петак, 30. март 2012.

OpsidijanBOJA   Smedja, crna, plava, zelena, duga, crveno - crna, srebrna, zlatnosjajna

IZGLED   Sjajan, mat, staklast, svih velicina, ponekad kotrljan

UCESTALOST   Neke boje su lako dostupne, druge su retke, a neko kamenje plavozelene boje je proizvedeno staklo

IZVOR   Meksiko i sirom sveta

OSOBINE   Opsidijan je rastopljena lava, koja se toliko brzo ohladila da nije imala vremena da se kristalizuje.Opsidijan je kamen bez granica i ogranicenja.Posledica toga je da deluje ekstremno brzo veoma velikom snagom.Njegove reflektivne osobine, koje podsticu istinu, nemilosrdne su u otkrivanju mana, slabosti i blokada.Nista ne moze da se sakrije od opsidijana.Ukazujuci na to kako da ublazimo sve destruktivne i obesnazujuce uslove, obsidijan nas tera da rastemo i daje nam cvrstu podrsku dok to radimo.Njime treba pazljivo rukovati i najbolje je koristiti ga pod nadzoromkvalifikovanog terapeuta, zato sto moze da izvuce na povrsinu negativne emocije i neprijatne istine.Pod vestim nadzorom, njegove prociscavajuce osobine su izvanredno dragocene.Pruza duboko isceljenje duse.Opsidijan moze da olaksa vracanje u prosle zivote kako bi se iscelile gorke emocijeili traume, koje su ponete napred, u sadasnjost.
Opsidijan je kamen koji pruza snaznu zastitu, obrazujuci stit protiv negativnosti.Stvara uzemljujucu vrpcu iz donje zemaljske cakre do centra zemlje, upija negativnu energiju iz okruzenja i da je snagu u trenutcima kad je potrebna.Koristan je za narocito oetljive ljude.Blokira natculne napade i otklanja negativne spiritualne uticaje.Krupan koman opsidijana moze da bude izuzetno koristan za blokiranje geopatogenog zracenja ili za upijanje ekolosih zagadjenja, ali treba imati u vidu njegovu sklonost da istinu zbaci na videlo.Mnogi ljudi tesko podnose njegov snazni efekat i zato radije biraju neki nezniji kamen za tu svrhu.Ipak izuzetno je koristan za psihoterapeute i savetnike zato ne samo da pomaze da se dodje do srzi problema, nego takodje skuplja energije koje su se u procesu rasule.Crni ili mahagoni opsidijan su najadekvatniji oblici za ovu svrhu, a mahagoni je nezniji.
Na isti nacin komad opsidijana pored kreveta ili ispod jastuka moze da izvuce mentalni stres ili napetost, i deluju umirujuce a moze i da izvuce na povrsinu razloge tog stresa.Sa tim razlozima se onda treba suociti, da bi se opet uspostavio mir, time se trajno razresava problem, umesto da se zataskava.Neki od neznijih oblika opsidijana, poput apacke suze ili pahuljice, idealni su za ovaj zadatak.Zato sto je opsidijan toliko efikasan za upijanje negativne energije, od sustinskog je znacaja da se kamen ocisti ispod tekuce vode svaki put kada je upotrebljen na ovaj nacin.
Duhovno, opsidijan ozivljava svrhu duse.Eliminise energetske  blokade i opusta napetost, ugradjujuci psiholosku senku u celinu, da bi doneo spiritualni integritet.Usidrava duh u telo.Ovaj kamen stimulise rast na svim nivoima.Tera na istrazivanje nepoznatog, otvarajuci nove horizonte.
Mentalno, opsidijan donosi jasnocu u um i razbistrava zbunjenost i ogranicavajuca ubedjenja.To, pak, radi tako sto sasvim jasno ukazuje na ono sto lezi iza mentalnog stresa ili nezdravosti.Kada se to rascisti, opsidijan siri svest, zadiruci u domen nepoznatog pouzdano i lako.
Psiholoski, opsidijan vam pomaze da spoznate ko ste zaista.Dovodi vas licem u lice sa vasom mracnom stranom i poducava vas kako da je integrisete.Ovaj kamen vam takodje pomaze kako da prepoznate modele ponasanja koje ste prevazisli.Opsidijan razgradjuje emotivne blokade i drevne traume, donoseci dubinu i jasnocu emocijama.Podstice kvalitete saosecanja i snage.

LECENJE   Opsidijanov najveci dar jeste uvid u uzrok nezdravosti.Pomaze probavljanju svega sto je tesko prihvatljivo, a podstice i fizicko varenje.Detoksifikuje, razgradjuje blokade i napetost fizickog i suptilnih tela, ukljucujuci i otvrdnule arterije.Smanjuje bol kod artritisa, problema sa zglobovima, grceva i povreda.Kao eliksir koristan je kod soka.Umanjuje bol  i zaustavlja krvarenje, potpomazuci cirkulaciju.Ovaj kamen greje ekstremitete.Moze da se koristi da smanji uvecanu prostatu.

POLOZAJ   Staviti gde je potreban.Koristiti kao kuglu ili ogledalo za otkrivanje.

ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, sledece boje imaju dodatna svojstva

Crni opsidijan je veoma mocan i kreativan kamen.Prizemljuje dusu i duhovne sile u fizicku ravan, uporedjujuci ih svesne volje i omogucujuci manifestaciju spiritualnih sila na zemlji.Upotrebom ovog kamena povecava se samokotrola.
Crni opsidijan tera na suocavanje sa istinskim sopstvom, vodeci vas duboko u podsvesni um tokom tog procesa.Iznosi disbalanse i mracne osobine na povrsinu da ih oslobodi, naglasavajuci skrivene faktore .Uvecava sve negativne energije, da bi se u potpunosti dozivele i onda otpustile.Ovaj proces lecenja seze   unazad, u prethodne zivote, a moze i da deluje na porodicni i predacki tok.Crni opsidijan obogacuje proslost da bi nastala plodna energija za rast duse.Preokrece predjasnju zloupotrebu sile i obraca se pitanjima sile na svim nivoima, poducavajuci da biti osnazen ne znaci gospodariti licnom islom, nego usmeravati moc za opste dobro.
Crni opsidijan je zastitnik.Odbija negativnost i rasprsuje misli koje nisu ispunjene ljubavlju.Olaksava otpustanje starih ljubavi i pruza podrsku tokom preobrazaja.
Kada se koristi u samanskim ceremonijama za otkrivanje fizickih poremecaja , crni opsidijan takodje ima dar proricanja.Kugle od crnog opsidijana mnogo pomazu kod meditacije i otkrivanja, ali bi trebalo da ih koriste samo ni koji svesno mogu da obrade ono sto vide i da to upotrebe za opsto dobro.Prozirni kvarc pomaze da se uzemlji i izrazi ono sto se kazalo.
U lecenju komad crnog opsidijana polozen na pupak, uzemljuje duhovnu energiju u telo.Kada se kratko drzi iznad treceg  okaprobija mentalne barijere i razgradjuje mentalno uslovljavanje.Kada se koristi pazljivo, moze da sakupi rasutu energiju i da podstakne emotivno oslobadjanje.
Plavi opsidijan pomaze kod astralnih putovanja, olaksava proricanje i olaksava telepatiju.Aktivira srcanu cakru i  podstice vestinu komunikacije.Plavi opsidijan otvara auru da primi lekovitu energiju.Utice na govorne mane, bolest ociju, Alchajmerovu bolest, sizofreniju i poremecaj u vidu visestruke licnosti.Stavljen na bolno mesto otklanja bol. 

Plavozeleni opsidijan   otvara srcanu i grlenu cakru, olaksava govorenje sopstvene istine i razumevanje iz srca.Pomaze kod reiki lecenja, uskladjuje um, telo, i duh.Plavozeleni opsidijan pospresuje apsorpciju vitamina A i E i poboljsava nocni vid.

Svetloplavi opsidijan   je kamen intuicije.Olaksava proricanje, sranja transa, samanska putovanja, natculnu komunikaciju i regresiju u prosle zivote. Ovaj kamen otvara trece oko i pomaze kodunutarnjih putovanja.Kao i svi opsidijani, dopire do korena poteskoce i balansira energetska polja.Ovaj kamen poboljsava radiesteziske tretmane, a koristan je i kao visak.Cini pacijenta prijemcivim.Utice na iskrivljenost kicme i ukljestene prsljanove, na poremecaje cirkulacije, rasta i na spazmodicna stanja.U obliku eliksira isceljuje oci.

Zlatnosjajni opsidijan   je posebno efikasan za otkrivanje.Nosi vas u buducnost i u proslost, i duboko u srz problema.Pokazuje sta je potrebno za lecenje, ali su za taj sam proces nuzni drugi kristali.Psiholoski, zlatnosjajni opsidijan otklanja svaki osecaj beskorisnosti ili ego konflikt.Otklanjajuci umesanost ega, daje znanje o duhovnom usmerenju.Kada se koristi u lecenju, zlatnosjajni opsidijan uravnotezava energetska polja.

Zeleni opsidijan   otvara i cisti srcanu i grlenu cakru.Otklanja udice i veze sa drugim ljudima i stiti protiv ponavljanja.U lecenju, utice na zucnu kesu i srce.Utvrdite da kristal koji imate zaista jeste kristal, a ne staklo.

Mahagoni opsidijan   ima finiju energiju od crnog.Posto odgovara zemlji, uzemljuje i stiti, daje snagu kada je potrebna, ozivljava svrhu, eliminise energetske blokade i stimulise rast na svim nivoima.Ovo je stabilizujuci kamen koji ojacava slabu auru  i vraca pravilno kruzenje sakralnoj cakri i cakri solarnog pleksusa.Kada se nosi na telu, mahagoni opsidijan oslobadja bola i popravlja cirkulaciju.

Opsidijan duga je jedan od neznijih opsidijana, ali jakih zastitnih svojstava.Poducava vas o asoj duhovnoj prirodi.Ovaj kamen sece uzad stare ljubavi i nezno oslobadja udice koje su drugi  ostavili u srcu, dopunjavajuci energiju srca.Kada se nosi kao privezak, opsidijan duga upija negativnu energiju iz aure i izvlaci stres iz tela.

Crvenocrni opsidijan podize kundalini energiju.Podstice vitalnost, muzevnost i bratstvo.Crvenocrni opsidijan leci groznice i drhtavice.

Srebrno sjajni opsidijan   poboljsava meditaciju i savrsen je medij za gledanje u kristal.Kao i svi opsidijani, predstavlja ogledalo unutarnjeg bica.Donosi prednost u zivotu, daje strpljenje i istrajnost, kada je to potrebno.Ovaj kamen je koristan za putovanja izvan tela, posto povezuje astralno telo sa fizickim telom i tako vraca dusu nazad u fizicko otelotvorenje. Sledeci tekstove opsidijan apacka suza, malahit.

Opsidijan
Нема коментара:

Постави коментар