уторак, 10. септембар 2013.

Roze kvarc



BOJA   Roze

IZGLED   Obicno prozracan, moze da bude providan, svih velicina, ponekad kotrjan

UCETALOST    Lako dostupan

IZVOR   Juzna Afrika, SAD, Brazil, Japan,Indija, Madagaskar

DODATNA SVOJSTVA   Roze kvarc je kamen bezuslovne ljubavi i beskrajnog mira.To je najvazniji kristal za srce i srcanu cakru i poducava istinskoj sustini ljubavi.Prociscava i otvara srce na svim nivoima, donosi duboko unutarnje isceljenje i ljubav prema sebi.Umirujuci je, stisavajuci i odlican za upotrebu u krizi ili traumi.
Ako zelite da privucete ljubav,ne trebate a idete dalje od roze kvarca.Ako ga smestite pored svog kreveta, ili u ugao ljubavi u svom domu, toliko je efikasan u privlacenju ljubavi i veza prema vama, da mu je cesto potreban ametist da ga stisa.U postojecim vezama obnovice poverenje i harmoniju i podstaci beuslovnu ljubav.
Roze kvarc nezno izvlaci negativnu energiju i zamenjuje je vibracijama ljubvvi.Jaca empatiju i osecajnost i pomaze kod prihvatanja neophodnih promena.Ovo je odican kamen za krizu srednjih godina.Drzanje roze kvarca pojacava pozitivne afirmacije.Ovaj kamen moze da vas podseti na vasu nameru.Ovaj prelepi kamen podstice prijemcivostza lepotu svih vrsta.
Emotivno roze kvarc je najbolji iscelitelj.Otpustajuci neizrazene emocije i srdobolju, menjajuci emotivno uslovljanje koje nije vise od koristi, smiruje unutrasnji bol i leci gubitak.Ako nikada niste primili ljubav, roze kvarc otvara vase srce tako da postajete prijemcivi.Ako ste volli i izgubil, tesi vasu tugu.Roze kvarc vas uci kako da volite sebe, sto je veoma znacajno ako sebe smatrate osobom koju je nemoguce voleti.Ne mozete prihvatiti ljubav od drugih niti ih voleti, ako ne volite sebe.Ovaj kamen podstice samooprastanje i samoprihvatanje i priziva poverenje u sebe i samouvazavanje.

LECENJE   Roze kvarc ojacava fizicko srce i vaskularni sistem i klanja necistoce iz tecnosti.Stavljen na timus, roze kvarc pomaze kod problema sa plucima i grudima.Leci bubrege i nadbubrezne zlezde i ublazava vrtoglavicu.Za roze kvarc se kaze da poveava plodnost.
Kamen ili eliksir smanjuje opekotine i plikovei ulepsava ten, koristan je kod Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, kao i kod senilne demencije.

POLOZAJ   Nositi posebno iznad srca.Staviti na srce, timus ili u ugao ljubavi u prostoriji. Sledeci tekstovi Rutilski kvarc, Apatit.


Roze kvarc


2 коментара:

  1. Bas za mene.Obozavam svoj Rose Quartz💗

    ОдговориИзбриши
  2. Danas sam kupila srebrni prsten sa roze kvarcom, vodjena intuicijom.Sad citam o njemu, i to je tacno ono sto mi je potrebno u ovom trenutku.

    ОдговориИзбриши