среда, 01. август 2012.

PitersitBOJA   Zlatnosmedja do sivoplave

IZGLED   Saren, preliva se, cesto mali, kotrljan

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Nambija

OSOBINE   Poznat kao olujni kamen zbog svoje povezanosti sa elementom oluje, pitersit je prilicno sveze otkrice. Kazu da sadrzi "kljuceve za nebesko kraljevstvo".Povezuje svakodnevnu svest sa duhovnom, podsecajuci vas da ste duhovna bica na ljutskom putovanju. Fokusiran na duhovno bice, pitersit ima sposobnost da vas prizemlji, ali ne na zemlju, nego u etericno telo. Ovo olaksava spiritualna putovanja, posebno da biste citali Akasa hroniku i uvide koje trebate da nadjete u ovoj inkarnaciji.
Pitersit je kamen vizije i moze da se koristi za potragu za vizijom ili za samanska putovanja.Snazno deluje na telo tokom pokretnih meditacija, brzo ulazeci u veoma visoko stanje izmenjene svesti. Stimulise trece oko i pinealnu zlezdu, pristupa intuiciji i podstice duboke duhovne vizije i predvidjanje.Prikljucuje u nivo vodjstva prepun ljubavi.
Za pitersit se kaze da razbija iluzije od odvojenosti i da otklanja verovanje i uslovljavanje nametnuto drugim ljudima. Povezuje vas sa izvorom vaseg sopstvenog unutrasnjeg vodjstva i pomaze vam da prepoznate istinu ili laznost u recima drugih ljudi. Razgradjuje uporne blokade i rasciscava konfuziju. Koristi se u lecenju proslih zivota . Pitersit otklanja nezdravost izazvanu nepostovanjem sopstvene istine. Otpusta mentalna i verbalna uslovljavanja  - veovanja koja su u proslosti nametnule autoritativne figure, poput oca ili zakonodavci, i razbija duhovne iluzije.Moze da vas oslobodi vasih zakletvi i obecanja datih u nekom drugom zivotu, ponetih u ovaj zivot, podstice vasu snagu volje.
Psiholoski pitersit podstice zivljenje po sopstvenoj istini.Ovaj kamen pruza izuzetnu podrsku i osnazuje, podstice izrazavanje misljenja i istrazivanje svega sto blokira vas pristup istini.Pomaze pri obradjivanju dnevnih konflikta i potisnutih osecanja.

LECENJE   Pitersit stimulise pituitarnu zlezdu, dovodi u ravnotezu endokrini sistem i stvaranje hormona koji regulisu metabolizam, krvni pritisak, rast, seks i temperaturu.Koristan je za pluca jetru, creva, stopala i noge, i podstice apsorpciju hranljivih materija iz hrane.Na suptilnom nivou cisti i puni energijom meridijanske puteve tela.Ovaj kamen otklanja nezdravosti izazvane iscrpljivanjem, kod onih koji nemaju vremena da se odmaraju.

POLOZAJ   Staviti ili drzati kako odgovara Sledeci tekst Poludrago kamenje Prenit


Pitersit

Нема коментара:

Постави коментар