субота, 25. април 2015.

Coisit



Coisit
BOJA   Bezbojan, bela, zuta, smedja, plava, zelena, crvena, ruzicasta, lavandaplava

IZGLED   Cvrsta masa, mnogobojan, svih velicina

UCESTALOST   Moze se naci u specijalizovanim radnjama, cesto sa rubinom

OSOBINE   Coisit transformise negativne energije u pozitivne  i povezuje sa duhovnom ravni.
Psiholoski, coisit podstice manifestaciju vaseg ja, radije nego da dozvoli neciji uticaj ili pokusaj uklapanja u normu. Potpomaze realizaciju vasih ideja i transformise destruktivne porive u konstruktivne. Ovaj kamen razgradjuje letargiju i na povrsinu iznosi potisnuta osecanja i emocije, da bi mogla da budu izrazena.
Mentalno, coisit je kamen kreativnosti, koji um vraca na njegov cilj, i posle smetnje. Fizicki, coisit potpomaze oporavak od teske bolesti ili stresa.

LECENJE   Coisit je detoksikator, neutralise preveliku kiselost i ublazava upale. Jaca imuni sistem i regenerise celije, koristan je za srce, slezinu, pankreas i pluca. Ovaj kamen stimulise plodnost i leci bolesti jajnika i testisa. Kada se kombinuje sa rubinom, pojacava potenciju.

Dodatna boja
Pored opstih svojstava, sledece boje imaju dodatna svojstva:

Tanzanit (lavandaplavi coisit) je vrelinom obogacen kamen visoke vibracije, koji olaksava izmenjena stanja, i veoma duboka stanja. Menja boju kada se gleda iz razlicitih pravaca. Ova promenljiva boja olaksava uzdizanje svesnosti. Povezuje sa kraljevstvom andjela, sa duhovnim vodicima i sa uzvisenim uciteljima. Tanzanit uzima informacije iz akasa hronike i olaksava unutrasnje i spoljasnje putovanje. Aktivira cakra vezu od donje zemaljske do vise krunske cakre, dovodeci visi um u kontakt sa fizickom ravni. Stimulise grlenu cakru, olaksava prenosenje uvida primljenih od visih nivoa.

U lecenju, tanzanit deluje na glavu, grlo i grudi. Od njega se pravi izvanredna esencija dragulja i kombinuje se sa kamenom poput akvamarina i aoldavita. Kada se doda jolitu i danburitu i nanese se tokom lecenja proslih zivota, tanzanit razgradjuje stare modele karmicke nezdravosti i otvara prostor za integrisanje novih paterni.

Tarzanit



2 коментара: