzetno koristan u isceljivanju duse i proslih zivota.Ovaj kamen ima neobicno svojstvo isticanja individualnosti, istovremeno cuvajuci uzajamnu povezanost sa ostatkom covecanstva.Znacajno pojacava biomagnetno polje oko tela. Sledeci tekstovi Safir, Malahit.


Rubin

Нема коментара:

Постави коментар