субота, 18. фебруар 2012.

Magnezit




Magnezit
BOJA   Bela, siva, smedja, zuta

IZGLED   Velicine i oblici su mnogi, moze da bude "nalik mozgu", kredast ili kristalan

UCESTALOST   Lako dostupan, kristalni je redak

IZVOR   Brazil, SAD

OSOBINE    Magnezit donosi duboki mir meditaciji i opustanju.Kada se stavi na trece oko, ovaj kamen pojacava vizualizaciju i slikovitost.Otvara srcanu cakru i stimulise  iskrenu ljubav, ukljucujuci i ljubav prema sebi, koja je neophodna da bi ste mogli primiti ljubav od drugih ljudi.
Magnezit moze da bude veoma koristanu primeni bezuslovne ljubavi u situacijama gde su veze sa drugima teske, zbog njihovog ponasanja ili zavisnosti.Pomaze vam da se osecate usredsredjeno, cekajuci mirno i dozvoljavajuci drugima da u potpunosti budu ono sto zaista jesu, ne trazeci od njih da se menjaju, niti dozvoljavati sebi da njihove poteskoce na bilo koji nacin uticu na vas.
Psiholoski, magnezit izvlaci na povrsinu sve oblike samoobmane.Pomaze da prepoznate nesvesne misli i osecanja i da istrazite njihove razloge, noseci vas nazad u proslost, ako je potrebno.Daje pozitivan stav prema zivotu.Magnezit pomaze egoistcnim ljudima da se povuku u pozadinu i da nauce da pazljivo slusaju druge.
Oblikmagnezita nali mozgu ima snazan uticaj na um, dovodi hemisfere u harmoniju i stimulise ideje i njihovu primenu.
Magnezit deluje umirujuce na emocije, podsticuci toleranciju na emotivni stres.Podrzava ljude koji su nervozni i plasljivi i pomaze im da prevazidju razdrazljivost i netoleranciju.

LECENJE   Magnezit sadrzi visoku koncentraciju magnezijumai pomaze njegovoj apsorbicji u telo.Detoksifikuje i neutralise neprijatan miris tela, deluje kao antispazmoticki i misicni relaksant, tretira menstrualne i vaskularne grceve, grceve zeluca i creva, bol od kamena u zucnoj kesi i u bubrezima.Magnezit utice na bolesti kostiju i zuba i sprecava epilepsiju.Umanjuje glavobolje, posebno migrene, usporava zgrusavanje krvi.Magnezit ubrzava sagorevanje masti i smanjuje holesterol, sprecava arteriosklerozu i anginu.Koristan je kao prevencija protiv bolesti srca.Uravnotezava telesnu temperaturu, smiruje groznicu i drhtavicu.

POLOZAJ   Staviti gde je potreban, da dodiruje kozu.Moze da se koristi kao eliksir za spoljasnju i unutrasnju primenu. Sledeci tekstovi magnetit, apatit

Magnezit

Нема коментара:

Постави коментар