четвртак, 26. фебруар 2015.

Sardoniks



BOJA   Crna, crvena, smedja, provican

IZGLED   Na pruge, mat, moze da bude krupan ili mali, cesto kotrljan

UCESTALOST   Lako dostupan u specijalizovanim radnjama

IZVOR   Brazil, Indija, Rusija, Mala Azija

OSOBINE   Sardoniks je kamen snage i zastite.Poziva na potragu za svrsishodnim postojanjem i podstice cestitost i ispravno ponasanje.Donoseci trajnu srecu i stabilnost u brak i u partnerstvo, sardoniks privlaci prijatelje i srecu.Moze se ugraditi u zastitnu resetku oko kuce i baste, da bi sprecio bilo kakav zlocin.(Kamen moze da se stavi u svaki ugao, i kod vrata i svih prozora, ali je mnogo efikasnije ako se rasljama ili viskom tacno odredi odgovarajuce mesto).
Psiholoski, sardoniks pojacava snagu volje i jaca karakter.Povecava snage krepkosti i samokontrolu.Ovaj kamen ublazava depresiju i doprinosi prevazilazenju kolebljivosti.Mentalno, sardoniks poboljsava opazanje i potpomaze proces osmoze i obradu informacija.

LECENJE   Sardoniks leci pluca i kosti i obnavlja senzorne organe.Regulise celiski i metabolizam tecnosti, jaca imuni sistem, potpomaze apsorpciju hranljivih materija i eliminaciju otpadnih materija.

POLOZAJ   Bilo gde, posebno polozen na zeludac.

ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, sledece boje imaju dodatna svojstva:

Crni sardoniks upija negativnost.

Smedji sardoniks uzemljuje energiju.

Providni sardoniks prociscava.

Crveni sardoniks stimulise.

Sledeci tekst SelenitAmetist.


Sardoniks

4 коментара:

  1. Povećava apsorpciju i upetostručuje količinu omega 3, 6, 9 masnih kiselina, tako da je dovoljno plavu morsku ribu jesti jednom u 20 godina. Zbog toga je posebno cenjen kamen kod krezubih mesoždera koji ribu izbegavaju u širokom luku, a jedu je samo kada poste, a inače lakše im pada i govna da jedu. Na taj način svoju najveću muku prevazilaze posedovanjem ovog kamenčića

    ОдговориИзбриши
  2. Znaci tako! Hvala!!! Zdrav bio!!! Hiperaktivnima u portazi za omegom joji nerado jedu plavu rib i dr.omega zdrave namirnice to je spas.

    ОдговориИзбриши
  3. Ali ako je sala nije mi po volji

    ОдговориИзбриши