петак, 23. март 2012.

Mesecev kamen



BOJA   Bela, krem, zuta, plava, zelena

IZGLED   Mlecan, prozracan, svih velicina

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Indija, Sir Lanka, Australija

OSOBINE   Mesecev kamen je kamen "novih pocetaka".Kako i njegovo ime nagovestava, snazno je povezan sa mesecom i sa intuicijom.Kao i mesec, kamen je reflektivan i podseca nas da, kao sto mesec raste i opada, tako je sve deokruga promena.Njegovo najefikasnije dejstvo je umirivanje emocija.
Mesecev kamen, osvescuje nesvesno i podstice intuiciju i empatiju.Izaziva lucidne snove, posebno za vreme punog meseca.Mesecev kamen se tradicionallno koristio da pojaca natculne sposobnosti i da razvije vidovitost.Moze da se nosi kao privezak da potpomogne prihvatanju vasih natculnih darova.
Psiholoski, mesecev kamen stisava prenagljene reakcije na situacije i na emotivne okidace.Mesecev kamen je ispunjen prijemcivom, pasivnom, zenskom energijom.Dovodi u ravnotezu musku i zensku energiju i pomaze muskarcima koji pokusavaju da dopru do zenske strane svoje licnosti.Savrsen je antidot za preterano maco muskarce ili preterano agresivne zene.
Mentalno, mesecev kamen otvara um ka iznenadnim i iracionalnim impulsima, ka sposobnosti srecnih otkrivanja slucajem i ka sinhronicitetu.Treba dobro paziti da ne izazove halucinacije kao odgovor na jaku zelju.
Emotivno. mesecev kamen smiruje emotivnu nestabilnost i stres, stabilizuje emocije.Poboljsava emotivnu inteligenciju.Polozen na solarni pleksus, izvlaci stare emotivne modele, da ih razumete i razgradite.Mesecev kamen pruza duboko emotivno isceljenje i leci poremecaje viseg digestivnog trakta, koji se povezuje sa emotivnim stresom.
Fizicki, mesecev kamen snazno utice na zenskireproduktivnin ciklus i smanjuje napetost i nezdravost izazvane menstruacijom.Povezuje se sa pinealnom zlezdom i uskladjuje hormonalni sistem, stabilizuje disbalans i tecnost i prilagodjavanje bioritmickom satu.Dobar je u slucajevima soka i moze da se koristi da umirihiperaktivnu decu.

LECENJE Mesecev kamen pomaze digestivnom i reproduktivnom sistemu, asimiluje hranljive materije, eliminise toksine i zadrzavanje tecnosti, ublazava degenerativna stanja koze, kose, ociju, i mesnatih organa, poput jetre i pankreasa.Odlican je za PMS,zacece, trudnocu, poradjaj i dojenje.Eliksir mesecevog kamena je tradicionalno koriscen za nesanicu,  a moze da spreci i mesecarenje (hodanje u snu).

POLOZAJ   Nositi kao prsten ili staviti na odgovarajuci deo tela - na celo za spiritualna iskustva, a na solarni plaksus ilin srce za emocije.Zene treba da uklone mesecev kamen tokom punog meseca.Sledeci tekstove muskovit, moldavit.

Mesecev kamen




17 коментара:

  1. Zašto bi trebao da se ukloni tokom punog meseca ?

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман10. март 2014. 17:01

    Gde može da se kupi u Beogradu?

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман5. мај 2014. 05:31

    U immo centru postoji stand sa nakitom od dragog kamenja,gde se moze naci i ovaj :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман30. мај 2015. 04:22

    Imate u prodavnici Dekameron-Lomina 23..ja sam tamo kupila svoj, imaju razlicitih boja :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U toj radnji kod te cure kupujem sve. Kazete joj problem i onavam napravi narukvicu za to. Imam 3 narukvice, cak vas i poveze sa narukvicom ako je nesto osobno. Svaka preporuka za tu curu ima znanje

      Избриши
    2. Анониман17. јун 2022. 07:22

      Mogu li dobiti adresu te cure odnosno prodavnice? Hvala

      Избриши
  5. Анониман9. јул 2015. 04:47

    Zasto mora da se skine za vrem punog meseca??

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ne skineš kamen za vreme punog meseca u toku godine u nasumičnom trenutku će te spopasti eksplozivna dijareja. Bilo to na sastanku, času ili izlasku, opasnost od eksplozivne dijareje će vas pratiti. Jedini način da se ova kletva prekine je da svakog jutra, odmah pošto se probudite ubacite mesečev kamen u vaš analni otvor i tako držite 2-3h, ovaj postupak ponavljajte do kraja godine, poželjno bi bilo i da pročitate neku molitvu u tom trenutku...

      Избриши
    2. Ako ne skineš kamen za vreme punog meseca u toku godine u nasumičnom trenutku će te spopasti eksplozivna dijareja. Bilo to na sastanku, času ili izlasku, opasnost od eksplozivne dijareje će vas pratiti. Jedini način da se ova kletva prekine je da svakog jutra, odmah pošto se probudite ubacite mesečev kamen u vaš analni otvor i tako držite 2-3h, ovaj postupak ponavljajte do kraja godine, poželjno bi bilo i da pročitate neku molitvu u tom trenutku...

      Избриши
    3. Jer se tada puni kamen napolje koji ste pre toga ocistili pod mlazom vode

      Избриши
  6. koliko serete, jel možete da kažete jebenu hemijsk strukturu, umesto tih vudu sranja?

    ОдговориИзбриши
  7. koliko serete, jel možete da kažete jebenu hemijsk strukturu, umesto tih vudu sranja?

    ОдговориИзбриши
  8. Mislim da je odgovor na pitanje zašto žene ne treba da nose mesečev kamen tokom punog meseca vezan za menstualni ciklus kod žena. Naime uobičajeno je da žena krvari tokom punog meseca (to se dešava ako je njen ciklus usklađen sa vibracijama zemlje i meseca) a mesečev kamen je jak kamen koji deluje na ženske organe, meni su rekli da ga ne treba nositi tokom menstualnog ciklusa, jer može da pojača krvarenje. Inače mesečev kamen je izuzetno prijatan za nošenje, balansira žensku energiju i pomaže zaćeće, zato treba da ga nose žene koje žele da zatrudne.

    ОдговориИзбриши