среда, 28. март 2012.

Muskovit



BOJA   Ruzicasta, siva, smedja, zelena, ljubicasta, zuta, crvena, bela

IZGLED   Biserni liskun u slojevima, svih velicina

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Svajcarska, Rusija, Austrija, Ceska. Brazil, Novi Meksiko, SAD

OSOBINE   Muskovit je najuobicajnija forma liskuna.To je misticni kamen sa jakim andjeoskim kontaktom, koji stimulise svesnost o visim ja.Kada se koristi za otkrivanje, ovaj kamen vizija povezuje se sa navisim  duhovnim domenima.Muskovit stimulise srcanu cakru, olaksava astralna putovanja i otvara intuiciju i natculni vid.
Muskovit ima sposobnost da dozvoli spoznaj ljutskih mana, a istovremeno stimulise bezuslovnu ljubav i prihvatanje.Ovo je reflektivan kamen i dozvoljavam vam da prepoznate svoje projekcije - delove vas koje ne prepoznajete i zato ih vidite "tamo negde".Pomaze vam da shvatite da su stvari koje vam se dopadaju kod drugih zapravo vase karakteristike koje kod sebe ne mozete da prihvatite.Muskovit onda pomaze pri integraciji i transformaciji ovih osobina.
Muskovit moze da se koristi da se napravi zastitna resetka u seizmicnim oblastima, zato sto pazljivo i bezbedno otpusta napetost unutar zemlje.Takodje otpusta napetost unutar fizickog tela i uskladjuje suptilna tela i meridijane sa fizickim telom, .uspostavljajuci ravnotezu.
Psiholoski, muskovit razgradjuje nesigurnost, sumnju u sebe i nespretnost.Koristan je za one koji pate od dispraksije  i nesposobnosti raznavanja leve i desne strane.Muskovit eliminise bes i nervni stres, da bi doneo fleksibilnost na svim nivoima postojanja.Podstice radosno gledanje u buducnost, ali i u proslost, da bismo cenili sve lekcije koje smo naucili.Dozvolivsi vam da sebe vidite onako kakovas drugi vide, muskovit pomaze menjanju nacina na koji se pretstavljate svetu oko sebe.Pruza podrsku tokom istrazivanja bolnih osecanja.
Mentalno, muskovit pomaze kod resavanja problema i stimulise dovitljivost.Olaksava jasno izrazavanje misli i osecanja.Fizicki muskovit poboljsava vasu pojavu.Daj sjaj kosi i iskricavost ocima.Pomaze telu da postigne svoju naadekvatniju tezinu.

LECENJA   Muskovit kontrolise secer u krvi, balansira sekrecije pankreasa, smanjuje dehidraciju, sprecava glad u postu.Dovodi bubrege u red.Muskovit olaksava nesanicu i alergije i leci svako stanje koje je rezultat nezdravosti ili stresa.

POLOZAJ   Nositi ili drzati.Prevlaciti po kozi

ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, sledece boje imaju dodatna svojstva:

Ruzicasti muskovit je kamen najefikasnije boje za uspostavljanje andjeoskih kontakata.

Ljubicasti muskovit otvara vise krunske cakre i olaksava podizanje svesti do veoma suptilne vibracije.Sledeci tekstove nebula kamen, oniks.

Muskovit

Нема коментара:

Постави коментар