субота, 4. август 2012.

Pirolusit



BOJA   Srebrna, crna, plava, tamnosiva

ISZGLED   Krupan, sjajan, lepezast u sjajnom matriksu ili granulasta masa

UCESTALOST   Lako dostupan u specializovanim radnjama

IZVOR   SAD, Britanija, Brazil, Indija

OSOBINE   Pirolusit ima sposobnost da transformise i restruktuira energije.Kada se na pravi nacin koristi i kada je svesno usmeren, moze da restruktuira zivot.Ovaj kamen leci energetske smetnje i preobrazava nezdravost na fizickom, emotivnom i mentalnom nivou.
Pirolusit je kamen koji je izuzetno korisno imati u neposrednoj oolini ili prostoru za meditaciju.Otklanja negativnu energiju i natculne smetnje iz bilo kog izvora, ojacavajuci auru tokom tog procesa.Moze da spreci neispravan mentalni uticaj nekogamsa snaznim umom, razgradjuje emotivnu manipulaciju i pruza zastitu od onih koji naseljavaju nize astraqlne svetove.
Ako treba da budete u prisustvu nekoga na vlasti, koji radi na nacin sa  kojim se vi ne slazete, imajte komad pirolusita sa sobom.To ce vam omoguciti da ostanete verni svojim uverenjima.Zbog svoje tanane strukture nije adekvatan za nosenje na sebi ili u dzepu, ali ga mozete drzati u ruci kada su vam potrebne njegove zastitne energije.
Psiholoski, pirolusit podstice samopouzdanje, optimizam i odlucnost.Ovaj nepropustljivi kamen seze do korena problema i nudi sredstva preobrazaja.Pruza podrsku tokom dugog emotivnog isceljivanja, ukljucujuci isceljivanje proslih zivota ili otpustanje emotivne nezdravosti i blokada na emotivnom, telu.
Emotivno, pirolusit ima moc da menja i stabilizuje veze.Moze da potpomogne preobrazaj negativnih ocekivanja u pozitivna.

LECENJE   Pirolusit deluje na bronhitis, regulise metabolizam, ojacava krvne sudove, stimulise seksualnost.Takodje je koristan za jacanje vida.

POLOZAJ   Staviti ili drzati kako odgovara.Posto je pirolusit prilicno osetljiv i tesko ga je staviti na telo, od njega moze da s enapravi eliksir, indirektnom metodom, i da se nanosi lokalno ili da se popije. Sledeci tekstovi kvarc, karneol.


Pirolusit

петак, 3. август 2012.

Prenit




BOJA   Zelena,zuta, bela. smedja

IZGLED   Baloncici u matriksu, komadi mali do srednje velicine

UCESTALOST   Lako dostupan u specializovanim radnjama

IZVOR   Juzna afrika

OSOBINE   Smireni prenit je kamen bezuslovne ljubavi i kristal koji isceljuje iscelitelja.Pojacava proces vizualizacije i uvodi u duboku meditaciju, u kojoj se uspostavlja kontakt sa visim ja.Kada meditirate sa ovim kristalom, dolazite u kontakt sa energetskom resetkom univerzuma.Kazu da povezuje sa arhangelom Rafailom i sa ostalim duhovnim i vanzemaljskim bicima.Prenit pojacava predvidjanje i unutarnje znanje.
To je kamen koji vam omogucava da uvek budete spremni, bez obzira na sve.Posto se prikljucuje na bozanske energije, prenit pojacava predvidjanje i pokazuje stazu za nastavak duhovnog uzrastanja.Ovaj kristal zatvara polje aure u zastitni oklop od bozanske energije.Ovo je kamen koristan za kristalnu resetku, zato sto umiruje okolinu i donosi mir i zastitu.Ovo je odlican kamen da se postavi u basti, a prenit pomaze i da svoj dom preobrazite u isceljiteljsko svetiliste za sebe.Ovaj kamen poducava kako da budemo u harmoniji sa prirodom i sa elementarnim silama, ozivljavajuci i obnavljajuci svoje okruzenje.
Odlican Feng Sui kamen, prenit je koristan za "lecenje haosa" , pomazuci vam da se rastanete sa imovinom koja vam vise nije potrebna, a pomaze vam da ispravno organizujete ono sto vam ostaje.Pomaze onima koji gomilaju stvari, ili ljubav zbog unutrasnjeg nedostatka.Ovo moze da potice iz prethodnih zivota, iz iskustva oduzimanja imovine i siromastva, ili nedostatka ljubavi.Uz pomoc prenita, vera u univerzum se obnavlja i dusa opet veruje u bozansku manifestaciju.
Psiholoski,  prenit ublazava nocne more, fobije i duboke strahove, pa otkriva i isceljuje nezdravosti koje izazivaju.Dobar je za hiperaktivnu decu i za karmicke uzroke koji su u korenu tog stanja.

LECENJE   Prenit je koristan za dijagnostifikovanje, posto sezu do korena uzroka.Leci bubrege i besiku, timus, ramena, grudi i pluca.Deluje na giht i bolest krvi, obnavlja vezivno tkivo u telu i moze da stabilise maligna stanja.

POLOZAJ   Staviti ili drzati kako odgovara.Za proricanje, vizualizaciju i vodjstvo, staviti na trece oko. Sledeci tekstovi pirolusit, hematit.


Prenit

среда, 1. август 2012.

Pitersit



BOJA   Zlatnosmedja do sivoplave

IZGLED   Saren, preliva se, cesto mali, kotrljan

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Nambija

OSOBINE   Poznat kao olujni kamen zbog svoje povezanosti sa elementom oluje, pitersit je prilicno sveze otkrice. Kazu da sadrzi "kljuceve za nebesko kraljevstvo".Povezuje svakodnevnu svest sa duhovnom, podsecajuci vas da ste duhovna bica na ljutskom putovanju. Fokusiran na duhovno bice, pitersit ima sposobnost da vas prizemlji, ali ne na zemlju, nego u etericno telo. Ovo olaksava spiritualna putovanja, posebno da biste citali Akasa hroniku i uvide koje trebate da nadjete u ovoj inkarnaciji.
Pitersit je kamen vizije i moze da se koristi za potragu za vizijom ili za samanska putovanja.Snazno deluje na telo tokom pokretnih meditacija, brzo ulazeci u veoma visoko stanje izmenjene svesti. Stimulise trece oko i pinealnu zlezdu, pristupa intuiciji i podstice duboke duhovne vizije i predvidjanje.Prikljucuje u nivo vodjstva prepun ljubavi.
Za pitersit se kaze da razbija iluzije od odvojenosti i da otklanja verovanje i uslovljavanje nametnuto drugim ljudima. Povezuje vas sa izvorom vaseg sopstvenog unutrasnjeg vodjstva i pomaze vam da prepoznate istinu ili laznost u recima drugih ljudi. Razgradjuje uporne blokade i rasciscava konfuziju. Koristi se u lecenju proslih zivota . Pitersit otklanja nezdravost izazvanu nepostovanjem sopstvene istine. Otpusta mentalna i verbalna uslovljavanja  - veovanja koja su u proslosti nametnule autoritativne figure, poput oca ili zakonodavci, i razbija duhovne iluzije.Moze da vas oslobodi vasih zakletvi i obecanja datih u nekom drugom zivotu, ponetih u ovaj zivot, podstice vasu snagu volje.
Psiholoski pitersit podstice zivljenje po sopstvenoj istini.Ovaj kamen pruza izuzetnu podrsku i osnazuje, podstice izrazavanje misljenja i istrazivanje svega sto blokira vas pristup istini.Pomaze pri obradjivanju dnevnih konflikta i potisnutih osecanja.

LECENJE   Pitersit stimulise pituitarnu zlezdu, dovodi u ravnotezu endokrini sistem i stvaranje hormona koji regulisu metabolizam, krvni pritisak, rast, seks i temperaturu.Koristan je za pluca jetru, creva, stopala i noge, i podstice apsorpciju hranljivih materija iz hrane.Na suptilnom nivou cisti i puni energijom meridijanske puteve tela.Ovaj kamen otklanja nezdravosti izazvane iscrpljivanjem, kod onih koji nemaju vremena da se odmaraju.

POLOZAJ   Staviti ili drzati kako odgovara Sledeci tekst Poludrago kamenje Prenit


Pitersit