субота, 7. април 2012.

Okenit



BOJA   Bela

IZGLED   Dugacak i zilicast, igleda kao mala grudva od krzna

UCESTALOST   Lako dostupan u specializovanim radnjama

IZVOR   Indija

OSOBINE   Okenit ima meku, krznenu energiju i jedno je od kamenj za novo doba.Ljudi uglavnom zele da ga pomaze, ali to mrsi ili lomi zilice.Okenit povezuje sa visim ja i podstice svesnu manifestaciju njegove energije na zemaljskoj ravni.Okenit rasciscava prepreke sa vaseg puta i podstice u vama resenost da zavrsite vase zivotne zadatke.
Ovaj kristal vam pomaze da se pomirite sa boravkom u telu ove inkarnacije i skrece paznju na razloge vasih trenutnih iskustava.Precizno ukazuje na karmicke dugove i na prilike koje vam pomazu da se razvijate.Pomaze da razumete kako je karmicka proslost proizvela sadasnjost i kako ce sadasnjost dati buducnost, takodje okenit olaksava duboko karmicko isceljenje na svim nivoima.
Okenit moze da se koristi kao priprema za usmeravanje.Prociscava cakre i fizicko i suptilna tela, ujedinjujuci njihove energije.
Ovaj kristal ima dualno dejstvo.Kamen istine, budi iskrenost u vama i u drugima, stiti od surovosti koja moze da se javi kada drugi govore svoju istinu.Pomaze vam da s ljubavlju prihvatiteverbalne sumnje drugih ljudi, pokazujuci da li postoji neka istina koju treba usvojiti.
Psiholoski, okenit donosi duboko samoprastanje.Podstice zaokruzivanje karmickih ciklusa, vracanje u prosle zivote da biste sebi oprostili greske, olaksava karmicku krivicu.Ovo je kamen karmicke milosti.poducava da je sve deo ciklusa gde dusa uci svoje lekcije i, posto iz tog znanja iznice da nista ne treba zauvek da se trpi.Kada ucinite sve sto je u vasoj moci, mozete da iskoracite iz situacije, da ne biste sebi navukli  jos vise karmickih dugova.
Mentalno, okenit olaksava menjanje vaseg mentalnog sklopa.Otpusta stare modele i donosi nova, primernija verovanja.Koristan je za svakoga ko pati od gordosti, posebno kada je to povezano sa zakletvama casti iz proslih zivota.

LECENJE   Okenit podstice protok krvi i mleka, predstavlja blagodat za majke dojilje, i stimulise cirkulaciju u gornjem delu tela.Oara groznicu i oslobadja nervne poremecaje.U obliku eliksira deluje na osipe na kozi.

POLOZAJ   Kako odgovara. Sledeci tekstovi oniks, lapis lazuli.

Okenit

Нема коментара:

Постави коментар