среда, 8. април 2015.

Variscit



Variscit
BOJA   Zelena, siva, bela

IZGLED   Mat, ponekad inervisan, moze da se javi kao krupna masa, ili kao veoma sitni komad u matriksu

UCESTALOST   Lako dostupan u specijalizovanim radnjama

IZVOR   SAD, Nemacka, Austrija, Ceska, Bolivija

OSOBINE   Variscit je kamen ohrabrenja. Posto donosi nadu i hrabrost, izuzetno je koristan za bolesne i invalide. Podrzava i podstice invalida da nastavi uprkost bolesti, a pomaze i negovateljima da se uhvate u kostac sa nezdravostima koje bolest moze da stvori. Otvara srcanu cakru i donosi bezuslovnu ljubav u citavu situaciju.
Variscir je izvanredno koristan za istrazivanje predhodnih zivota. Olaksava vizualne predstave iskustva, dok sve dublje tone u osecanja i iskustva odgovarajucih zivota. Stimulise uvide u uzrok nezdravosti ili u modele koji su preneti i potpomaze preuredjivanje situacija da bi se doslo do isceljenja.
Psiholoski, variscit olaksava prevazilazenje dubokog ocaja i dostezanje pozicije nade i poverenja u univerzum. Ovaj kamen oslobadja poze, omogucavajuci vam da se svetu pokazete upravo onakvi kakvi ste. Smiruje nervozu i donosi mir u srce. Variscit podstice trezvenost, a opet ima zivahnu energiju koja ce vas spreciti da postanete previse ozbiljni.
Kada se stavi pod jastuk nocu, donosi miran san i smiren um.
Mentalno, variscit podstice jasno razmisljanje i intenzivira opazanje. Pomaze u izrazavanju sopstvenog misljenja, kao i u razmeni ideja.
Fizicki, variscit dopunjava energijom koja pomaze nadoknadjivanje iscrpljenih rezervi energije.

LECENJE   Variscit leci nervni sistem, nadutost abdomena, slabu cirkulaciju krvi i regenerise elasticnost vena i koze. Neutralise preteranu kiselost, i pomaze kod gihta, gastritisa, cireva, reumatizma i srodnih stanja. Koristan za musku impotenciju, takodje ublazava grceve.

POLOZAJ   Staviti gde je potreban i koristiti tokom duzih vremenskih perioda. Staviti preko treceg oka za secanje na prosle zivote. Nositi kao privezak ili drzati u levoj ruci.

Variscit

1 коментар: