субота, 14. септембар 2013.

Cadjavi KvarcBOJA   Preliv smedjkaste do crnkaste, ponekad zuckast

IZGLED   Prozirni, dugacki, spicasti i kristali sa tamnijim zavrsetcima.Svih velicina. (napomena veoma taman kvarc moze da bude vestacki ozracen i nije providan)

UCESTALOST   Lako dostupan, ali se treba uveriti da je zaista prirodni cadjavi kvarc

IZVOR   Sirom sveta

DODATNA SVOJSTVA   Cadjavi kvarc predstavlja jedno od najefikasnijih uzemljujucih i usidravajucih kamenja, a istovremeno podize vibracije tokom meditacije.Ovaj zastitni kamen ima jaku vezu sa zemljom i sa zemaljskim cakrama, podsticuci brigu za okolinu i ekoloska resenja.Ovaj kamen je izvrstan za stres.Pomaze da se teski periodi podnesu mirne duse, pojacavajuci odlucnost.
Cadjavi kvarc uzemljuje duhovnu energiju i pazljivo neutralise negativne vibracije, blokira geopatogeno zracenje, apsorbuje elektromagnetno zracenje i pomaze eliminaciji i detoksikaciji na svim nivoima.Donosi pozitivne vibracije da ispune prostor.Cadjavi kvarc poducava kako da ostavite iza sebe sve od cega vise nemate koristi.Moze  da se koristi za zastitu donje zemaljske cakre ispod stopala i njene uzemjlujuce niti u oblasti poremecene zemaljske energije.
Psiholoski, cadjavi kvarc otpusta strahove, otklanja depresiju i donosi emotivni mir.Ublazava suicidne sklonosti i ambivalenciju o bivanju u inkarnaciji.Cadjavi kvarc podstice prihvatanje fizickog telai sopstvene seksualne prirode, pojacavajuci muzevnost i cisteci zemaljske cakre a strast moze mirno da tece.Ovaj kristal umiruje nocne more i manifestuje vase snove.Kada se sretne sa negativnim emocijama, polako ih razgradi.
Mentalno, cadjavi kvarc podstice pozitivnu, pragmaticnu misao i moze da se koristi za otkrivanj, da bi dao jasan uvid i neutralisao strah o neuspeha.Razgradjuje proivrecnosti, podstice koncentraciju i ublazava teskoce u komunikaciji.Cadjavi kvarc olaksava kretanje izmedju alfa i beta stanja uma i pomaze u preciscavanju uma za meditaciju.
Fizicki, zao sto je cadjavi kvarc cesto prirodno ozracen, odlican je za ecenje bolesti povezanih sa zracenjem ili uz hemoterapiju.Ipak treba biti pazljiv i odabrati prirodno nastali kamen sa malom radijacijom, radije nego kamen koji je vestacki tretiran radijacijom (to kamenje je obicno veoma crno i nije providno).Tolerancija na tres je znacajno povecana uz pomoc opustajuceg cadjavog kvarca, a ovaj kamen deluje kao analgetik.
U lecenju, njegova vestina postepenog isceljivanja moze da spreci oojavljivanje krize lecenja.

Lecenje   Cadjavi kvarc je narocio efikasan za bolesti abdomena, kukova i nogu.Otklanja bol, ukljucujuci i glavobolje, pomaze reproduktivnom sistemu, misicima i nervnom tkivu i srcu.Cadjavi kvarc oslobadja od grceva, jaca edja i jacava neve.Ovaj kamen potpomaze apsorpciju minerala i regulise tecnosti u organizmu.

POLOZAJ   Bilo gde, posebno kod zemaljske cakre.Ispod jastuka, pored telefona, na pravcima geopatogenih zracenja.Nositi kao privezak tokom duzih vremenskih perioda.Za otklanjanje stresa uzeti po kamen  u obe ruke i mirno sedeti nekoliko trentaka.Staviti preo bolnog mesta da rasprsti bol.Staviti vrhom od tela da bi se izvukla negativna energija iz tela, a vrhom prema sebi da se telo napuni energijom. Sledeci tekstovi Snezni kvarc, magnetit.

Cadjavi Kvarc

Нема коментара:

Постави коментар