петак, 23. март 2012.

Mesecev kamenBOJA   Bela, krem, zuta, plava, zelena

IZGLED   Mlecan, prozracan, svih velicina

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Indija, Sir Lanka, Australija

OSOBINE   Mesecev kamen je kamen "novih pocetaka".Kako i njegovo ime nagovestava, snazno je povezan sa mesecom i sa intuicijom.Kao i mesec, kamen je reflektivan i podseca nas da, kao sto mesec raste i opada, tako je sve deokruga promena.Njegovo najefikasnije dejstvo je umirivanje emocija.
Mesecev kamen, osvescuje nesvesno i podstice intuiciju i empatiju.Izaziva lucidne snove, posebno za vreme punog meseca.Mesecev kamen se tradicionallno koristio da pojaca natculne sposobnosti i da razvije vidovitost.Moze da se nosi kao privezak da potpomogne prihvatanju vasih natculnih darova.
Psiholoski, mesecev kamen stisava prenagljene reakcije na situacije i na emotivne okidace.Mesecev kamen je ispunjen prijemcivom, pasivnom, zenskom energijom.Dovodi u ravnotezu musku i zensku energiju i pomaze muskarcima koji pokusavaju da dopru do zenske strane svoje licnosti.Savrsen je antidot za preterano maco muskarce ili preterano agresivne zene.
Mentalno, mesecev kamen otvara um ka iznenadnim i iracionalnim impulsima, ka sposobnosti srecnih otkrivanja slucajem i ka sinhronicitetu.Treba dobro paziti da ne izazove halucinacije kao odgovor na jaku zelju.
Emotivno. mesecev kamen smiruje emotivnu nestabilnost i stres, stabilizuje emocije.Poboljsava emotivnu inteligenciju.Polozen na solarni pleksus, izvlaci stare emotivne modele, da ih razumete i razgradite.Mesecev kamen pruza duboko emotivno isceljenje i leci poremecaje viseg digestivnog trakta, koji se povezuje sa emotivnim stresom.
Fizicki, mesecev kamen snazno utice na zenskireproduktivnin ciklus i smanjuje napetost i nezdravost izazvane menstruacijom.Povezuje se sa pinealnom zlezdom i uskladjuje hormonalni sistem, stabilizuje disbalans i tecnost i prilagodjavanje bioritmickom satu.Dobar je u slucajevima soka i moze da se koristi da umirihiperaktivnu decu.

LECENJE Mesecev kamen pomaze digestivnom i reproduktivnom sistemu, asimiluje hranljive materije, eliminise toksine i zadrzavanje tecnosti, ublazava degenerativna stanja koze, kose, ociju, i mesnatih organa, poput jetre i pankreasa.Odlican je za PMS,zacece, trudnocu, poradjaj i dojenje.Eliksir mesecevog kamena je tradicionalno koriscen za nesanicu,  a moze da spreci i mesecarenje (hodanje u snu).

POLOZAJ   Nositi kao prsten ili staviti na odgovarajuci deo tela - na celo za spiritualna iskustva, a na solarni plaksus ilin srce za emocije.Zene treba da uklone mesecev kamen tokom punog meseca.Sledeci tekstove muskovit, moldavit.

Mesecev kamen
10 коментара:

 1. Zašto bi trebao da se ukloni tokom punog meseca ?

  ОдговориИзбриши
 2. Анониман10. март 2014. 17:01

  Gde može da se kupi u Beogradu?

  ОдговориИзбриши
 3. Анониман05. мај 2014. 05:31

  U immo centru postoji stand sa nakitom od dragog kamenja,gde se moze naci i ovaj :)

  ОдговориИзбриши
 4. Анониман30. мај 2015. 04:22

  Imate u prodavnici Dekameron-Lomina 23..ja sam tamo kupila svoj, imaju razlicitih boja :D

  ОдговориИзбриши
 5. Анониман09. јул 2015. 04:47

  Zasto mora da se skine za vrem punog meseca??

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ako ne skineš kamen za vreme punog meseca u toku godine u nasumičnom trenutku će te spopasti eksplozivna dijareja. Bilo to na sastanku, času ili izlasku, opasnost od eksplozivne dijareje će vas pratiti. Jedini način da se ova kletva prekine je da svakog jutra, odmah pošto se probudite ubacite mesečev kamen u vaš analni otvor i tako držite 2-3h, ovaj postupak ponavljajte do kraja godine, poželjno bi bilo i da pročitate neku molitvu u tom trenutku...

   Избриши
  2. Ako ne skineš kamen za vreme punog meseca u toku godine u nasumičnom trenutku će te spopasti eksplozivna dijareja. Bilo to na sastanku, času ili izlasku, opasnost od eksplozivne dijareje će vas pratiti. Jedini način da se ova kletva prekine je da svakog jutra, odmah pošto se probudite ubacite mesečev kamen u vaš analni otvor i tako držite 2-3h, ovaj postupak ponavljajte do kraja godine, poželjno bi bilo i da pročitate neku molitvu u tom trenutku...

   Избриши
 6. koliko serete, jel možete da kažete jebenu hemijsk strukturu, umesto tih vudu sranja?

  ОдговориИзбриши
 7. koliko serete, jel možete da kažete jebenu hemijsk strukturu, umesto tih vudu sranja?

  ОдговориИзбриши