среда, 18. април 2012.

Peridot



BOJA   Maslinastozelena, zuckastozelena, boje meda, crvena, smedjkasta

IZGLED   Mat, Prozracan kristal kada je fasetiran i poliran.Obicno prilicno mali

UCESTALOST   Lako se dolazi do njega, ali su dobri kristali retki

IZVOR   SAD, Brazil, Egipat, Irska, Ruija, Sir Lanka, Kanarska ostrva

OSOBINE   U drevnim vremenima, za peridot se verovalo da stiti od zlih duhova.I dalje je kamen koji stiti auru.
Ovaj kamen je snazan prociscivac.Otpusta i neutralise otrove na svim nivoima, cisti fizicko i suptilna tela kao i um.Otvara cisti i aktivira cakre srca i solarnog pleksusa, otpusta "stari prtljag" Oslobadja tereta, krivice i opsesija.Perodit poducava da je oslanjanje na ljude ili na proslost, kontraproduktivno.Peridot vam pokazuje kako da se otkacite od spoljnih uticaja i da se, u potrazi za vodjstvom, okrenete svojim visim energijama.
Ovaj kamen otpusta stare modele i stare vibracije, kako bi moglo da se pristupi novoj frekfenciji.Ako ste obavili psiholoski deo posla, peridot vam pomaze da ubrzano uznapredujete.Ovaj vizionarski kristal vam omogucava da razumete svoju sudbinu i svoju duhovnu svrhu.Narocito je koristan isceliteljima.
Psiholoski, peridot ublazava ljubomoru, ozlojedjenost, pakost i bes, i smanjuje stres.Pojacava samopuzdnje i isticanje bez agresivnosti.Buduci da motivise rast, peridot pomaze da se sprovede odredjena promena.Pomaze vam pri osvrtanju u proslost, spoznate darove u svojim iskustvima, i pokazuje kako da oprostite sebi.Ovaj kamen podstice psiholosku jasnocu i blagostanje.Povezan je sa dosezanjem duhovne istine i regulise zivotne ckluse.
Mentalno,  peridot izostrava um i otvara ga novim nivoima svesnosti.Otklanja otupelost i skrece vam paznju na sve ono sto ste, svesno ili nesvesno zanemarili.Uz pomoc peridota mozete da priznate greske i nastavite dalje.Pomaze vam da preuzmete odgovornost za sopstveni zivot, posebno kada verujete da je za sve "kriv neko drugi".Uticaj peridota moze znacajno da poboljsa nezadovoljavajucu vezu.

LECENJE   Peridot ima okrepljujuce dejstvo.Isceljuje i regenerise tkivo.Jaca metabolizam i dobar je za kozu.Peridot je koristan za srce, timus, pluca, zucnu kesu, crveni trakt i cireve, i jaca oci.Kada se stavi na abdomen podrucije, potpomaze poradjanje jacanjem kontrakcija misica, a pri tome smanjuje bol.Njegova energija dovodi u ravnotezu bipolarne poremecaje i doprinosi prevazilazenju hipohondrije.

POLOZAJ   Nositi na grlu.Staviti gde odgovara, posebno preko jetre u dodiru sa kozom. Sledeci tekstovi petalit, larimar.

Peridot


Нема коментара:

Постави коментар