понедељак, 8. октобар 2012.

Kvarc



BOJA   Prozracan

IZGLED   Dugi, sipcasti kritali, upadljivii,  mlecni ili nabrani, ceto u grozdovima, svih veicina

UCESTALOST   Vecina kvarcovih varijeteta je lako dostupna

IZVOR  Sirom sveta

OSOBINE   Kvarc od svega n ovoj plneti najvise pojaava enegiju i isceljenje, zbog svoje jedinstvene siralne kristalne forme.Njegova nalazista su sirom sveta.On apsorbuje, pohranjuje, otpusta i regulise energiju i odicno otklanja blokade.Kada u akupulturne igle presvucene varcom, efekat se pojacava za deset odsto.Kako je pokazano Krnje krilijanovm kamerom, drzanje kritala kvarca u rukama udvostrucava vase biomagnetno polje.ojacava test misica i stiti od radijacije.Kvarc generise elektromagnetizam i raspruje staticki elektricitet.Ovaj kristal rai na nivou vibracije prilagodjene posebnim energetskim zahtevima osob kojoj je potrebno lecenje  ili koja zapocinje  duhovno delovanje.Dovodi nergiju do najsavrsenijeg moguceg stanja vracajuce se unazad, u vreme pre nastanka bolesti.Prociscava i jaca organe i suptilna tela i duboko preciscava usu, povezujuci fizicku dimenziju sa umom.
Na duhovnom nivou, ovaj kristal podize energiju do najviseg mogceg nivoa.Poso sadrzi sve mguce boje, prozirni kvarc euje na svim nivoima postojanja.Pohranjujuci informacije kao prirodni kompjuter, ovi kristali predstavljaju duhovnu biblioteku koja ceka da neko udje u nju.Kvarc ima spsobnost da razgradi karmicko seme.Pojacava natcune sposobnosti i povezuje vas sa vasom duhovnom svrhom.Kada se koristi u meditaciji, kvarc otklanja smetnje.Kvarc je najefikasniji prijemnik za programiranje.
Na mentalnom nivou, kvarc potpomaze koncentraciju i otkljucava pamcenje.
Kvarc je odlican za stednju energije.Prikacen na dovod goriva  kolima, siljak kvarca smanjuje potrosnju goriva.Kvarcovi siljci imaju razlicito fasetirane oblike  zavisnosti od toga koliko brzo su se formirali.Ovi oblici su veoma znacajni.

LECENJE   Kvarc je vrhunski iscelitelj i moze da se koristi za bilo koje stanje .Stimulise imuni sistem i dovodi telo u ravnotezu .Odlican je za umirivanje opekotina.Kvarc harmonizuje sve cakre i uskladjuje suptilna tela.

POLOZAJ    Staviti gde odgovara

ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, odredjene boje i varijiteti kvarca imaju dodatna svojstva:

Plavi kvarc pomaze pri posezanju za drugima i stisava strah.Smiruje um, pomaze da razumete svoju duhovnu prirodu i budi nadu.U lecenju, koristan je za organe u gornjem delu tela.Plavi kvarc cisti krv i jaca imuni sistem.

Zlatni iscelitelj (prirodno oblozen upadljivo zutom bojom) olaksava duhovnu komunikaciju na velikoj distanci, pa cak i izmedju svetova, i pojacava isceljenje na svim nivoima.

Zeleni kvarc otvara i stabilizuje srcanu cakru.Preobrazava negativnu energiju, inspirise kreativnost i balansira endokrini sistem.

Harlekin kvarc ima nizove crvenih tacaka koje plesu unutar kristala.Povezuje donju zemaljsku i srcanu cakru sa krunskom cakrom, privlaci fizicku i duhovu vitalnost u telo.Dovodeci polaritete i meridiane u telu u ravnotezu, ovaj kristal ih usidrava u etericno telo, uskladjujuci suptilni i fizicki nervni sistem.Harlekin kvarc pomaze u izrazavanju univerzalne ljubavi  i ponasa se kao most izmedju fizickog i spiritualnog sveta.U lecenju, harlekin kvarc jaca vene, pamcenje i tiroideu, i prevazilazi nedostatke tiroidee.Podstice volju da se oporavi od bolesti i nezdravosti i pomaze da se prevazidje klonulost duhom.

Litijum kvarc (prirodno oblozen, sa lila-crvenkastopurppurnim tackama) je prirodni antidepresiv.NJegova snazna isceljujuca energija polako izvlaci na povrsinu uzorke depresije, neutralise dnevnu bes i zalost.Moze da posegne unazad kroz zivote da bi razgradio korene emotivne nezdravosti, koja preovladava u sadasnjem zivotu.Litijum kvarc je odlican prociscivac cakri, a prociscava i vodu.Izuzetno je koristan za lecenje bilja i zivotinja.

Prirodni titanijum je "istackan" po kvarcovim kristalima, koji imaju iste moci kao aura duga kvarca a cesto se javlja u okluzijama u kvarcu, kao rutinski kvarc.

Prirodna duga, koja se moze naci u mnogim kvarcovim kristalima, stimulise svest o univerzalnoj ljubavi, izvlaci negativnost i siri isceljujucu energiju po telu i po okolini.

Mandarin kvarc   (prirodno oblozen upadljivo narandzastom bojom) je kamen koj izvrsno koristi posle soka ili traume, posebno na nivou duse.Moze da se koristi za spasavanje duse i njenu integraciju, i da se isceli nakon napada na natculnom nivou.Mandarin kvarc moze da se koristi za lecenje proslih zivota i pomaze tamo gde dusa oseca da je napravila gresku za koju mora da ispasta.Dusa uci da nadje dar u iskustvu.Mandarin kvarc aktivira i harmonizuje sakralnu cakru, stimulisuci protok kreativne  enegrije.Mandarin kvarc moze da vas ponese preko vaseg ogranicenog sistema verovanja, u mnogo pozitivniju vibraciju.Pokazuje da slicno privlaci slicno.

Tibetanski kvarc   se javlja sa jednostrukom i dvostrukom terminacijom i moze da sadrzi "crne tackaste" okluzije.Nozi ferkfenciju Tibeta i ezotericno znanje koje tamo postoji toliko dugo.Ovom znjanju se moze pristupiti kada se meditira sa tibetanskim kvarcom.Tada ovo znjanje moze da se koristi instiktivno za isceljivanje i za spiritualno delovanje.Pristupa akasa hronici.Ovaj proredjeni a uzemljeni kvarc ima snazno sumerenu energiju, koja ulazi u telo i u licno ja donoseci duboko isceljenje i puneci spiritualna tela energijom.Kada se primenjuje na fizicko telo, prociscava sve meridijane i puni ih energijom. Sledeci tekstovi kvarc akva aura i specijalizovane vrste kvarca laboratorijski proizvedene, labradorit.



Kvarc






1 коментар:

  1. Od nedavno me zamaju kristali, iako već dugo znam za njihova lekovita i pozitivna duhovna svojstva.
    Slučajno sam našla ovaj blog, vidim da ga vodiš za svoju dušu, i samo želim da čestitam na strpljenju i sjajnim tekstovima.
    Naravno, imala bih ja puno pitanja, posebno o tome što se neki kristali prodju pod, kako sam zaključila, komercijalnim imenima, kao gorski kristal, roze kvarc, i slično.
    Videla sam da se neki mogu veštački bojiti, a da boja ne , kao boja, ne pojačava lekovita svojstva, no, da li im smeta, koliko je trajna...i još svašta nešto bih da pitam, no neću da smaram.
    Još jednom, čestitke, i moje najbolje želje.
    Snežana

    ОдговориИзбриши