понедељак, 16. април 2012.

OpalBOJA   Bela, ruzicasta, crna, bez, plava, zuta, smedja, narandzasta, crvena, zelena, purpurna

IZGLED   Prozracan ili mlecan, preliva se i vatren je, ili je staklast bez vatre, cesto mali i poliran

UCESTALOST   Lako dostupan, iako su dragulji opala skupi

IZVOR   Australija, Meksiko, Peru, Juzna Amerika, Britanija, Kanada, SAD, Honduras, Slovacka

OSOBINE   Opal je nezan kamen fine vibracije. Pojacava kosmicku svest i daje natculne i misticne vizije.Stimulise originalnost i dinamicnu kreativnost, pomaze pristupanje i izrazavanju pravog sopstva pojedinca.Opal upija i reflektivan je.Registruje misli i osecanja, pojacava ih i vraca izvoru.To je karmicki kamen, koji poduzava da ti se ono sto ispoljavas vraca.Opal je kamen zastite, cak moze, kada se pravilno programira, da vas ucini nevidljivim i neprimetnim.Moze da se koristi kada se upustate u opasnost, u samanskom radu, gde je kamuflaza neophodna.
Psiholoski, opal pojacava i izvlaci na povrsinu odredjene osobine, radi transformacije.Povecava samouvazavanje, i tako vam pomaze da spoznate svoje pune potencijale.Mentalno, opal donosi lakocu i spontanost.Podstice interesovanje za umetnosti.
Emotivno, opal se oduvek povezivao sa ljubavlju i strascu, zudnjom i zaljubljivanjem.To je zavodljiv kamen, koji intenzivira emotivna stanja i oslobadja inhibicija.Moze i da deluje kao stabilizator emocija, ali moze i da rasturi energije, zato korisnik treba da bude maksimalno koncentrisan kada koristi opal za istrazivanje ili izazivanje oseanja, ili treba da ima pripremnjeno drugo kamenje, koje pomaze da potpomogne integraciji.
Opal pokazuje kakva su bila vasa emotivna stanja u proslosti, posebno u drugim zivotima, i poducava kako da preduzmete odgovornost za svoje stanje.Poducava ispoljavanje pozitivnih emocija.Kazu da nosenje opala donosi vernost, odanost i spontanost, ali moze da pojaca nestalnost, tamo gde vec postiji sklonost.Opal moze da se koristi za isceljivanje zemljinog energetskog polja, za popravljanje ostecenja i dopunjavanje energijom za stabilizovanje zastitne mreze.


LECENJE   Opal jaca volju za zivotom.Utice na parkinsonovu bolest, na infekcije i groznice, i jaca pamcenje.Cisteci krv i bubrege, opal regulise insulin, olaksava porodjaj i ublazava PMS (koristiti tamne boje).Ovaj kamen je koristan za oci, posebno u obliku eliksira.


POLOZAJ   Staviti gde je potreban, posebno na srce i solarni pleksus.Nositi na malom prstu

ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, sledece boje imaju dodatna svojstva

 Crno-smedji opal   odgovara sakralnoj cakri i reproduktivnim oranima.Posebno se koristi za opustanje seksualne napetosti, koja potice iz emotivnog uzroka, i za obradu i integrisanje novotpustenih emocija.

Plavi opal je emotivni sedativ, koji prilagodjava duhovnoj svrsi.Odgovara grlenoj cakri i moze da poboljsa komunikaciju, posebno kada se radi o necemu sto je biilo potisnuto, zbog nedostatka samopouzdanja.Koristan je kada iskustva i povrede iz proslog zivota uticu na sadasnji zivot, zato sto ona mogu da se izlece kroz etericni otisak.

Ceri opal   pomaze kod ciscenja i aktiviranja osnovnih i sakralnne cakre.Podstice osecaj usmerenosti.Na duhovnom nivou, ovaj kamen aktivira vidovitost i osetljivost na natprirodno (ekstrasenzitivnost).Narocisto je koristan za lecenje glavobolja, koje poticu od blokiranog i neotvorenog treceg oka.Podstice regeneraciju tkiva i leci bolesti krvi, napetost misica, poremecaje kicme, i ublazava simptome menopauze.

Hrizopal (plavo-zeleni) otvara za nove utiske i podstice otvaranje prema drugima.Pomaze vam da gledate svet novim ocima.Kamen koji popravlja raspolozenje, olaksava emotivni teret, cesto plakanjem, i oslobadja osecanja.Detoksifikuje i regenerise jetru i iz srca i grudi oslobadja osecaj stegnutosti.

 Vatreni opal (narandzasto-crveni) poboljsava licnu moc, budi unutarnju vatru i stiti od opasnosti.To je simbol nade, odlican za posao i pojacivac energije.Ovaj kamen olaksava promenu i napredak.Kada se koristi u situacijama nepravde i nedolicnog postupanja, vatreni opal podstice kroz emotivno komestanje, koje je rezultat.Za vatreni opal kazu da intenzivira osecanja i misli, vracajuci ih trostruko jacim, a moze da odpusti duboko usadjena osecanja zalosti, cak i kad ova izviru iz drugih zivota.Ovaj kamen je izvrstan za otpustanje proslosti, iako moze da deluje eksplozivno, kada se potisnute emocije odjednom oslobode.
Vatreni opal odgovara abdomenu i donjem delu ledja, kao i trostrukom sagorevajucem meridijanu.Leci creva i bubrege, balansira adrenalinske zlezde i sprecava sindrom samosagorevanja, stimulise polne organe.Ovaj kamen je odlican za dopunjavanje energije i grejanje.

Zeleni opal je kamen koji prociscava i podmladjuje, koji podstice emotivni oporavak i pomaze vezama.Sposobnoscu da filtrira informacije i preusmeri um, daje unacaj svakodnevnom zivotu i donosi duhovnu perspektivu.U lecenju zeleni opal jaca imuni sistem i ublazava prehladu i grip.

Hijalit (vodeni opal) je odlican kamen za otkrivanje.Njegove vodenaste dubine stimulisu povezivanje sa duhovnim domenima.Stabilizuje raspolozenje, povezuje zemaljsku cakru sa krunskom, poboljsava meditativna iskustva.Hijalit pomaze onima koji su u procesu napustanja tela.Poducava da je telo privremeno vozilo za dusu.Sledeci tekstovi peridot, smaragd.

Opal
1 коментар: