субота, 31. март 2012.

Opsidijan apacka suza



BOJA   Crna

IZGLED   Mali, cesto gladak i vodom zaobljen.Prozracan kada se drzi spram svetla

UCESTALOST   Uobicajen

IZVOR   SAD

DODATNA SVOJSTVA   Apacka suza je oblik crnog opsidijana, ali je mnogo neznijeg dejstva.I on izvlaci negativnost, ali to radi toliko polako, da se ona moze transformisati.Apacka suza je odlicna za upijanje negativne energije i za zastitu aure.Uzemljuje i cisti donju zemaljsku cakru.Apacka suza se tako zowe zato sto se veruje da roni suze u periodima zalosti.Donosi utehu za tugu, daje uvid u uzrok stresa i oslobadja dugo potiskivanu patnju.Ovaj kamen stimulise analiticke sposobnosti  i podstice oprastanje.Apacka suza ce otkloniti samoogranicenja i pojacati spontanost.

LECENJE   Podstice apsorpciju vitamina C i D, uklanja toksine iz tela i smiruje grceve misica.

POLOZAJ   Muskarci na abdomenu, zene na grudima. Sledeci tekstove opsidijan pahuljica, ahat.

Opsidijan apacka suza

петак, 30. март 2012.

Opsidijan



BOJA   Smedja, crna, plava, zelena, duga, crveno - crna, srebrna, zlatnosjajna

IZGLED   Sjajan, mat, staklast, svih velicina, ponekad kotrljan

UCESTALOST   Neke boje su lako dostupne, druge su retke, a neko kamenje plavozelene boje je proizvedeno staklo

IZVOR   Meksiko i sirom sveta

OSOBINE   Opsidijan je rastopljena lava, koja se toliko brzo ohladila da nije imala vremena da se kristalizuje.Opsidijan je kamen bez granica i ogranicenja.Posledica toga je da deluje ekstremno brzo veoma velikom snagom.Njegove reflektivne osobine, koje podsticu istinu, nemilosrdne su u otkrivanju mana, slabosti i blokada.Nista ne moze da se sakrije od opsidijana.Ukazujuci na to kako da ublazimo sve destruktivne i obesnazujuce uslove, obsidijan nas tera da rastemo i daje nam cvrstu podrsku dok to radimo.Njime treba pazljivo rukovati i najbolje je koristiti ga pod nadzoromkvalifikovanog terapeuta, zato sto moze da izvuce na povrsinu negativne emocije i neprijatne istine.Pod vestim nadzorom, njegove prociscavajuce osobine su izvanredno dragocene.Pruza duboko isceljenje duse.Opsidijan moze da olaksa vracanje u prosle zivote kako bi se iscelile gorke emocijeili traume, koje su ponete napred, u sadasnjost.
Opsidijan je kamen koji pruza snaznu zastitu, obrazujuci stit protiv negativnosti.Stvara uzemljujucu vrpcu iz donje zemaljske cakre do centra zemlje, upija negativnu energiju iz okruzenja i da je snagu u trenutcima kad je potrebna.Koristan je za narocito oetljive ljude.Blokira natculne napade i otklanja negativne spiritualne uticaje.Krupan koman opsidijana moze da bude izuzetno koristan za blokiranje geopatogenog zracenja ili za upijanje ekolosih zagadjenja, ali treba imati u vidu njegovu sklonost da istinu zbaci na videlo.Mnogi ljudi tesko podnose njegov snazni efekat i zato radije biraju neki nezniji kamen za tu svrhu.Ipak izuzetno je koristan za psihoterapeute i savetnike zato ne samo da pomaze da se dodje do srzi problema, nego takodje skuplja energije koje su se u procesu rasule.Crni ili mahagoni opsidijan su najadekvatniji oblici za ovu svrhu, a mahagoni je nezniji.
Na isti nacin komad opsidijana pored kreveta ili ispod jastuka moze da izvuce mentalni stres ili napetost, i deluju umirujuce a moze i da izvuce na povrsinu razloge tog stresa.Sa tim razlozima se onda treba suociti, da bi se opet uspostavio mir, time se trajno razresava problem, umesto da se zataskava.Neki od neznijih oblika opsidijana, poput apacke suze ili pahuljice, idealni su za ovaj zadatak.Zato sto je opsidijan toliko efikasan za upijanje negativne energije, od sustinskog je znacaja da se kamen ocisti ispod tekuce vode svaki put kada je upotrebljen na ovaj nacin.
Duhovno, opsidijan ozivljava svrhu duse.Eliminise energetske  blokade i opusta napetost, ugradjujuci psiholosku senku u celinu, da bi doneo spiritualni integritet.Usidrava duh u telo.Ovaj kamen stimulise rast na svim nivoima.Tera na istrazivanje nepoznatog, otvarajuci nove horizonte.
Mentalno, opsidijan donosi jasnocu u um i razbistrava zbunjenost i ogranicavajuca ubedjenja.To, pak, radi tako sto sasvim jasno ukazuje na ono sto lezi iza mentalnog stresa ili nezdravosti.Kada se to rascisti, opsidijan siri svest, zadiruci u domen nepoznatog pouzdano i lako.
Psiholoski, opsidijan vam pomaze da spoznate ko ste zaista.Dovodi vas licem u lice sa vasom mracnom stranom i poducava vas kako da je integrisete.Ovaj kamen vam takodje pomaze kako da prepoznate modele ponasanja koje ste prevazisli.Opsidijan razgradjuje emotivne blokade i drevne traume, donoseci dubinu i jasnocu emocijama.Podstice kvalitete saosecanja i snage.

LECENJE   Opsidijanov najveci dar jeste uvid u uzrok nezdravosti.Pomaze probavljanju svega sto je tesko prihvatljivo, a podstice i fizicko varenje.Detoksifikuje, razgradjuje blokade i napetost fizickog i suptilnih tela, ukljucujuci i otvrdnule arterije.Smanjuje bol kod artritisa, problema sa zglobovima, grceva i povreda.Kao eliksir koristan je kod soka.Umanjuje bol  i zaustavlja krvarenje, potpomazuci cirkulaciju.Ovaj kamen greje ekstremitete.Moze da se koristi da smanji uvecanu prostatu.

POLOZAJ   Staviti gde je potreban.Koristiti kao kuglu ili ogledalo za otkrivanje.

ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, sledece boje imaju dodatna svojstva

Crni opsidijan je veoma mocan i kreativan kamen.Prizemljuje dusu i duhovne sile u fizicku ravan, uporedjujuci ih svesne volje i omogucujuci manifestaciju spiritualnih sila na zemlji.Upotrebom ovog kamena povecava se samokotrola.
Crni opsidijan tera na suocavanje sa istinskim sopstvom, vodeci vas duboko u podsvesni um tokom tog procesa.Iznosi disbalanse i mracne osobine na povrsinu da ih oslobodi, naglasavajuci skrivene faktore .Uvecava sve negativne energije, da bi se u potpunosti dozivele i onda otpustile.Ovaj proces lecenja seze   unazad, u prethodne zivote, a moze i da deluje na porodicni i predacki tok.Crni opsidijan obogacuje proslost da bi nastala plodna energija za rast duse.Preokrece predjasnju zloupotrebu sile i obraca se pitanjima sile na svim nivoima, poducavajuci da biti osnazen ne znaci gospodariti licnom islom, nego usmeravati moc za opste dobro.
Crni opsidijan je zastitnik.Odbija negativnost i rasprsuje misli koje nisu ispunjene ljubavlju.Olaksava otpustanje starih ljubavi i pruza podrsku tokom preobrazaja.
Kada se koristi u samanskim ceremonijama za otkrivanje fizickih poremecaja , crni opsidijan takodje ima dar proricanja.Kugle od crnog opsidijana mnogo pomazu kod meditacije i otkrivanja, ali bi trebalo da ih koriste samo ni koji svesno mogu da obrade ono sto vide i da to upotrebe za opsto dobro.Prozirni kvarc pomaze da se uzemlji i izrazi ono sto se kazalo.
U lecenju komad crnog opsidijana polozen na pupak, uzemljuje duhovnu energiju u telo.Kada se kratko drzi iznad treceg  okaprobija mentalne barijere i razgradjuje mentalno uslovljavanje.Kada se koristi pazljivo, moze da sakupi rasutu energiju i da podstakne emotivno oslobadjanje.
Plavi opsidijan pomaze kod astralnih putovanja, olaksava proricanje i olaksava telepatiju.Aktivira srcanu cakru i  podstice vestinu komunikacije.Plavi opsidijan otvara auru da primi lekovitu energiju.Utice na govorne mane, bolest ociju, Alchajmerovu bolest, sizofreniju i poremecaj u vidu visestruke licnosti.Stavljen na bolno mesto otklanja bol. 

Plavozeleni opsidijan   otvara srcanu i grlenu cakru, olaksava govorenje sopstvene istine i razumevanje iz srca.Pomaze kod reiki lecenja, uskladjuje um, telo, i duh.Plavozeleni opsidijan pospresuje apsorpciju vitamina A i E i poboljsava nocni vid.

Svetloplavi opsidijan   je kamen intuicije.Olaksava proricanje, sranja transa, samanska putovanja, natculnu komunikaciju i regresiju u prosle zivote. Ovaj kamen otvara trece oko i pomaze kodunutarnjih putovanja.Kao i svi opsidijani, dopire do korena poteskoce i balansira energetska polja.Ovaj kamen poboljsava radiesteziske tretmane, a koristan je i kao visak.Cini pacijenta prijemcivim.Utice na iskrivljenost kicme i ukljestene prsljanove, na poremecaje cirkulacije, rasta i na spazmodicna stanja.U obliku eliksira isceljuje oci.

Zlatnosjajni opsidijan   je posebno efikasan za otkrivanje.Nosi vas u buducnost i u proslost, i duboko u srz problema.Pokazuje sta je potrebno za lecenje, ali su za taj sam proces nuzni drugi kristali.Psiholoski, zlatnosjajni opsidijan otklanja svaki osecaj beskorisnosti ili ego konflikt.Otklanjajuci umesanost ega, daje znanje o duhovnom usmerenju.Kada se koristi u lecenju, zlatnosjajni opsidijan uravnotezava energetska polja.

Zeleni opsidijan   otvara i cisti srcanu i grlenu cakru.Otklanja udice i veze sa drugim ljudima i stiti protiv ponavljanja.U lecenju, utice na zucnu kesu i srce.Utvrdite da kristal koji imate zaista jeste kristal, a ne staklo.

Mahagoni opsidijan   ima finiju energiju od crnog.Posto odgovara zemlji, uzemljuje i stiti, daje snagu kada je potrebna, ozivljava svrhu, eliminise energetske blokade i stimulise rast na svim nivoima.Ovo je stabilizujuci kamen koji ojacava slabu auru  i vraca pravilno kruzenje sakralnoj cakri i cakri solarnog pleksusa.Kada se nosi na telu, mahagoni opsidijan oslobadja bola i popravlja cirkulaciju.

Opsidijan duga je jedan od neznijih opsidijana, ali jakih zastitnih svojstava.Poducava vas o asoj duhovnoj prirodi.Ovaj kamen sece uzad stare ljubavi i nezno oslobadja udice koje su drugi  ostavili u srcu, dopunjavajuci energiju srca.Kada se nosi kao privezak, opsidijan duga upija negativnu energiju iz aure i izvlaci stres iz tela.

Crvenocrni opsidijan podize kundalini energiju.Podstice vitalnost, muzevnost i bratstvo.Crvenocrni opsidijan leci groznice i drhtavice.

Srebrno sjajni opsidijan   poboljsava meditaciju i savrsen je medij za gledanje u kristal.Kao i svi opsidijani, predstavlja ogledalo unutarnjeg bica.Donosi prednost u zivotu, daje strpljenje i istrajnost, kada je to potrebno.Ovaj kamen je koristan za putovanja izvan tela, posto povezuje astralno telo sa fizickim telom i tako vraca dusu nazad u fizicko otelotvorenje. Sledeci tekstove opsidijan apacka suza, malahit.

Opsidijan




среда, 28. март 2012.

Nebula kamen



BOJA   Crna sa zelenim tackama

IZGLED   Tvrd kamen sa upadljivim pegama, uglavnom mali i kotrljan

UCESTALOST   Novi kamen koji se tek nedavno pojavio na trzistu

IZVOR   Jugozapadne drzave SAD, Meksiko

OSOBINE   Sastavljen od cetiri minerala, za nebulu kamen kazu da ima jedinstvena metafizicka svojstva, koja se jos istrazuju.Poznato je da vibraciju svetlosti, koju nosi u svojoj kvarcnoj komponenti, ugradjuje u fizicko telo, prosvetljujuci celije i aktivirajuci njihovu svest.To podize ukupnu svesnost, donoseci secanje na duhovne korene duse.
Zurenje u nebula kamen vas donosi daleko, u beskraj i unutra, u najsitniju cesticu bica.Konacno, ta dva postaju jedno.Ovo je kamen nedualnosti i jedinstva.

LECENJE   Nebula kamen moze da donese duboko isceljenje na celiskom nivou bica.

POLOZAJ    Drzati u rukama ili staviti na trece oko. Sledeci tekstove opsidijan, kalcit.

Nebula kamen

Muskovit



BOJA   Ruzicasta, siva, smedja, zelena, ljubicasta, zuta, crvena, bela

IZGLED   Biserni liskun u slojevima, svih velicina

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Svajcarska, Rusija, Austrija, Ceska. Brazil, Novi Meksiko, SAD

OSOBINE   Muskovit je najuobicajnija forma liskuna.To je misticni kamen sa jakim andjeoskim kontaktom, koji stimulise svesnost o visim ja.Kada se koristi za otkrivanje, ovaj kamen vizija povezuje se sa navisim  duhovnim domenima.Muskovit stimulise srcanu cakru, olaksava astralna putovanja i otvara intuiciju i natculni vid.
Muskovit ima sposobnost da dozvoli spoznaj ljutskih mana, a istovremeno stimulise bezuslovnu ljubav i prihvatanje.Ovo je reflektivan kamen i dozvoljavam vam da prepoznate svoje projekcije - delove vas koje ne prepoznajete i zato ih vidite "tamo negde".Pomaze vam da shvatite da su stvari koje vam se dopadaju kod drugih zapravo vase karakteristike koje kod sebe ne mozete da prihvatite.Muskovit onda pomaze pri integraciji i transformaciji ovih osobina.
Muskovit moze da se koristi da se napravi zastitna resetka u seizmicnim oblastima, zato sto pazljivo i bezbedno otpusta napetost unutar zemlje.Takodje otpusta napetost unutar fizickog tela i uskladjuje suptilna tela i meridijane sa fizickim telom, .uspostavljajuci ravnotezu.
Psiholoski, muskovit razgradjuje nesigurnost, sumnju u sebe i nespretnost.Koristan je za one koji pate od dispraksije  i nesposobnosti raznavanja leve i desne strane.Muskovit eliminise bes i nervni stres, da bi doneo fleksibilnost na svim nivoima postojanja.Podstice radosno gledanje u buducnost, ali i u proslost, da bismo cenili sve lekcije koje smo naucili.Dozvolivsi vam da sebe vidite onako kakovas drugi vide, muskovit pomaze menjanju nacina na koji se pretstavljate svetu oko sebe.Pruza podrsku tokom istrazivanja bolnih osecanja.
Mentalno, muskovit pomaze kod resavanja problema i stimulise dovitljivost.Olaksava jasno izrazavanje misli i osecanja.Fizicki muskovit poboljsava vasu pojavu.Daj sjaj kosi i iskricavost ocima.Pomaze telu da postigne svoju naadekvatniju tezinu.

LECENJA   Muskovit kontrolise secer u krvi, balansira sekrecije pankreasa, smanjuje dehidraciju, sprecava glad u postu.Dovodi bubrege u red.Muskovit olaksava nesanicu i alergije i leci svako stanje koje je rezultat nezdravosti ili stresa.

POLOZAJ   Nositi ili drzati.Prevlaciti po kozi

ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, sledece boje imaju dodatna svojstva:

Ruzicasti muskovit je kamen najefikasnije boje za uspostavljanje andjeoskih kontakata.

Ljubicasti muskovit otvara vise krunske cakre i olaksava podizanje svesti do veoma suptilne vibracije.Sledeci tekstove nebula kamen, oniks.

Muskovit

петак, 23. март 2012.

Mesecev kamen



BOJA   Bela, krem, zuta, plava, zelena

IZGLED   Mlecan, prozracan, svih velicina

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Indija, Sir Lanka, Australija

OSOBINE   Mesecev kamen je kamen "novih pocetaka".Kako i njegovo ime nagovestava, snazno je povezan sa mesecom i sa intuicijom.Kao i mesec, kamen je reflektivan i podseca nas da, kao sto mesec raste i opada, tako je sve deokruga promena.Njegovo najefikasnije dejstvo je umirivanje emocija.
Mesecev kamen, osvescuje nesvesno i podstice intuiciju i empatiju.Izaziva lucidne snove, posebno za vreme punog meseca.Mesecev kamen se tradicionallno koristio da pojaca natculne sposobnosti i da razvije vidovitost.Moze da se nosi kao privezak da potpomogne prihvatanju vasih natculnih darova.
Psiholoski, mesecev kamen stisava prenagljene reakcije na situacije i na emotivne okidace.Mesecev kamen je ispunjen prijemcivom, pasivnom, zenskom energijom.Dovodi u ravnotezu musku i zensku energiju i pomaze muskarcima koji pokusavaju da dopru do zenske strane svoje licnosti.Savrsen je antidot za preterano maco muskarce ili preterano agresivne zene.
Mentalno, mesecev kamen otvara um ka iznenadnim i iracionalnim impulsima, ka sposobnosti srecnih otkrivanja slucajem i ka sinhronicitetu.Treba dobro paziti da ne izazove halucinacije kao odgovor na jaku zelju.
Emotivno. mesecev kamen smiruje emotivnu nestabilnost i stres, stabilizuje emocije.Poboljsava emotivnu inteligenciju.Polozen na solarni pleksus, izvlaci stare emotivne modele, da ih razumete i razgradite.Mesecev kamen pruza duboko emotivno isceljenje i leci poremecaje viseg digestivnog trakta, koji se povezuje sa emotivnim stresom.
Fizicki, mesecev kamen snazno utice na zenskireproduktivnin ciklus i smanjuje napetost i nezdravost izazvane menstruacijom.Povezuje se sa pinealnom zlezdom i uskladjuje hormonalni sistem, stabilizuje disbalans i tecnost i prilagodjavanje bioritmickom satu.Dobar je u slucajevima soka i moze da se koristi da umirihiperaktivnu decu.

LECENJE Mesecev kamen pomaze digestivnom i reproduktivnom sistemu, asimiluje hranljive materije, eliminise toksine i zadrzavanje tecnosti, ublazava degenerativna stanja koze, kose, ociju, i mesnatih organa, poput jetre i pankreasa.Odlican je za PMS,zacece, trudnocu, poradjaj i dojenje.Eliksir mesecevog kamena je tradicionalno koriscen za nesanicu,  a moze da spreci i mesecarenje (hodanje u snu).

POLOZAJ   Nositi kao prsten ili staviti na odgovarajuci deo tela - na celo za spiritualna iskustva, a na solarni plaksus ilin srce za emocije.Zene treba da uklone mesecev kamen tokom punog meseca.Sledeci tekstove muskovit, moldavit.

Mesecev kamen




четвртак, 22. март 2012.

Moldavit



Moldavit
BOJA   Tamnozelena

IZGLED   Mali, providan, naborana masa, cesto staklast

UCESTALOST   Redak, ali lako dostupan, iako je sve skuplji, zato sto je izvor potpuno iscrpljen

IZVOR   Ceska, Nemacka, Moldavija

OSOBINE   Moldavit je jos jedan od kamenja novog doba.Nastao je od tektita, kazu da je vanzemaljskog porekla i da je nastao kada je dzinovski meteorit udario u zemlju.Vrelina udara je preobrazilaokolno stenje, i stvorila "posuto polje" tako sto je razbacala nastale kristalepreko jedne sire oblasti.Moldavit je dakle , mesavina vanzemaljske energije sa energijom majke zemlje.Ovo je redak kamen.sada moze da se nadje duz obala reke Moldau  i nije basrealno da bi se mogao otkriti jos negde u svetu.Kristal ce biti istrebljen.
Moldavit se jos od vremena kamenog doba koristio kao talisman i amajlija za srecu i plodnost.Mnogi veruju da je dosao da potpomogne Zemljinom lecenju i prelazu i da je doslo vreme da moldavitovu energiju mudro koristimo.Moze da pojaca dejstvo drugih kristala, dovodeci ih do njihove najvece vibracije.
Moldavit vam omogucava komunikaciju sa visim ja i sa vanzemaljcima.
Moldavit ima sopstvenu kosmicku naddusu, koja moze da vas poveze sa uzvisenim uciteljima i kosmickim glasnicima.Drzanje tog kamena spram svetla i zurenje u njega vam pomera svest.Ovaj kamen vas nosi u vise duhovne dimenzije i olaksava proces uzdizanja.Treba ga uzemljiti, jer vas u suprotnom moze ostaviti izmestenog i bez korena.Drzanje para bodzi kamena pazljivo uzemljuje nakon spiritualnog iskustva sa moldavitom, a energije cistog kvarca stabilizuju njegov efekat.
Moldavit ima ekstremno visoku vibraciju, koja otvara, cisti blokada i uskladjuje cakre.Utelovljava bozanski plan i ubrzava duhovnu rast.Moldavit odgovara krunskoj cakri, otvara je da bi primili vise duhovno usmeravanje.Kada se postavi na grlo, moldavit prenosi medjuplanetarne poruke, narocito one koje se ticu stanja ekologije na zemlji i njene potrebe za isceljenjem.
Ovo je kamen koji prevazilazi vreme.Polozen na trece oko, moldavit moze da vas osposobi da idete napred u buducnost, ili nazad u proslost.Olaksava putovanje u druge zivote, ako je to pogodno.Moldavit pokazuje buduce mogucnosti, radije nego da vas vraca u proslost da ponovo zivite neki zivot, osim da bi ste stekli duhovnu mudrost, ili da vas nosi u stanje pre rodjenja, da biste uvideli svrhu.Pod uticajem moldavita mozete da idete unapred, u buduci zivot, da vidite rezultate dela koje ste pocinili u ovom zivotu, ili da spoznate sta je potrebno u ovom zivotu, da biste sprecili stetu u sledecem.
Moldavit je kamen koristan za osetljive ljude kojima tesko pada inkarnacija na Zemlji, i koji ne mogu da se naviknu na patnju i duboke emocije.Mnogi takvi ljudi su deca zvezda, koji su dosli da pomognu Zemlji u periodu prelaska na novu vibraciju.Ona su nenaviknuta na teske energije Zemlje, nezgodno im je da smeste svoja duhovna tela u fizicko i potrebno im je uzemljenje.Moldavit, koriscen u konjukciji sa uzemljujucim kamenjem poput hematita i cadjavog kvarca, pomaze ovom procesu.Polozen na srce, moldavit umanjuje "nostalgiju" onih cije poreklo nije sa zemlje.Moldavit nema kristalnu strukturu i zato vas nosi daleko preko vasih granica i ogranicenja.Psiholoski, potpomaze oslobadjanju od privrzenosti pitanjima svetovnih i zemaljskih sigurnosti, poput novca i brige za buducnost.Moldavit pruza pregled razloga za inkarnaciju, povezuje sa visom duhovnom svrhom, ugradjuje sve ovo u zemaljski zivot.Podstice kvalitete poput saosecanja i empatije.
Na mentalnom nivou, moldavit je nekonvencionalan i inspirativan, iznosi neocekivana resenja u prvi plan.Moze da probudi latentna secanja i da pristupi duhovnim informacijama kroz intelekt.Otpusta fiksirane ideje i arhaicne sisteme verovanja, i moze da neutralizuje hipnoticke naredbe.
Fizicki, drzanje moldavita moze da izazove ogromnu navalu energije kroz telo uz  snazne metafizicke posledice.Skuplja informacije iz Akasa hronike i svetlosnog tela, koje onda treba da obrade i osveste.Ovaj proces moze da potraje neko vreme, ali on ubrzava duhovni rast i podizanje licnih vibracija.

LECENJE   Pre nego da isceljuje posebna stanja, Moldavit osvescuje uzrok i izvor nezdravosti i onda podstice procese otpustanja i isceljenja.Takodje vam skrece paznju na dar koji se krije unutar vase bolesti.Moldavit moze da se koristi kao instrument za postavljanje dijagnoze.Ljudi kojima se ne dopada njegova tamnozelena boja, uglavnom imaju averziju prema emocijama i potrebno im je da iskuse bezuslovnu ljubav i ucelovljenost.Oni, takodje mozda kriju emotivnu traumu, koja treba da ispliva na povrsinu i bude isceljena, zasta su potrebni drugi kristali.

POLOZAJ   Staviti na celo, grlo ili teme.Napomena, moldavit je osetljiv i nebi ga trebalo cistiti solju, posto ona grebe povrsine.Sledeci tekstove mesecev kamen, oniks.

Moldavit




уторак, 20. март 2012.

Merlinit



Merlinit
BOJA   Crna i bela

IZGLED   Dve odredjene mat boje, uglavnom mali

UCESTALOST   Postaje sve lakse dostupan

IZVOR   Novi Meksiko

OSOBINE    Merlinit je magican kamen koji sadrzi otsak kombinovanog znanja samana, alhemicara, carobnjaka - svestenika i ostalih poznavalaca magije.Njegova dualna obojenost ukrsta duhovnu i zemljanu vibraciju, dajuci pristup duhovnom i samanskom domenu.Ovaj kamen podrzava samanske radnje ili magijske rituale.On olaksava citanje akasa hronike, izazivajuci putovanje u prosle ili buduce zivote, da bi se stekli uvidi  o tome kako da ubuduce zivimo zivot.Merlinit moze da donese magiju u as zivot

LECENJE   Merlinit moze da se koristi za lecenje proslih zivota i da donese harmoniju u sadasnji zivot.Dovodi u ravnotezu jin i jang, musku i zensku energiju, svest i podsvest, intelekt i intuiciju.

POLOZAJ   Nositi oko vrata ili staviti iza usiju da bi se uslo u prosle zivote. Sledeci tekstove moldavit, azurit.

Merlinit




понедељак, 19. март 2012.

Malahit



MalahitBOJA   Zelena

IZGLED   Koncentricne svetle i tamne pruge i rozete.Svih velicina, cesto kotrljan ili poliran

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Rumunija, Zambija, Narodna Republika Kongo, Rusija, Srednji istok

OSOBINE   Malahit je snazan kamen, ali zahteva da se sa njim postupa pazljivo.Najbolje je koristiti ga pod nadzorom kvalifikovanog kristaloterapeuta.Toksican je i sme se koristiti samo u svom poliranom obliku.Izbegavati udisanje njegovog praha.Ako se koristi kao eliksir, nanositi iskljucivo spolja ili spravljati indirektnom metodom, tako sto cete kamen staviti u stakleni sud i sa njim zajedno spustiti kamen u vodu sa izvora, da kamen nikako ne dodirne vodu za buduci eliksir. Malahit pojacava i pozitivnu i negativnu energiju.Prizemljuje duhovne energije na planetu.Neki ljudi veruju da malahit jos evoluira i da ce biti jedno od najvaznijeg isceliteljskog kamenja novog mileniuma.
Malahit je vec sada znacajan zastitni kamen.Lako apsorbuje negativnu energiju i zagadjivace, sakupljajuci ih iz atmosfere i iz tela.Trebalo bi da se cisti pre i posle upotrebe, stavljanjem na sunce na grozdu kvarca (nemojte koristiti so, moze da osteti njegovu povrsinu).
Malahit upija plutonijumsko zagadjenje.Stiti od svih vrsta radijacije.Trebalo bi da postoji u domu svakog ko zivi blizu nuklearnog ili prirodnog izvora radijacije.Takodje cisti elektromagnetno zagadjenje i isceljuje zemljinu energiju.Veoma je blizak prirodi i silama deva.Ovaj kamen cisti i aktivira cakre i povezuje sa duhovnim vodjstvom.Polozen na trece oko on aktivira vizualizaciju i natculni vid.Na srcu donosi ravnotezu i harmoniju.Otvara srce bezuslovnoj ljubavi.
Malahit moze da se koristi za otkrivanje ili za pristupanje drugim svetovima, unutarnjim ili spoljasnjim.Putovanje kroz njegove uvojite sare oslobadja um i izaziva slike.Moze da pomogne kod primanja uvida iz podsvesti ili poruka iz buducnosti.
Psiholoski, malahit je kamen preobrazaja.Zivot se mnogo intenzivnije zivi pod uticajem ovog avanturistickog kamena, koji podrzava preuzimanje rizika i promenu.Nemilosrdno ukazuje na ono sto blokira vas duhovni rast.Malahit izvlaci najdublja osecanja i psihomatske uzroke, raskida nezeljene veze i izlizane modele, poducava kako da se preduzme odgovornost za sopstvena dela, misli i osecanja.Oslobadja inhibicija i podstice izrazavanje osecanja.Ovaj kamen razvija saosecanje sa drugim ljudima, pokazujuci vam kako bi bilo naci se na njihovom mestu.Ublazava stidljivost, podrzava prijateljstvo.Malahit je koristan za psihoseksualne probleme, posebno kada su oni izazvanitraumaticnim seksualnim iskustvima u proslim zivotima.Potpomaze proces ponovnog radjanja.
Mentalno, malahit seze do korena problema, pojacavajuci intuiciju i uvid.Pomaze da se ublaze mentalni poremecaji, ukljucujuci i psihijatriske bolesti, suprostavlja se disleksiji.Jaca sposobnost upijanja i prerade informacija, utice na bolje opazanje i pomaze kod shvatanja teskih koncepata.
Polozen na solarni pleksus, malahit olaksava duboko emotivno isceljivanje.Oslobadja negativnih iskustva i starih trauma, izvlaci potisnuta osecanja na povrsinu i obnavlja sposobnost dubok disanja.U toj tacki uskladjuje srcanu sa pupcanom cakrom, otkrivajuci uvide.Na emotivnom nivou, moze da ucini raspolozenje intenzivnijim, ali i promenljivijim.Malahit moze da se koristi za unutarnje istrazivanje.Stimulise snove i slikovito izrazava secanja,Ipak, malahitu, u procesima lecenja i transformacije, moze biti potrebna podrska drugih kristala.

LECENJE   Malahit je izuzetno prilagodljiv isceljujuci kamen.Posebno je koristan za grceve, ukljucujuci menstrualne grceve, i olaksava poradjaj, nazvali su ga babicnim kamenom.Odgovara zenskim polnim organima, i leci polne nezdravosti.Ovaj kamen snizava krvni pritisak, deluje na astmu, artritis, epilepsiju, frakture, natekle zglobove, izrasline, putnu mucinu, vertigo, tumore, ocni zivac, pankreas, slezinu i paratiroideu.Uskladjuje celisku i DNK strukturu, poboljsava imuni sistem.Malahit stimulise oslobadjanje toksina iz jetre, smanjuje stvaranje kiseline u tkivu.Deluje na dijabetes kada se nosi oko struka.

POLOZAJ   Nositi na levoj ruci ili staviti na trece oko.Za lecenje staviti gde god odgovara.Staviti na solarni pleksus da upije negativne emocije.Koristiti polirani malahit i indirektnu metodu za pripremu eliksira.
Koristiti spolja.
Napomena: Malahit moze da izazove blago lupanje srca, i tada ga treba odmah ukoniti i zameniti roze kvarcom ili rodonitom.

KOMBINOVANI KAMEN   Malahit sa hrizokolom moze da se javi kao bistar kristal veoma visoke isceljujuce vibracije.Ova kombijacija  simbolise celovitost i mir.Polozen na mesto neravnoteze, on polako obnavlja balans.Ako se jedan kamen polozi na trece oko, a drugi na solarni pleksus, um telo i emocije ce doci u ravnotezu.Sledeci tekstove merlinit, magnetit.

Malahit